Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nursel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,311
Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

parkinsonsniper' Alıntı:
Bir de...flaşlı fotoğraf da güzelmiş ama şundan emin olamadım Nursel...eklediğin fotoğraf o tost makinesinden flaş yapılmış fotoğraf mı? Yoksa fotoğrafçının başka bir eseri mi? :smiley:
Yazıda ''bir çeşit kızartma makinesi'' deniyor ;) Flaş için magnezyum kullanmış. Bahsedilen fotoğraf eklediğim fotoğraf evet :smiley: Fotoğraftaki ışık almayan evleri görüntüleyebilmek için, bu fikriyle flaşın öncüsü olmuş.

http://www.theoldphotoalbum.com/2009/04/jacob-riis/ linkinde fotoğrafçının diğer fotoğrafları da var. Tarihe tanıklık etmek derler ya, ben çok etkileyici buldum.
 

Etiketler
Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

Şimdi konunun ciddiyetini bozmak istemiyorum ama...kızartma makinesinden flaş yapan, tost makinesinden de yapar :smiley:) hatta bi mikrodalga fırını olsa, eminim paraflaş yapar, stüdyo bile açar :smiley:

Neyse ciddiyete dönersem, kızartma makinesini patlattığı yeri bulmaya çalışıyorum da...en önde duran şapkalı adamın yüzündeki gölgeden bir çizgi ve onun üstündeki balkonun gölgesinden de bir çizgi çekersek, sanırım soldaki binanın 2. katından filan patlatmış. Flaş senkronizasyonu yapamayacağı için (zaten o zaman pozlama süreleri çok uzundu) uzun pozlamıştır, o yüzden de gökyüzü patlamış sanırım. Kızartma makinesinden bu kadar ışık alabilmesi büyük başarı çünkü mesafe çok uzak gerçekten. Keşke ne yaptığını tam olarak bilebilsek...

Linkteki fotoğraflara bakıyorum...seviyorum eski fotoğrafları! gerçek teknik onlarda gibi geliyo bana...sanırım kaliteye takılmadan, gerçekten fotoğrafın içeriğine odaklanabildiğim için böyle düşünüyorum!
 

Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

Bu da tartışmalı bir, ilk .... ::smiley:


[attachment=1]

Buzz Aldrin Apollo 11 MOON July 20 1969
 

Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

Karavancılığın 100. yıl etkinliklerinde kullanılan ve ilk karavan fotoğrafı kabul edilen görsel.


[attachment=1]

CF Chuck Wagon 1898 near Ashland Kansas
 




Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

selamlar ve iyi paylaşımlar paylaşım için teşekürler
 



Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

Siyah,beyaz resimler her zaman gerçek yaşanmış hikayelerle doludur...
 





Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

HARİKA!! :eek:
Paylaşımda bulunan herkese çok çok teşekkür ediyorum. :smiley:
 

Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

Konuyu soluksuz izledim, teşekkürler, konuyu açana da katkıları olan arkadaşlara da, ellerinize sağlık. Umarım devam eder.
 

Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

evet gerçekten etkileyci. Zaten etkilenmemek mümkün değil, paylaşımlar için teşekkürler...
 

Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

tarihde hiçmi iyi bi şey olmamış valla içim karardı
 



Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

Konu için Nursel hanıma ve fotoğraflar için hem Nursel,hemde katkı yapan herkese teşekkürler.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,496
Mesajlar
1,518,840
Kayıtlı Üye Sayımız
172,158
Kaydolan Son Üyemiz
aysekayan95

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst