Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-Orta-Kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyr-ü zafer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 384
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 163,593
Ynt: Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-orta-kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

.

IMG_2108p_1600x1200.jpg

IMG_2110p_900x1200.jpg

IMG_2111p_1600x1200.jpg

IMG_2112p_1600x1200.jpg

IMG_2113p_900x1200.jpg

Etiketler

Ynt: Tek Başıma Arabayla 72 Günde Doğu-orta-kuzey Avrupa 22 Ülke 24000km Overland

seyr-ü zafer' Alıntı:
Teşekkürler. Ben de konuyu ilerletmeyi sürdüreceğim.
Zafer Bey,yaptığınız gezilerde transporter camper daha kolay olmazmı,çadır yerine araç içinde yatmak,çay kahve,kahvaltı ,fikrinizi almak istedim.(Transporterla avrupa turu planlıyorum)

karaali71' Alıntı:
Zafer Bey,yaptığınız gezilerde transporter camper daha kolay olmazmı,çadır yerine araç içinde yatmak,çay kahve,kahvaltı ,fikrinizi almak istedim.(Transporterla avrupa turu planlıyorum)

Transporter Avrupa turu için güzel iş görür mantıklı seçim. Ben kıtalararası bölümünde anlattığım geziyi yapabilmek için arayışa girmiştim ve halen kullandığım arabada karar kılmıştım. Daha sonra aynı arabayla Avrupa ve Kafkasya turu da yaptım. 4*4 sayesinde çöllerde, fiyortlarda gezme imkanı buldum. Yürüyerek çıkılması zor dağ başlarına tırmanıp manzara izleyebildim. Akşamları yoldan çayırlara ormanlara geçip kuytu ve güvenli yerlerde bu sayede geceleyebildim.

Sadece yolculuk yapmak için ayrı araç alma lüksüm yoktu. Büyük yolculuklar dışında eve döndüğümde günlük hayatımda kullanabileceğim bir taşıt lazımdı. 5 yıllık, 40 ülkelik, 90.000km'lik serüvenim sonucunda söyleyebilirim ki, çok doğru karar vermişim.

Kamp kurma işi başta angarya gibi görülse de üç-beş günde insan alışıp çok hızlı halledebiliyor. On saniyede kendi açılan, bir dakikada kapatılabilen çadırlar var artık. Ben havalı yatak ve çakmağa takılan kompresör kullanmıştım çadır içinde. Yatağı hem şişiriyor hem de söndürüyordu kısa sürede. Benzinli ve tüplü iki ocağım vardı. Bagaj kapağını açıp sandalye çekip mutfak işlerini orada yapıyordum. Konforu seçip daha az şey görmek mi, rahattan feragat edip macera dozunu arttırmak mı? Karar verilmesi gereken şey bu...

Bazen fotoğraflar her şeyi özetler.Mevcut arabamla değil de camper ile gitseydim Mısır çöllerine dalamazdım...

Bu şehir binalarının 60 yıllık olduğuna inanmak mı zor,yoksa darmadağın olmuş,normal bir ülkenin geçmişini unutmamak için verdiği çabaya mı.Hiç duymadığım bilgileri sayende öğreniyorum Zafer emeğine sağlık.

Gezilerinizin her biri ayrı güzel anlatıma sahip... Merakla takip etmeye devam ediyoruz...

mayıstosböce' Alıntı:
Bu şehir binalarının 60 yıllık olduğuna inanmak mı zor,yoksa darmadağın olmuş,normal bir ülkenin geçmişini unutmamak için verdiği çabaya mı.Hiç duymadığım bilgileri sayende öğreniyorum Zafer emeğine sağlık.

Kültürel birikim ve aidiyet duygusu denen şeyler en büyük savaşlardan, ekonomik buhranlardan sonra bile ayağa kalkıp yola devam etmeyi sağlıyor. Polonya geçmişte onca itilip kakılmışlığına rağmen millet bütünlüğünü koruyarak hep düze çıkmış. Polonya'da dikkatimi çeken diğer şey ise insanların çoğunun gayet mütevazi, orta sınıf bir hayat yaşamasıydı. Köyünde ya da kentinde, ne sefalet gördüm ne de görgüsüz zenginlik manzaraları.

Warmia Masuria Kuzeydoğu Polonya

Polonya’nın kuzeydoğusunda kalan gölleri bol bölgede adım başı şirin kasabalardan geçiliyor ve görülmesi gereken ilginç yerler var. Varşova’nın 200 km kadar kuzeyindeki Olsztynek de bunlardan biri.

Kasabanın yanında, bu bölgedeki kır hayatının ve mimarisinin tarihçesini bir arada çok güzel biçimde sunan Muzeum Budownictwa Ludowego mevcut. Avrupa seyahati boyunca gezdiğim en ilginç müzelerden biriydi, ayrılmakta zorlandım.

Polonya’nın muhtelif yerlerinden sökülüp getirilmiş burada tekrar kurulmuş 40 kadar yapı var. Çiftlik evleri, demir atölyeleri, küçük köy evleri, görkemli konaklar, ahırlar, ahşap kilise ve yel değirmenleri, sayısız alet-edevat ve objeler araziye serpiştirilmiş.

Evlerin içi ilgili dönemin eşyalarıyla mükemmel dekore edilmiş. Yapıların çevresinde ufak ekin tarlaları, meyve-sebze bostanları, çiçek bahçeleri de var. Evlerden birinde, bölgenin el sanatlarından tahta oyuncaklara ayrılmış bölüm mevcut.

Müze çoğu kişi için sapa kalabilir, ama bence mutlaka ziyaret edilmeli. Bu incelikli düşünülüp yaratılmış atmosfer, etnoğrafik öğelere meraklı herkesi mutlu eder…

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR