Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nursel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,780
Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

The Beatles topluluğunun Abbey Road adlı albümünün kapağını süsleyen bu fotoğrafta John, Ringo, Paul ve George bir caddeyi geçerken görünüyor. Caddenin gerçek adı Abbey Road.

84045_0.jpg

Etiketler

Charles Ebbets'in fotoğrafında, sağ tarafta görünen siyah kabloyu photoshopla silselermiş keşke : )))) :p şaka bir yana efsane fotoğraflardan biridir gerçekten...

parkinsonsniper' Alıntı:
Charles Ebbets'in fotoğrafında, sağ tarafta görünen siyah kabloyu photoshopla silselermiş keşke : )))) :p şaka bir yana efsane fotoğraflardan biridir gerçekten...
Gayet rahatlar değil mi? :D

"Son sözleri" diye bir liste vardır...bu fotoğraf hep onu hatırlatır bana : )) bi de (yine) hiç anlamam, niye oraya çıkıp oturmuşlar dizi dizi...o fotoğrafçının orada ne işi varmış? o tarihte gündüz bile kullanmak zorunda oldukları tripodu nereye kurmuş? bu 3'ünün cevabını istiyorum :p

Çok anlamlı bir başlık olmuş. Tebrik ediyorum.
Bir iki fotoğraf da ben ekliyorum.
Asıl paylaşmak istediğim fotoğrafı bulamadım. Atlayarak intihar eden genç kızın çekildiği siyah beyaz bir fotoğraftı. O da ilklerdendir. Elinde olan arkadaşlar yüklerse sevinirim.

1.jpg

001.jpg

Ben Polis Haftası kutlamaları sırasında İstanbul Kabataş'taki raylı sistemde bir afiş görmüştüm...

Fotoğraf boğaz köprüsünde çekilmiş, bir adam korkulukların diğer tarafında kendini geriye doğru bırakmış...yani atmış adam kendini aşağı. Hemen önünde de bir polis uzanabildiği kadar uzanmış ama yakalayamamış...bu başlığı görünce çok aradım o resmi internette ama hiçbir şekilde ulaşamadım. Şu ana kadar gördüğüm en etkileyici fotoğraftı benim için...hala arıyorum. Bulursam mutlaka yükleyeceğim...

Fotoğraf 1932 yılında çekildiğine göre bu soruların yanıtını alabileceğimiz pek kimse bulamayız muhtemelen. ancak tahmin yürütebiliriz :smiley: Bu poz reklam amaçlı olabir. Tripodu nereye kurduklarını bilemiyorum ama bitmiş bir kattan garantili bir yerden çekilmiş olsa gerek ;)

Merhaba Lila. Bahsettiğin fotoğrafı hatırlamıyorum ama merak ettim doğrusu. Bende bir araştırayım :smiley:

1957 Douglas Martin, ABD.
ABD'de sadece beyaz öğrencilerin devam ettiği Harry Harding Lisesi'ne kabul edilen ilk siyah öğrencilerden Dorothy Counts'ın okuldaki ilk günü. Tacizlere sadece 4 gün dayanabilmişti.

Merak ediyorum da o yıllarda bu gösteriyi yapanlar şimdilerde ne yapıyolar, ilginçtirki başlarında siyah bir başkan var.

KUDİ' Alıntı:
1957 Douglas Martin, ABD.
ABD'de sadece beyaz öğrencilerin devam ettiği Harry Harding Lisesi'ne kabul edilen ilk siyah öğrencilerden Dorothy Counts'ın okuldaki ilk günü. Tacizlere sadece 4 gün dayanabilmişti.

Merak ediyorum da o yıllarda bu gösteriyi yapanlar şimdilerde ne yapıyolar, ilginçtirki başlarında siyah bir başkan var.
Sanırım herkes merak ediyor. Bir başka örnek;

Elliott Erwitt (1950)Kuzey Carolina'da çekilen bu kare ırkçılığın boyutunu ortaya koyuyor. Siyahlarla beyazların çeşmeleri bile ayrı.

84053_0.jpg

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş; Muhammed Ali’ye sarılan ilk beyaz adam ve bir devin gözyaşları…

1963-1964 yılları…
Nevzat Bey, doçentlik çalışmaları için Londra’da bulunuyor. Sıkı bir tempoda evinde çalışırken, Londra İslam Merkezi’nden arıyorlar. “Dünya Boks Şampiyonası için Amerika’dan boksörler geldi, merkezimize de uğradılar, onlarla ilgilenmek gerekiyor, siz ilgilenir misiniz?” Diye soruyorlar.
Nevzat hoca gençliğinde boks yapmış. Ağabeyi de boks şampiyonlarındanmış. Yani bu konu onu yakından ilgilendiriyor…
Günlerden Pazar. Boksörlerle telefonlaşıyorlar ve sözleştikleri gibi Pazartesi günü sabah 10.00’da, Londra’nın ünlü Picadelly Meydanı’nın hemen yanındaki Picadelly Oteli’nde buluşuyorlar. Nevzat hocanın yanında, arkadaşı Haydarabat Nizam ailesinden Prens Muhsin Ali Han da var. Resepsiyonda Cassius Marcellus Clay’i görüp selamlaşıyorlar, müsafaha (yani karşındakinin başparmağını kendi elinin dört parmağıyla saracak biçimde tokalaşmak) ediyorlar…
Müsafeha edince kalpten kalbe muhabbet yayılırmış ya, kitaplar öyle der; Nevzat hocanın da gönlü muhabbetle doluyor ve (boyları sanırım eşittir) hemen sarılıp, kucaklıyor bu siyahî boksörü…
İrkiliyor Amerika şampiyonu…
Ne olduğunu anlayamaz ve hakikatten çok şaşırmış olarak Nevzat Yalçıntaş’a bakmaya başlıyor…
O an gözleri iri iri açılmış haldedir…
Ve, Cassius Clay da, bir an tereddüt ettikten sonra Nevzat hocayı kucaklıyor ve ağlamaya başlıyor…

1880 lerde Fransız bilimadamı I Étienne-Jules Marey kuşların nasıl uçtuğunu öğrenmek istedi.Bir saniyede 12 fotoğraf çekecek bir fotoğraf tabancasıyla aşağıdaki fotoğrafı çekti.

ilhareketlite6.jpg

1858 de Henry Peach Robinson dünyanın ilk fotomontajını yapmış. Birçok negatifi birleştirerek tek bir fotoğraf yaratmış.
Robinson'un ilk ve en meşhur fotoğrafı beş negatiften oluşuyor. Tüberkülozdan ölen bir kızın etrafında bu komposizyonu oluşturmuş. Fotoğrafın ismi "Fading Away"

robinson-photomontage-fading-away.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.