Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)
Tüm karavancı arkadaşlara, ağabeylere ve kardeşlerime Merhaba,
Ben Mustafa Kazan, 46 yaşındayım, evli ve bir kız çocuğu babasıyım.
Serbest olarak bilgisayar (pek iş çıkmasada) teknik servis işleri yapmaktayım. 3 sene öncesi profesyonel anlamda ciddi olarak bir web tabanlı işler geliştirmek için şirket kurup iflas ettikten sonra halen devam etmekte olan borçları aileden gelen az bir kira geliri ve bazen serbest bazen tam zamanlı işler yaparak bitirmeye çalışıyorum. (lakin bu yaşta tam zamanlı bir iş bulmak biraz zor oluyor..)
Herneyse bundan 30 sene önce denizci büyüğümüz Sadun Boro ağabeyimizin "Kismet" teknesi ile yaptığı bir dünya turunun anlatıldığı kitabı okuduğumdan beri (zehirlenme anım)bende bir gün fırsatını bulduğumda böyle bir seyahat yapabilmek aşkıyla çok hayaller kurdum. Bu yüzden ingilizcemi ilerletmeye çalıştım, coğrafya, haritalar, denizcilik, kültürler vs. her konuda o zamanın koşullarında araştırmalar yaptım. Halen daha bu konuyla ilgili bir malzeme bilgi gördüğümde inceler, okur, seyrederim.
Ne yazikki belli bir yaşa geldiğimizde gençliğin verdiği o enerji ve yorulmak bilmez çalışmalarımızın sonucu olarak bir gün kesin yapacağına inandığın hayallerin yerinde yavaş yavaş kara bulutlar dolaşmaya başlıyor. En büyük sorun ekonomik sonrasında yaşa bağlı olarak "acabalar" kafanda dolaşmaya başlıyor. Genede şu anda ekonomik yönden sorunum kalmasa bir yelkenli ile dünya turuna çıkmaya cesaret ederim.
Şartlar şu anda ve gelecekte böyle bir tur durumu olmayacağı artık belli olduğu için alternatifler yollar ararken şu kamp karavan işi nasıl oluyor diyerek araştırmaya başladım. Sonra sayın Cem bey arkadaşımızın (orsaalabanda) "http://www.karavanatolia.com" sitesine sonra "gezenbilir.com" sitesine gelip üye oldum.
Sitede (orbay74) mehmet ağabeyimizin 25 sayfalık alkovenli karavan yapım serüvenini aralıksız okuyup, , karavancılıkta merak ettiğim aklıma takılan bir sorunun cevabını, karavancı arkadaşların deneyim ve tecrübelerini, burdaki dostluğu, arkadaşlığı, dayanışmayı ve samimiyeti de bu güne kadar hiç bir forumda görmediğimin de altını çizerek ve yakın bir zamanda bende bir karavancı olup aranızda katılmayı ve sizin gibi değerli insanları şahsen de tanıma fırsatını bulmayı umut ederek (zehirlendim bende artık..
) herkese tekrar Merhaba diyorum.
Yollarınız ve gönülleriniz bol ve güzel olsun.