seyr-ü zafer
Zirve
Ynt: Tek Başıma 45 Günde Vietnam-kamboçya-tayland
.
.
seyr-ü zafer' Alıntı:Çıkışta su kaynatan ziyaretçileri geçim kapısı haline getiren sevimli Kamboçyalı çocuklardan biri peşime takıldı, ne söylesem umursamadı, elindeki kağıt yelpazeyle beni serinletmeye çalıştı, dinlenmek için durdukça bacaklarıma masaj yapmaya yeltendi. Benden bahşiş kopartamayacağını bakalım ne vakit anlayıp peşimi bırakacak derken iki saate yakın süre ısrarla takip etti. Açıkça para istemedi, sadece yanımda bekledi ve… Tahmin edileceği üzere gönül rahatlığıyla bahşiş verdim, belki de babasının günlük kazancından daha fazla parayı. Keşke yetişkinler de böyle kararlılıklarını korusalar, ama hırslarına yenik düşmeseler, dayatmacı ve talepkar tavır takınmasalar. Batılı yabancıların psikolojilerini birazcık çözseler, onlar da hiç yoktan para kazanabilirler…
mayıstosböce' Alıntı:Sobalar ne kadar pratikmiş.
gezmen' Alıntı:*
*Bülent'in de sözünü ettiği ocakların benzerleri Anadolu'da da kullanılıyor. Örneğin, bizim yörede, gazyağı tenekeleri, küçük bir düzenleme ile ocak durumuna getirilip yemek pişirme amacıyla kullanılıyor. Yakıt ise, küçük odun parçaları; gelip geçtikçe altına atılıyor...
Cavid Sezen
mayıstosböce' Alıntı:Tasarım sitesinin birinde Afrika da yaşayan fakir halk için yapılmış bir soba vardı ,bunun biraz daha gelişmişi onu aradım bulamadım,sanırım bazı halkların ortak sobası olmuş bu tarz sobalar.
realramo' Alıntı:ben de asagı yukarı 12 ulke gezdım 25 sene once sıngapur malezya japonya yı gezdım fotoraflarım duruyor belkı nostaljı tur diye konuda acabilirim ama senı takdir ediyorum gezmeyi seven biri olarak