Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 631,241
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

ilhan hoca' Alıntı:
Süleyman beby; önerileriniz için teşekür ederim. Atila beyle tanıştık,karavanınıda beğendim ancak ben söylediğim gibi yeni bir aracım var ve takas düşünüyorum. Atila beyle yeni tanıştık ama sağolsun kırk yıllık dost gibi sıkıştıkca rahatsız ediyorum,bilgilerini hiç esirgemeden paylaşıyor.Herzaman teşekür borçluyum.
Buarada iveko 17 metreküp,2010 bir araçla takas durumu var ama,çift teker ve diğer emsal araçlara göre 150 kğ daha ağırmış,avantajı ve dezavantajı nekadardır,yine bu konudada görüşlerinize ihtiyacım var.
herşey gönlünüzce olsun,saygılar...

İlhan Bey,
Ivecolar ekstra ağırlıklarının yanısıra PSA grubu araçlara göre daha dar dolayısıyla enine sabit yatak yerleştirme zorluğu dolayısıylada alanın verimli kullanılması bakımından sıkıntıları var.....

Etiketler

Süleyman bey teşekür ediyorum,enine yatak olmuyorsa hemen vazgeçiyorum,kısmet, o zaman başka arayışlara devam....
teşekür ederim değerli bilgileriniz için.. saygılar..

TA2RX' Alıntı:
Hoş geldiniz.

Sorması ayıp olmasın, neden J9? Denizli'de satılık bir sürü makul fiyatlı yüksek tavan Starex var, örneğin.

bütçem çok kısıtlı,malum öğrencilik tamamen kendi imkanlarımla olacak.hatta geçen hafta murat 124 aracımı bu projem için sattım.bir süre daha çalışıp bütçe yapıp temmuz gibi projeye başlamayı düşünüyorum.uzun yıllar j9 taşımacılıkta babamla kullanmıştım gerçekten çok kalitesiz araçlar fakat el mecbur..starexler hacim açısından yetersiz gibi geldi bana en önemliside fiyatları ve yakıt tüketimi.6 bin liralık bir bütçeyi çok aşar.aslında 1970 yıllarına ait transitin ilk versiyonlarınıda düşünüyorum.şu benzinli motorlara sahip olanları lpg ile gayet ekonomik oluyor bir süre kullanmıştık.biraz klasik tutkumda olduğu için cezbediyor beni. şöyle kırmızı ya da sarı renk ve beyaz olarak çift renklilerinden.

hasan124' Alıntı:
bütçem çok kısıtlı,malum öğrencilik tamamen kendi imkanlarımla olacak.hatta geçen hafta murat 124 aracımı bu projem için sattım.bir süre daha çalışıp bütçe yapıp temmuz gibi projeye başlamayı düşünüyorum.uzun yıllar j9 taşımacılıkta babamla kullanmıştım gerçekten çok kalitesiz araçlar fakat el mecbur..starexler hacim açısından yetersiz gibi geldi bana en önemliside fiyatları ve yakıt tüketimi.6 bin liralık bir bütçeyi çok aşar.aslında 1970 yıllarına ait transitin ilk versiyonlarınıda düşünüyorum.şu benzinli motorlara sahip olanları lpg ile gayet ekonomik oluyor bir süre kullanmıştık.biraz klasik tutkumda olduğu için cezbediyor beni. şöyle kırmızı ya da sarı renk ve beyaz olarak çift renklilerinden.

J9'un yakıt tüketimini bilmiyorum ama Starex'ten çok daha aşağı olacağına ihtimal vermemiştim.

Denizli'deki yüksek tavan Starex'ler 10 bin lira civarındaydı. Üstelik km.leri de gayet makuldu.

Arkadaşlar hepinize hayırlı günler dilerim yaklaşık dört ay önce siteye üye oldum fakat pekte kullanmasını mesaj yazmasını beceremedim.2013 altıncı ayında emekli oldum hayalim karavan yapıp gezmekti fakat malum kamudan memur emeklisiyim ve fazlada bütçem yoktu Ankaran bir magirus minibüs aldım 4500 tl ödedim 2000 model arızalarını gider boya yaptım hepsinde hemen hemen kendi elemeğim gecti 8000 tl mal ettim Karavan olarak içini yapmaya çalışıyorum şu anda hususi minibüs ruhsatlı yıllık mtv si 422 tl sigortasına 1360 tl ödedim karavan olunca bunlar ın fiyatı düşermi ruhsatı karavan yapabilmem için hangi yolları takip etmem gerekiyor. koltuk sayısını düşürsem arkaya koyacagım çekyattürü yatak koltuk olarakmı geçer... 5+1 yapmayıda düşündüm çekyattürü yatak koltok olrak geçerse 9+1 oluyor buşelilde olursa vergiler ve kullanma nasıl olur... karavan ruhsatı almak için içne mutfak banyo vb gibi temiz su, pis su tankı şeyler zorunlumu bütün bunları ögrenmek istiyorm daha çok sorum var fakat şimdilik bu kadar teşekkür ederim...

2014-01-30-047.jpg

Merhabalar;
Scuba-dağcılık-kampçılık-gezi ve fotoğraf ilgilisi.....
Uzun yıllardır sizleri-yazılarınızı okuyan ve okudukça ümitlenip yutkunan okurunuz.....
WV şaseli aracını 5 ay önce alan ve 5 aydır semi entegreye "çevirtememiş" aday karavancı.....
Kendini karavan ve arazi aracı sanan connectiyle bolca yollarda-yolculukta.....
Karşılaşmak dileğiyle.....
Sevgi ve saygılarımla.....

Sami bey hoşgeldiniz,

tüm sorularınızın cevabı karavan teknik başlığımızda yazıldı ve tartışıldı,sizden ricamız uygun başlıklarda ilgi alanınızdaki
sorularınızın cevabını araştırmanızdır zira cevaplar kişilere özel çalışmalar ve sonuçlar fazlasıyla mevcut.

Gündüz bey hoşgeldiniz,

VW aracınızın karavan dönüşümünü bizlerlede paylaşırsınız umarım. Connectinizle gezilerinizin bizim gezilerimizle kesişmesini
diliyorum. Mardek'in hikayesini bildiğimden connect'inizi anlayabiliyorum.

Selamlar

Sami bey merhaba,kolay gelsin, güzel bir virüse bulaşmışsınız. Herşey umduğunuz gibi gerçekleşir umarım.Gezenbilir sayfalarını dolaşırsanız,bu konuda deneyimli,imalat yapan arkadaşlar var,fikir ve deneyimleriniherkonuda paylaşıyorlar,sağolsunlar,ben direk atila bey diyeceğim.iletişime geçerseniz yardımcı olacağına inancım tam.
tekrar kolay gelsin,saygılar...

Bu kocaman aileye katılan tüm yeni dostlara hoş geldiniz diyorum.Daha sonra keşke demektense şimdi hayallerinizi yaşayarak keşke demeniz dileği ile iyi gezmeler.

Merhaba gezenbilir ailesi adım Vahti Kütahya 51 yaşındayım evliyim 2 çocuğum var yeni emekliyim Konya lıyım ama Ankara da oturuyorum sizleri uzun zamandır sessizce imrenerek takip etmekteydim .Amacım hafta sonları kamp ve hobby balıkçılığı yapmak ve içimdeki doğa sevgisini yaşamak bunun için ihtiyacım olan 1 bazen 2 kişinin kullanacağı küçük bir camper araç çok araştırdım ve bana uygun olacağını düşündüğüm opel combo aracı dün satın aldım İnşallah en yakın zamanda sizlerin arasında olacağım saygılar sunuyorum Vahti...

Vahti bey sitemize hos geldiniz. Kendinizi tanitarak basladiginiz icin tesekkur ederiz. Aracinizin hayirli olmasini diliyorum. Araciniz kapali kasa mi yoksa yeni versiyonlari olan camli mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,530
Kaydolan Son Üyemiz
hekimogluyasin52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR