Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-Orta-Kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 384
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,271

Etiketler

bu soru belki daha önce sorulmuştur ama,2 kişi daha zevkli olmaz mı? gerçi belkide bunu yapabilecek o kadar az kişi vardır ki,önceki gezilerin linkini ekleyen olsa da takibe en baştan başlasak,merakla takip :smiley:

Murat hocam ,Zafer hocamın gönderisinin altında gezi linkleri var.

[attachment=1]

Screenshot_1.png

Zafer Bey geçen hafta lise son sınıfımın edebiyat dersinde gezi yazılarını anlatırken sizden ve gezilerinizden bahsettim.Öğrencilerimin de çok ilgisini çekti.Belki bir gün gezi kitaplarınızı da derslerimizde okuturuz. Aylardır sitede zevkle okuduğum uzun soluklu bir gezi yazısı yoktu.Özellikle bu yaz gezdiğim Letonya ve Litvanya bölümünde görmediğim yerleri ve yorumlarınızı merakla bekliyorum.Yolunuz hep açık olsun.

İlhan Bey, İsmail Bey, Harun Bey, Bülent Hocam, Zorbey, Ferhat Bey, Melih Bey, Nevzat Bey, Kayzer, Gezgör, Haldun Bey, Kemal Bey, Hakan Bey, Ageagvan, Edeniz6, Ebru Yetim, Al1820, Omnitemporal, Northerneren, Bahadır Bey ilgi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim 

maysıtosböce:

“Zafer hocam uyarmasan 6 ay sonra görürdüm herhalde bu geziyi.

İlk önce yeni ve güzel bir sürece başlamanın sevinci var bunu belirteyim,beni daha mutlu eden kısım ise söylediğiniz bir cümle,''yemek yenilecek kalınacak yerler konusunda fazla bilgi veremem,çünkü ekonomik gezdim'',evet bizimde istediğimiz beğendiğimiz,en azından benim için,bu tarz geziler ,cebinde parayla ama öyle ama böyle (tabi tek başınıza)rahatlıkla bir geziyi yapabilirsiniz fakat yol kenarında duş alma,ormanda,yol kenarı,,,,gibi yerlerde barınma öyle kolay işler değil.

Detaylarını hepsini göreceğiz diye düşünüyorum.

Ayrıca Zafer hocam size göre beğendiğiniz fotoğrafları kalitesini düşürmeden tek yayınlayabilirseniz çok sevinirim,arşimizde kaliteli olarak durması hepimizi mutlu eder,klasik olarak yeni bir bölgenin bir tek fotoğrafını kaliteli bile verseniz bana yeter,bencilce bir istek oldu kusura bakmayın,umarım planlarınızı bozmam.Picasa albümlerinde orjinal boyutta yayınlayacaksanız o da kabulümdür”

Bülent Bey, bu konuya çare arayacağım. Burada, fazla seçmeden bol fotoğraf koyuyorum, daha fazla izlenim verebilmek için. Flickr sayfamda bir kısım tam çözünürlükte fotoğraf var, ancak sırf seyahat fotoğraflarının en güzellerini kapsayan ayrı bir galeriyi Picasa’da açsam iyi olacak sanırım. Gezenbilir’e yüksek kalitede yüklemek zaman alıyor ziraa. Elimden geleni yapacağım. Bu arada özellikle istediğiniz fotoğraf varsa maille de yollayabilirim.

Ferhat Bey:
“Harika, oralarda bir yerlerde karşılaşsak müthiş bir sürpriz olurdu. 1.5 ay sürede sizinkinin kilometre olarak yaklaşık yarısı kadar bir gezi yaptım. 11 Eylül'de tamamladım. Paylaşacağımız çok şey çıkacaktır. Bizim rotamız kuzeye çıkmaktı Gamvik'e kadar çıktık. Rotamız da birçok yerde kesişmiş. Merakla gezi yazılarınızı bekliyorum. Ben de yazmaya başladım. “

Ferhat Bey, bence de ilginç olacak yazılarımız birlikte okunduğunda. Farklı gözlerin farklı ayrıntılar yakalayacağı kesin. Şanslıyız oraları görebildik, darısı diğer arkadaşlarımızın başına.

Nernim Hanım:
“Merhaba Zafer Bey
Dün Ferhat sizin geziden bahsedince , bende sizi kutlamak istedim. Zor işi başaran insanlardansınız. Bu sene gezi süresi ve km açısından madalyayı size veriyoruz Sizin 24000 km yi 72 günde tamamlamak demek ortalama 333 km ile gün geçirmek demektir. Bizimkide ortalama 280 km günlük oldu. 43 günde . Ama bu hızda 43 gün sürekli gitmek bana yorucu geldi. Daha yavaş gezip, daha çok şey görmeyi istedim zaman zaman. Güzel kentler sizi bırakmak istemiyor, lakin proğrama göre gitmeniz gerekiyor Sizde durum nasıl oldu ? Sağlıcakla ve kazasız döndüğünüz için tekrar kutlarım.

Gezi anılarımızın keşiştiği noktalar çıkabilir. Sizden öğreneceğimiz rotalarda var.

Haritalar ile konuşmayı bizde seviyoruz. hatta bizim harita üzerinde tarih bilgileride oluyor. Böylece ne zaman oradaymısız bilgiside bakınca çıkıyor. Yolda karşılaştığımız gezginler de kısa bir sohbetten sonra, haritalar konuşuyor Kim nereye gitmiş , ne görmüş , ne yemiş , ne hissetmiş , ne öğrenmiş gibi "n" leri artırabilirsiniz.

Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz. Vereceğiniz bilgileri ilgiyle okuyacağız.

Bizde bir defter doldurduk. Ben yolda yazdım , Ferhat da şimdi yazıyor ”

Nermin Hanım,
Aynı fikirdeyim ben de, bu tarz yolculuklar fazlasıyla yorucu, ancak bizler gibi insanların her seferinde tonlarca masrafa katlanıp yolculukları parçalara bölmesi uygulanabilir değil sanırım. Hazır uzaklara gitmişken biraz daha fazla şey görmek için koşulları zorluyoruz haliyle. Ben de Sizin gibi zaman zaman yorgunluk yaşadım, bazı yerlerde daha uzun kalmak istedim, ancak görülecek çok şey vardı devam ettim. Özellikle Norveç kırsalı ve Polonya’da daha uzun süreyi seve seve geçirebilirdim. Ferhat Bey ile birlikte yazacağınız gezi yazılarını merakla bekliyorum. Yazılarımızı okuyup oralara gidecekler bizden daha şanslı olacak 

Edebiyatçı:
“Zafer Bey geçen hafta lise son sınıfımın edebiyat dersinde gezi yazılarını anlatırken sizden ve gezilerinizden bahsettim.Öğrencilerimin de çok ilgisini çekti.Belki bir gün gezi kitaplarınızı da derslerimizde okuturuz. Aylardır sitede zevkle okuduğum uzun soluklu bir gezi yazısı yoktu.Özellikle bu yaz gezdiğim Letonya ve Litvanya bölümünde görmediğim yerleri ve yorumlarınızı merakla bekliyorum.Yolunuz hep açık olsun.”

Yazdıklarınız beni çok mutlu etti ve duygulandırdı. Gezi notlarımı bir gün editör desteğinde basılı hale getirmeyi ben de çok isterdim.
Litvanya ve Letonya’ya giderek iyi seçim yapmışsınız kanaatimce, güzel yerleri var, özellikle başkentleri görülmeye değerdi. Bir de her ne kadar kitaplardan öğrendiysem de, Acılı Sovyet dönemini daha net idrak etme fırsatı bulmuştum.
Sizin de yolunuz açık olsun.

Sn Zafer bey daha önceden yaptığınız ve bizlerle paylaştığınız gezilerinizin notlarını büyük bir keyifle takip ettim...Bundan bikaç ay önce internetten haberleri takip ederken sanıyorum" Danimarka da 35 plakalı şüpheli araç paniği" diye başlayan bir haber başlığı gördüm.Haberi açarken siz aklıma geldiniz. Hatta eşime:bu haberdeki araç yüzde yüz kırmızı bir suziki vitara bak gör diye merakla haberi açtım ve yanılmadığımı gördüm...Yetkililer GEZENBİLİR'i takip etselerdi aracınızdan şüphelenip onu çekmezledi diye de bir espri yaptım...Gezi notlarınızı merakla bekliyorum ve sağlık ve mutluluk içinde keyifli nice geziler diliyorum...

dimarco' Alıntı:
Sn Zafer bey daha önceden yaptığınız ve bizlerle paylaştığınız gezilerinizin notlarını büyük bir keyifle takip ettim...Bundan bikaç ay önce internetten haberleri takip ederken sanıyorum" Danimarka da 35 plakalı şüpheli araç paniği" diye başlayan bir haber başlığı gördüm.Haberi açarken siz aklıma geldiniz. Hatta eşime:bu haberdeki araç yüzde yüz kırmızı bir suziki vitara bak gör diye merakla haberi açtım ve yanılmadığımı gördüm...Yetkililer GEZENBİLİR'i takip etselerdi aracınızdan şüphelenip onu çekmezledi diye de bir espri yaptım...Gezi notlarınızı merakla bekliyorum ve sağlık ve mutluluk içinde keyifli nice geziler diliyorum...

Takip ettiğiniz için teşekkürler. Kopenhag hadisesi bahtsız bedevinin çölde başına gelenleri aratmadı. Daha sonra Danimarka'daki savcılığa mektup yazdım, araştıracaklarına dair cevap yolladılar. Gelişmeleri buradan paylaşacağım, olayı da ayrıca anlatacağım. En yakın zamanda bu gezinin anlatımına başlamayı ümit ediyorum.

Aşağıda orduya ait bomba araştırma robotu tırmalamak üzere arabamın çevresinde çakal misali gezinirken görülüyor.

[attachment=1]

146207700767.jpg

Zafer bey çok geçmiş olsun. İşgüzar danimarkalılar sizi baya sıkıntıya sokmuşlar anlaşılan. Acaba olayın iç yüzünü öğrendikten sonra ne gibi bir tepki verdiler. Ayrıntıları merak içinde bekliyorum.

İyi günler. Saygılar.

zafer tek kelimeyle muhteşem
bir seyrü zafer birde ali eric (istanbul2istanbul) bütün hayallerimi caldınız
bu gezileri benim yapıp yayınlamam gerekirdi
elimi cabuk tutup sizin gidmediginiz yerlere gitmeliyim şaka bir yana
ikinizide canı gönülden kutluyorum
yurdum insanı süpersiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR