Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nursel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,774

Etiketler
Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

NASA Terra uydusundan elde edilen görüntülerle Dünya'nın en net fotoğrafını oluşturdu.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) Dünya'nın bugüne kadar çekilmiş en net fotoğrafını basına tanıttı Fotoğrafın 2002 yılında Dünya'nın 700 kilometre üstündeki yörüngesine
oturan Terra adlı uydunun bugüne kadar gönderdiği görüntüler birleştirilerek oluşturulduğu açıklandı.Dünya'nın 700 kilometre üstünden çekilen fotoğrafta Türkiye' de çok net olarak seçilebiliyor

479385343E21034B8AEB423Br.jpg

parkinsonsniper' Alıntı:
vay...bu çok güzel bişeymiş gerçekten! ilk photoshop yani :p
Aslında bir tane de ilk hareketli obje fotoğrafı da var ama (gif) resize yapınca hareket kayboluyor ???

parkinsonsniper' Alıntı:
resmi değil linkini ekleyin o zaman :smiley: merak eden gidip yerinde görsün...herşey devletten beklenmez ki di mi? :smiley:
Ama ben öğrenmek istiyorum :D Başlık açmak gerek belki ;)

.gif formatını küçültmek için bi gif editör gerekir...zor bir iş değil aslında yani, resim küçültmeyle aynı mantık işte. ama farklı bi program yapıyor...bende var isterseniz linki bana verin, ben yapiyim...verin linki. linki verin...ben sinirli bi insanım verin dedim :smiley:)) :pPP

parkinsonsniper' Alıntı:
.gif formatını küçültmek için bi gif editör gerekir...zor bir iş değil aslında yani, resim küçültmeyle aynı mantık işte. ama farklı bi program yapıyor...bende var isterseniz linki bana verin, ben yapiyim...verin linki. linki verin...ben sinirli bi insanım verin dedim :smiley:)) :pPP
Linki veriyorum :D Balık yemeyi değil tutmayı öğretelim ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38825.0

1872 de İngiltere doğumlu fotoğrafçı Eadweard Muybridge, bir at yarışında atın dört ayağınında yerde olmadığı anı fotoğraflamayı başarmış. Oniki kamerayla bir seri fotoğraf çekerek bir at yarışını adım adım fotoğraflamış. Bunları birleştirerek ilk hareketli görüntüleri oluşturmaya başlamış. Aslında bir anlamda günümüz at yarışı foto finişininde babası olmuş.

muybridge-galloping-horse.jpg

atın üzerindeki "takım elbiseli" jokeyin kafasına dikkatinizi çekerim, neredeyse piksel düzeyinde sabit duruyor! ilginç :smiley: güzel bilgiler bunlar...bir sohbet olduğunda kullanılıp hava atılır "ben fotoğrafın tarihini ezbere bilirim" gibisinden...:p

Düzeltmeniz için teşekkürler. Yanlşı hatırlamıyorsam Milliyet sitesinin galerisinden almıştım bahsettiğiniz fotoğrafı. Şimdi bulamadım ama bir kaç farklı sitede de aynı bilgi var. Kaynağı daha sonra bulmaya çalışacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.