Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nursel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,774
Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

omeronay' Alıntı:
Sorularınızın birincisinin cevabı fotoğrafın isminde saklı. Lunchtime atop a Skyscraper. Gökdelende çalışan inşaat işçileri öğle yemeği yiyorlar. İkincisinin cevabı fotoğrafçı da bunlar gibi yüksekten korkamayan biri ve işi fotoğraf çekmek. Üçüncü sorunun cevabı ise aşağıda ki kendi fotoğrafından anlaşılıyor. Fotoğrafları çekerken durduğu yer burası. Bunu kim ve nerede çekmiş diye sormayın. ;D Ayrıca Ebbet'in başka fotoğraflarıda var bu konuda. Yani bu fotoğraf bir seriden sadece biri ve en bilineni. Diğer bileni ise Men Asleep on a Girder. Yanlız şunu belirteyim ki yanlış anlaşılmasın 1930larda yaşamadım daha gencim ben. ;D

[attachment=1]

[attachment=2]

Nursel ben wikipediyanın yalancısıyım. Orada photograph maddesine bakarsan öyle yazıyor. Milliyette verilen bilgilere hiç güvenme. Orada verilen bilgilerin çoğu ingilizce sitelerden çalıntı. Çalan kişi ise sanırım ingilizce bilmiyor fotoğrafa bakıp altına yazı yazıyor. Örneğin benim evin yanındaki apartmanı kapsül ev diye gösteriyor. Ama o binadaki evler daire bile diyemiyeceğimiz kadar büyük ve yaklaşık bir milyon dolar değerinde en ucuzu. :D

Ben hayatta uyuyamam böyle emniyete almadan kendimi :smiley: Hepsi çok güzel fotoğraflardı, bakarken zaman yolculuğuna çıkmış gibi oldum, çok teşekkürler.

Etiketler

şunu anlayamadım ben açıkçası...yukarıdakilerin hangisinin ilk fotoğraf olduğu, bize perde yapısıyla veya uzun pozlamayla ilgili bilgi vermez ki. günümüzde bile kullanılan birçok farklı perde yapıları var. hatta dslr sektöründe bazı markalar perdesiz ve aynasız makinelere geçiş yapıyorlar. yani fotoğraf teknolojik olarak çok değişken ve gelişken bi sektör oldu. dijitalin burnunu soktuğu herşey "gelişken" bir hale geliyor zaten...neyse...yani "ilk fotoğraf, çıkan sonuç, kullanılan materyaller vs bakımından önemlidir" deseniz tamam da; "diyaframın fotoğrafa etkisi bakımından önemlidir" fikrine katılamadım ben. diyaframın fotoğrafa etkisi sabittir, ilk fotoğrafın ne olduğu bunu değiştirmez. diyafram vardır, çok kısarsanız difraksiyon yapar, alan derinliğini etkiler vs vs klasik ve temel fotoğraf geyikleri bunlar! yani ilk fotoğraf balık olmuş, at olmuş...bu sonucu değiştirmez ki :smiley: yani diyafram enstantane iso vs gibi teknik konuları bilmek için ilk fotoğrafa ihtiyacımız yok. zira şu anda ikimiz de ilk fotoğrafı bilmiyoruz, ama bunların etkilerini çok da iyi biliyoruz...yukarıdakilerden birinin ilk fotoğraf olduğunu varsayarsak da, bilgilerimizde bi değişiklik olacağını sanmıyorum. ilk fotoğrafın ne olduğu etkilese etkilese analog fotoğrafçılığın nereden nereye geldiğini öğrenmemizi sağlar. o da fotoğrafa bakarak olmaz, fotoğrafın nasıl bir makineyle, hangi ışıkta, hangi değerlerle çekildiği ve nasıl banyo edildiğini bilirsek olur ancak....diye düşünüyorum ben. ama siz "ben fotoğrafa bakınca çeken makinenin perde yapısını anlarım" derseniz ona saygı duyarım tabii ki...hiciv yapmıyorum. 3. kuşaktan 25 senedir fotoğraf çeken bir tanıdığım fotoğrafa bakıp exif bilgilerini yaklaşık olarak sayabiliyor, buna photoshop müdahaleleri de dahil! :smiley:)

ucuz bir analog ile perde yapısını, aynayı, filmi görmek çok önemli gerçekten. bende de bir zenith var, içini çok inceledim...ne nasıl çalışıyor diye! :smiley: elektronik devre olmadan enstantane sürelerini nasıl ayarladıklarını hala bilmiyorum mesela...birazdan araştırır onu da öğrenirim. aman bilmediğim bişey kalmasın :smiley:)) bu merak bi gün beni öldürücek :smiley:)

İlk dijital fotoğraf 1957 Russell Kirsch

[attachment=1]

İlk 102400 ISO dijital
Vincent Munier Nikon D3s
Aslında yayınlanmış olarak ilk bu denemeler var mı bir yerde bilmiyorum.

469.jpg

pic_003.jpg

resimler cok guzel yaaaa
kızımız yaşlanmı dahada hüzünlüüü
bu fotolara bakmak gerçekten cok zevkli
vay be....
tarih kokan resimler

parkinsonsniper' Alıntı:
"Son sözleri" diye bir liste vardır...bu fotoğraf hep onu hatırlatır bana : )) bi de (yine) hiç anlamam, niye oraya çıkıp oturmuşlar dizi dizi...o fotoğrafçının orada ne işi varmış? o tarihte gündüz bile kullanmak zorunda oldukları tripodu nereye kurmuş? bu 3'ünün cevabını istiyorum :p

Öncelikle herkese merhabalar,
"Düş Hekimi" nin General Electric gökkdeleni inşaatının fotoğraflarını kullanarak yaptığı bir çalışmayı, aşağıdaki bağlantıdan ındirebilirsiniz.
Bu sunu, sanırım sorularınıza yeterli cevap verecektir.

http://www.ergir.com/2009/alcaklik_korkusu.htm

Kızıl Ordudaki bu 3 asker, dönemin TASS ajansında çalışan dünyaca ünlü savaş muhabiri Yevgeny Khaldei’nin çektiği kareler sayesinde ölümsüz hale gelmişti.

Yevgeny Khaldei, 2 Mayıs 1945’de Berlin’deki Reichstag’a (Parlemanto Binası) Sovyet bayrağı diken 3 askeri Lecia marka fotoğraf makinesiyle görüntülemişti.

2.. Dünya Savaşı sırasında, 1945 yılında Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyasına karşı zaferinin tescili anlamına gelen Sovyet bayrağını Almanya'nın başkenti Berlin'e diken 3 Sovyet askerinden biri olan Dağıstanlı Abdülhakim İsmailov 94 yaşında öldü.

soviet_flag.jpg

Nursel' Alıntı:
Kızıl Ordudaki bu 3 asker, dönemin TASS ajansında çalışan dünyaca ünlü savaş muhabiri Yevgeny Khaldei’nin çektiği kareler sayesinde ölümsüz hale gelmişti.

Yevgeny Khaldei, 2 Mayıs 1945’de Berlin’deki Reichstag’a (Parlemanto Binası) Sovyet bayrağı diken 3 askeri Lecia marka fotoğraf makinesiyle görüntülemişti.

2.. Dünya Savaşı sırasında, 1945 yılında Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyasına karşı zaferinin tescili anlamına gelen Sovyet bayrağını Almanya'nın başkenti Berlin'e diken 3 Sovyet askerinden biri olan Dağıstanlı Abdülhakim İsmailov 94 yaşında öldü.

gerçekten tarihi bir anın fotoğrafı, teşekkürler...

Gercekten guzel fotograflar, 102400 ISO dijital fotograf cekilmis, ama bizim makinalarimizda en yuksek iso hala 1600 ondada az isikta isa 400 den sonrasi felaket grenli oluyor. :smiley: bence iso ayarini bu kadar arttirmak yerine hali hazirda olanlari verimli kullanabilmeye odaklanmalari lazim makalarin.:smiley:

standart makinaların 1600 iso da ürettiği gireni 100.000 binden sonra üretiyor bu yeni nesil makinalar :smiley:

paylasım için tesekkurler fotograflar cok guzel

Makineniz en yüksek 1600 ise makinenizi değiştirme zamanı gelmiş demektir. :smiley: Eskiden ne güzel film takıp kullanıyorduk eski yeni fark etmiyordu. Digtal icat oldu mertlik bozuldu. Bunlara para yetiştirilmiyor.

Merhaba

Yazdigim iletide sozunu ettigim fotografi, hemen komsu iletide bulacagimi tahmin edemezdim.
Sozunu ettigim fotograf ise, Sudan'da guclukle ilerliyen bir cocuk ve pesinde onun olmesini bekliyen bir Akbaba.

Fotografin oldugu yerde pek fazla soze gerek yok.

Saygilar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.