Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 634,568

Etiketler
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Herkese merhaba. Yaklaşık 1 yıldır üye olduğum, yaz dönemi seyrekleşse de her gün yazılanları ayrıntılı olarak okuduğum foruma yazdığım ilk mesajım bu. mesajım ilk, ancak foruma yabancı değilim. sizlerin hem paylaşımlarınızdan hem de tecrübelerinizden yararlanmaya çalıştım,kendi fikirlerim gelişti, olgunlaştı ve artık karavan yapma fikri somutlaşma yoluna girdi.
Tabi önce kendimi kısaca tanıtayım. 32 yaşındayım,evliyim, henüz çocuğumuz yok,eşimde bende Adana'da lise felsefe öğretmeni olarak çalışmaktayız. Üniversite eğitim sürecime Kocaeli elektrik öğretmenliğiyle başlamama rağmen 3 yıl okuduktan sonra, biraz ilgilerimin değişmesi ve biraz da bölüme duyduğum uzaklıktan, burayı bırakarak Ankara ünv. felsefe bölümüne geçtim. 6 yıldır da öğretmenlik yapmaktayım.
gezme fikri,yeni yerlerin havasını soluma fikri herdaim çekici gelmekteydi, imkanlar ölçüsünde bugüne kadar biraz gezdim diyebilirim, ancak geziler kısa süreli olmak zorunda oldu çoğunlukla. sizler için ayrıntılı olarak bilinen bir çok yeri henüz görmediğimden eminin. hayatın birçok faktörü ertelemeleri getirdi, bu bazen ekonomik, bazen sağlık sorunları vb. gibi durumlardı. hayatın ertelemeye gelmediğini bilmekteyiz ve bunun için artık gezilerin özgür bir biçimi olarak gördüğüm karavancılığa girişmenin vakti geldi bizler içinde.
dediğim gibi yazdıklarınızı kaçırmadan okumaya çalıştım bugüne kadar, ancak yinede sorularım var.merak ettiğim birçok konu yazışmalarınızla cevap buldu.hem karavancılığı hem de sizleri tanıma şansım oldu. süregiden çalışmaları da merakla takip etmekteyim. Yusuf hocanın( kişilerin birbirine hitap şekillerinin bile konuşulduğu forumda ben herkese isminin sonuna "hoca" eklemesiyle hitap edeceğim bundan rahatsızlık duyulmaz ise, bunda yüksek lisans dahil 9 yıllık üniversite yaşamı ve mesleğimin öğretmenlik olması faktördür, insanlara sadece ismi veya abi , kardeş vb. ekleri ile konuşamadığımdan) hala süren karavan yapma serüveni beni de neden olmasın sonucuna götürdü.
ilk başlarda çekme karavan fikri ile yola çıksam da , oğuz hocanın alıntıladığı betimlemelerden üç renk karavancılıktan beyazı seçtiğimizden, motokaravan düşüncesine yöneldik.çekme karavanın zorluklarını 2 yıldır amatörce yaptığımız balıkçılıktan dolayı tahmin ediyorum. 4 mt.lik tekne dahil yaklaşık 300 kg olan römorkun yollardaki zorluğunu, manevra güçlüklerini iyi bilmekteyim. bu konuda biraz ustalaşsam da, 750 kg altı olsa da bir çekme karavanın yaşatacağı zorlukları, her yola ve merkezi yerleşimlere girilemeyecek olduğunu, en azından bunun zor olduğunu bilmekteyim.
karavanını kendi yapabilecek el becerim ve teknik bilgim yeterince yok, ancak aynı şehirde mobilya dekarasyon öğretmeni olan bir abim-abimin atölye sahibi öğretmen arkadaşları- ve bir çok konuda teknik bilgi ve becerisi yüksek telekom emeklisi kayınbabam var.birçok tanıdığımın da bu projemden haberi var.yardım edebileceklerini söyleyenler çok, işe başlayınca ne olur bilmem.
ancak henüz başlangıçtan uzağım, çünkü panelvan arayışım sonuçlanmadı. Adana"da bulduğum bazı araçları, ustalara göstermeye yönelmedim , benim bile içime sinmemişlerdi. Panelvan araç seçiminin çok zor olduğunu biliyorum. araçların yük taşıyan, çok km.li ticariaraç oluşları, bir ara konuşulan "şans" faktörü ile birleşince araç bulmam mümkün olmadı .Adana ilanlarının azlığı, galericilerdeki araçların kısıtlılığı panelvan ilanlarında sürekli gezindiğim, hatta bu durumdan sosyolojik-ekonomik tahlillere bile ulaştıran( Denizli,Konya,Bursa,Kayseri gibi illerde yoğunlaşan ilanlar- İstanbul, Ankara ve İzmiri saymıyorum- yaşadığım şehrin ticari hacmi ve sanayileşmedeki gerilemeleri göstermesi)araç bulamam sonucunu çıkardı.
sizlerden ilk yardımım araç seçiminde olacak; karavan dönüşümünde öne çıkan araçlardan, ducato, jumper ve boxer benimde yöneldiğim araçlar. daha çok bu araçlardan 10 m3lük olanlarına yöneldim. hem iki kişi olmamız hemde sürüş kolaylığı bakımından- 360 derece dönebilen koltuklarıda gördükten sonra- aracın yeterliliği ideal gibi geldi. yalnız iç hacim ölçüleri daha önce paylaşıldı ancak o ölçüler 2005 sonrası modellerin ölçüleriydi sanırsam. bu konuyu araçların kendi özel başlığında soracağım.araç arayışı o hale geldiki Levent hocanın bahsettiği 2. araç jumper ını bile sormayı düşündüm.
amacım, en geç 1 ay içinde bir araç edinerek nisan ve mayıs aylarında karavan yapımını gerçekleştirmek.

şimdiden herkese teşekkür ediyorum. ilk yazımın uzunluğundan dolayıda özrümü diliyorum. forumda karavanı olan, olmayan tüm karavan dostlarına sevgi ve saygılar...

sn.Haydarsınan.
Hos geldınız. Zaten yeterınce bılgı toplamıs oldugunuzu soyluyorsunuz. Şanslısınız da. O kadar meslek erbabı dostunuz olunca nıyet etmıs oldugunuz karavan hayalınız kısa zamanda gerceklesebılecegıne ınanıyorum. Arac ıcın o kadar da ınce eleyıp sık dokumayın . nasıl olsa bulursunuz.
Mehmet- İzmir

Haydarsinan hocam hoş geldiniz aramıza katılımınız sevindirdi bizi,birikimlerinizden yardımcı olacak dost ve arkadaşlarınızdan bu işi kısa sürede çözeceğiniz muhakkak,herşey var istek var arzu var yardım var sadece arabayı alıp hayırlısıyla başlamak kalıyor işe niyetine girmişsiniz gerisi gelir şimdiden Allah kolaylık versin.

Sayın Haydarsinan aramıza hoşgeldiniz :smiley:, umarım hayellerinize en kısa zamanda kavuşursunuz :smiley:

sn.Haydarsınan.
Hos geldınız. Zaten yeterınce bılgı toplamıs oldugunuzu soyluyorsunuz. Şanslısınız da. O kadar meslek erbabı dostunuz olunca nıyet etmıs oldugunuz karavan hayalınız kısa zamanda gerceklesebılecegıne ınanıyorum. Arac ıcın o kadar da ınce eleyıp sık dokumayın . nasıl olsa bulursunuz.
Mehmet- İzmir

Sn. Mehmet Baydemır hoşbulduk.sizinde karavan yapım sürecini neredeyse başından beri izliyorum,aslında bu forumda sonucunu en çok merak ettiğim sizin çalışmalarınız. yoğun bir emek ve yapım aşamasının uzunluğu bu merakı arttırdı sanırsam.
işin erbabı arkadaşlar var ancak daha önce bu işi yapan yok, örneğin su kontrasını duymuşlar ancak kullanan olmamış. araç bulma işinede gelince aslında çokta ayrıntılara inmem ama hangi konu başlığınında olduğunu hatırlayamadım ancak Seyyah-34 ün yazdıklarınıda düşününce temiz ve yeterince ekonomik bir araç bulmak, karavanın iç dizaynından daha zor geliyor bana.

Sn. Haydarsinan
Foruma hoşgeldiniz. Kısa sürede karavanınıza başlayabilmeniz dileğiyle.
Selamlar.

Sn. yugunCennet & Yücel) hoşbulduk. dilekleriniz için teşekkürler.

Sayın Hocam (izninizle ilk ben size demiş olayım),aramıza hoş geldiniz.

derindeniz hocam hoşbulduk. sizinde tüm yazdıklarınızı, sorularınızı takip ediyorum. sizinde planlarınızın gerçekleştiğini bu forumda göreceğiz umarım. siz karavanınıza başladığınızda soracağınız pek bir soru kalmayacaktır eminim.

Haydarsinan hocam hoş geldiniz aramıza katılımınız sevindirdi bizi,birikimlerinizden yardımcı olacak dost ve arkadaşlarınızdan bu işi kısa sürede çözeceğiniz muhakkak,herşey var istek var arzu var yardım var sadece arabayı alıp hayırlısıyla başlamak kalıyor işe niyetine girmişsiniz gerisi gelir şimdiden Allah kolaylık versin.

Yusuf hocam sana çok teşükkür ettim gıyabında. senin yerin bir başka. foruma üye olduğumdan beri kendi planım için seni örnek olarak anlattım herkese. olabilirliği kanıtladın. yaptığın iş birçoklarına örnek oldu sanırsam. ortaya çıkardığın iş tüm mütavazi tavrına rağmen, söylenebilir ki mükemmel. mobilyacı abime senin işçiliklerini gösterdiğimde, ben amatörce uğraşıyor desemde, O "yok yok bu işi iyi bilyor, eli çok yatkın, profosyonelce" demekte.
sorularıma ve sorunlarıma cevap vereceğinin bilinci ile şimdiden teşekkürler.

Sayın Haydarsinan aramıza hoşgeldiniz , umarım hayellerinize en kısa zamanda kavuşursunuz

Levent hocam hoşbulduk. sizide sıkı sıkıya takip ediyorum. yapımına başladığınız karavan için şimdiden kolay gelsin.yaptığınız işler ve teknikler bize örnek olacak. zmanı geldiğinde döner koltuk başta olak üzere bir çok konuda sizede danışacağız. ahşap işindeki bilgilerinizi kendi projemizde kullanmaya çalışacağız.

n haydar bey hoş geldiniz

teşekkürler şelale hanım, hoşbulduk.

Merhabalar
Biraz geç te olsa kendimi tanıtmayı istedim. Ben Burak Ünlü. 1967 doğumluyum. Uzun süredir foruma üyeyim ve takip ediyorum. Ama fazla katılamıyorum. Olan katılımım da forumdaki değerli arkadaşlardan görüş rica etmekle ve benim için çok önemli olan bilgilerini almakla sınırlı kalıyor. Maalesef konuyla ilgili verebileceğim pek bir şey yok. Aslen Çanakkale Biga'lıyım. MSÜ Grafik 1988 mezunuyum. Grafik tasarımcı olarak İstanbul'da çalışıyorum. Karavancılık ve kampçılıkla ilgili deneyimim yok. Ama küçüklükten beri bir karavan sahibi olmayı hep istedim. İlk etapta amacım; tabi gerçekleştirebilirsem, hafta sonları veya kısa tatillerde, bir-iki kişiye yetebilecek, şehir içinde de rahat kullanılabilen bir kamp minibüsü. Karavanımı kendim yapmayı isterdim ama maalesef elimden gelmez. Foruma yeni katılan diğer arkadaşlara da hoş geldiniz diyorum. Herkese tekrar selamlar.

Sayın Burak Ünlü aramıza hoşgeldiniz,katılımınız sınırlı da olsa uzun süredir izlediğinize göre, siz de benim gibi epey bilgi sahibi olmuşsunuzdur. İzmirden selamlar.

Sayın Hardarsinan bey ve Burak bey siteye hoşgeldiniz .İyi seyirler ve iyi geziler.Öncelikle şunu belirteyimki doğayı ve gezmeyi seviyor isenizmutlaka bir araç edinin.Bu bir özgürlük kazandırıyor insana .Motokaravan olarakda tüm yaptığım araştırmalar neticesinde bir kampervan her zaman daha çok avantajlı.Hacim,park,yakıt,bakım,yapım,kullanım,ve akla gelmedik bir çok avantajı sıralayabiliriz.Bütün bunlar çok çok önemli.Şimdilik sevgi saygı ve selamlar.

derindeniz1' Alıntı:
Sayın Burak Ünlü aramıza hoşgeldiniz,katılımınız sınırlı da olsa uzun süredir izlediğinize göre, siz de benim gibi epey bilgi sahibi olmuşsunuzdur. İzmirden selamlar.

Sayın Derindeniz çok teşekkürler. Hoşbulduk
Belirttiğiniz gibi bu forum bana çok şey kazandırdı. Size ve şahsınızda güzel İzmir'e selamlar.

metin0035' Alıntı:
Sayın Hardarsinan bey ve Burak bey siteye hoşgeldiniz .İyi seyirler ve iyi geziler.Öncelikle şunu belirteyimki doğayı ve gezmeyi seviyor isenizmutlaka bir araç edinin.Bu bir özgürlük kazandırıyor insana .Motokaravan olarakda tüm yaptığım araştırmalar neticesinde bir kampervan her zaman daha çok avantajlı.Hacim,park,yakıt,bakım,yapım,kullanım,ve akla gelmedik bir çok avantajı sıralayabiliriz.Bütün bunlar çok çok önemli.Şimdilik sevgi saygı ve selamlar.

Sayın Metin Bey
Çok teşekkürler. Hoşbulduk. Boyutları çok büyük olmayan bir kampervan ilk hedefim. Bu aşamada forumdaki sizin gibi üyelerin fikirleri çok faydalı ve karar almada yardımcı oluyor. Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR