Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nursel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,780

Etiketler

Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

Kendimle çelişen duygular ile izledim fotoğrafları. Bazılarını daha önce görmüş olsamda, belki de her izlememde farklı duygular yaşatan fotoğraflar.
Paylaşım için teşekkürler.

cok etkileyici fotograflar. bildigim kadariyla kevin carter o fotografta olmek uzere olan cocuga yardim etmek yerine fotografini cekmekle ugrastigi icin cok buyuk tepki gormustu. kendisi de bu tepkilere katiliyor olacak, yazildigi gibi intihar etmisti.

fatihtuna' Alıntı:
cok etkileyici fotograflar. bildigim kadariyla kevin carter o fotografta olmek uzere olan cocuga yardim etmek yerine fotografini cekmekle ugrastigi icin cok buyuk tepki gormustu. kendisi de bu tepkilere katiliyor olacak, yazildigi gibi intihar etmisti.
Evet çok üzücü ama o anı fotoğraflamak her şeyin önüne geçebiliyor demek ki. Fotoğrafla profesyonel anlamda uğraşanlar bunu anlamakta zorlanmıyorlardır ama bana açıkçası ilginç geliyor bu düşünce.

Şu akbaba ve ölmek üzere olan çocuğun fotoğrafını ve fotoğrafçının intihar etmesi hikayesini hep görüyorum. Anlamadığım şu...doğal ortamda bir fotoğrafı çekmek en en en uzun ihtimalle 30 dk sürsün diyelim. Fotoğrafçı, fotoğrafı çektikten sonra niye çocuğa yardım etmemiş de orada bırakıp gitmiş? Bunun cevabını hep merak etmişimdir...bu arada fotoğraflar için teşekkürler. Güzel bir seri...

Bu da benden olsun...1972 doğumlu, 13 yaşındayken National Geographic'e kapak olan meşhur güzel gözlü Afgan kızı Sharbat Gula...Fotoğraf 1985 yılında Steve McCurry tarafından çekildi. Daha sonra 2002 yılında Sharbat'ı bulmak için tekrar Afganistan'a giden McCurry ve ekibi amacına ulaştı ve Sharbat'ın 2002 yılındaki halini de fotoğrafladı...

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Earbat_Gula

sharbat-gula.jpg

Favori fotoğrafımdır benim. Bilmem neden fotoğrafa her bakışımda çok etkiler beni. Teşekkürler :smiley:

parkinsonsniper' Alıntı:
Şu akbaba ve ölmek üzere olan çocuğun fotoğrafını ve fotoğrafçının intihar etmesi hikayesini hep görüyorum. Anlamadığım şu...doğal ortamda bir fotoğrafı çekmek en en en uzun ihtimalle 30 dk sürsün diyelim. Fotoğrafçı, fotoğrafı çektikten sonra niye çocuğa yardım etmemiş de orada bırakıp gitmiş? Bunun cevabını hep merak etmişimdir...bu arada fotoğraflar için teşekkürler. Güzel bir seri...
Düşüncelerinize katılıyorum.Bende hep merak etmişimdir. Ama hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi olmasa gerek.Kevin Carter yardım görevlisi olmadığını,profesyonel fotoğrafçı olduğunu söylerek kendini savunmuş.Bulaşıcı hastalıklar nedeniyle de gazeteciler ve fotoğrafçılara hasta insanlara dokunmamaları hakkında uyarılar yapılmış. Nedeni her ne olursa olsun, kendisi de sizin merak ettiğiniz soruların yanıtını veremediği için intihar etti belki de..

http://hazaeljm.files.wordpress.com/2008/12/sharbat.jpg

Sizi yukarıdaki linke alalım o zaman :smiley: Sharbat'ın gözünün içini görün...

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Hikaye doğruysa, yardım edemediği için veya orada gördükleri yüzünden intihar edecek kadar duyarlı bir insan, o çocuğu kolay kolay orada bırakmazdı...yine de görevlilere haber verilebilir miydi vs diye düşünüyor insan. Neyse vardır birşey heralde...

Taksim'de bir süre yarı çıplak, kapkara, bilinci tam yerinde olmayan, "çöp poşetine" sarılı gezen bir evsiz vardı. Taksim'de çalıştığım için defalarca kez gördüm...elim hiç deklanşöre gidemedi. Bu fotoğraf (karşılaştırılacak seviyede olmasa bile) hep onu hatırlatır bana. Şimdi o çocuk yıkandı, kıyafetler aldı (veya birisi verdi) hala evsiz ama en azından biraz toparladı...

Sohbet için teşekkürler :smiley:

parkinsonsniper' Alıntı:
http://hazaeljm.files.wordpress.com/2008/12/sharbat.jpg

Sizi yukarıdaki linke alalım o zaman :smiley: Sharbat'ın gözünün içini görün...
Çok etkileyici, olağanüstü bir kare. Uzun süre gözlerimi alamadım. Bu renk göz belki bir çok insanda var ama bu bakışlardaki anlam zor yakalanır.Teşekkürler :smiley:

Charles C. Ebbets tarafından 29 Eylül 1932 yılında, bu gün General Electric Binası olarak bilinen Rockefeller Merkezi’nde çekilen bu fotoğraf 2 Ekim pazar günü New York Herald Tribune’de yayınlandı.

84051_0.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.