Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nursel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,774
Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

CİNCİN' Alıntı:
Merhabalar, Milliyet gazetesinin internet sitesinde gördüğüm bu albümü paylaşmak istedim. Sanatçı 2. Dünya Savaşı fotoğraflarını aynı noktadan çektiği fotoğraflarla birleştirmiş. Bir zamanlar savaşın kol gezdiği sokaklarda insanlar farkında olmadan yürüyorlar, resmen tarihle iç içe yaşıyorlar.

En hoşuma giden şeylerden birisi de şehrin orijinal halini nasıl titizlikle korudukları. Savaşta yıkılan şehri aynen inşa etmişler. Şehrin pek çok yerinde kaldırımları bile değiştirmemişler. İstanbul'da eskiye ait ne kadar çok şeyi yokettiğimizi düşünürsek böyle bir çalışma yapmak herhalde imkansızdır :(

Çalışmaların her bir karesini dakilarca inceleyebilirsiniz, hepsi çok güzel bence ama 59. fotoğraf bambaşka.

http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/41435-yasam--sehrin-hayaletleri-/1
Daha önce bu tip fotoğraflar görmüştüm ama bu albümdeki gibi bir birleştirme olmadan yanyana verilmişti. Çok etkileyici olmuş bu albüm. 91.ve 92. fotoğraflar da Sincan'ı hatırlattı bana nedense :D

Cihat bey teşekkürler :smiley:

Etiketler

Rica ederim Nursel Hanım, 'sokakların dili olsa da anlatsa' derler ya. Sanatçı onu başarmış.

Sanatsal ve tarihi olarak bir özelliği yok ama ben de bir resim eklemek istedim: Bu da başka bir şehir, sanki canlı, sokağın köşesinden insanlar çıkıverecekmiş gibi ama 35 yıldır hayalet şehir. Kıbrıs'taki savaştan geriye kalanlar. Bombalanmış binalar, duvarlarda uçaksavar delikleri.
Bir zamanlar deluxe otellerin, Hollywood yıldızlarının evlerinin olduğu, altın sarısı kumsalı ile rüyalar şehri Maraş.

1999_22.jpg

Martin Luther King'in 28 Ağustos 1963 tarihinde yüzbinlerce kişiye hitap ettiği ''I have a dream'' (Bir hayalim var) başlığını taşıyan ve sözlü edebiyatın şaheserleri arasında kabul edilen tarihi konuşması...

40964_n.jpg

CİNCİN' Alıntı:
Rica ederim Nursel Hanım, 'sokakların dili olsa da anlatsa' derler ya. Sanatçı onu başarmış.

Sanatsal ve tarihi olarak bir özelliği yok ama ben de bir resim eklemek istedim: Bu da başka bir şehir, sanki canlı, sokağın köşesinden insanlar çıkıverecekmiş gibi ama 35 yıldır hayalet şehir. Kıbrıs'taki savaştan geriye kalanlar. Bombalanmış binalar, duvarlarda uçaksavar delikleri.
Bir zamanlar deluxe otellerin, Hollywood yıldızlarının evlerinin olduğu, altın sarısı kumsalı ile rüyalar şehri Maraş.

Bu bölgeye yıllar önce gitmiştim tabi o zaman askeri bölge idi sivil girişi yasaktı kimliğim gereği girdim ve gördüm sizinde dile getirdiğiniz gibi ,ben bir otel gezdim herşey savaş anındaki gibi bırakılmış bardaklar ,içkiler, sandalyeler vs.. insanlar geri gelecekmiş gibi.

Zaten savaş sırasında ordumuzun bu bölgeyi işgal edebileceği hiç düşünülmediği için bölge halkı son ana kadar tatillerine devam etmiş. Bu da Maraş bölgesindeki Toyota Bayii'inin içi....
Not: Resmi internetten buldum.

toyoya2.jpg

çok etkileyici teşekkür ederim paylaşımınız için
ben de aşağıdaki linkte 2.Dünya savaşı fotoğraflarını paylaşmak istiyorum çok hüzünlü ve düşündüren kareler var

sevgiler ..

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/galeri.aspx?galleryId=5238

gülşah

ünlü ingiliz ajanı ve tarihçi gezgin gerthrude bell (1868-1926) in 1903 den ölümüne kadar gerçekleştirdiği gezilerde çektiği osmanlı illeri ile ilgili fotograf arşivi meraklısına :

http://www.gerty.ncl.ac.uk/photos.php

gezginin yaşam öyküsü : http://tr.wikipedia.org/wiki/Gertrude_Bell

selamlar...

Merhaba Gülşah, bende de var...inanılmaz çarpıcı fotoğraflar, AFSAD da iken edinmiştim.
ben Cem, akademisyenim.mail adresiniz var mı universityofem@hotmail.com

GülşahÇelik' Alıntı:
çok etkileyici teşekkür ederim paylaşımınız için
ben de aşağıdaki linkte 2.Dünya savaşı fotoğraflarını paylaşmak istiyorum çok hüzünlü ve düşündüren kareler var
sevgiler ..
http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/galeri.aspx?galleryId=5238
gülşah
Araya Vietnam Savaşı resimleri de karışmış bi kaçtane :smiley: örneğin resimlerden birinde UH-1 helikopterleri var. Bunlar II. Dünya savaşında henüz icat edilmemişlerdi, Vietnam savaşında kullanıldılar ilk olarak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.