Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,001
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

FENİŞ AKADEMİ' Alıntı:
Herkeze merhaba adım rıza kastamonuda yasıyorum 31 yaşıdayım evli ve iki çocuk babasıyım.Kastamonuda lpg dönüşüm ve otomobil elektroniği işleriyle meşgulüm.Bir süredir siteyi takip ediyor yazılarınızı zevkle okuyorum.Yaklaşık bir senedir çekme karavan hayali kuruyorum ve araştırıyorum sitedeki bilgilerden çok istifade ettim hepinize teşekkürler.Önce arabayı aldım,allah nasip ederse yazada karavanı alabilirsem deymeyin keyfime.Saygılar,selamlar

Aracınız hayırlı olsun. Hoş geldiniz. Darısı karavanınıza...

Etiketler

Salim Ayraler Samsun/Bafra'dan yazıyorum.Altınkaya Hes'te makina baş teknisyeniyim.Motosiklet,av ve teardrop karavanla ilgileniyorum.Kendi karavanını yapanları uzun zamandır takip ediyorum yeni yazma fırsatı buldum,selamlar.

herkese selamlar,

adım Yetkin, İstanbul Kartalda ikamet ediyorum, özel bir firmada makina mühendisiyim. Yeni karavanım pino pi ile artık sizlerleyim. geçtiğimiz Cuma günü teslim aldığm karavanım ile ilk kampımı haftasonu Yedigöllerde olan Gezenbilir kış kampı ile gerçekleştirdim.

2014-02-16_12-46-42_802 (Large).jpg

2014-02-16_12-45-44_133 (Large).jpg

Merhaba,
Adım Cenap Tüzemen,İstanbul ; Üsküdar doğumluyum.Bostancıda yaşıyorum ve emekliyim 2001 yılında VW T2 ile karavancılığa adım attım. 2002 yılında eski bir arkadaşımın daveti ile VKOD üyesi oldum. 3 yıl önce VW T3 westfalia ile yola devam dedim.Uzun zamandır Gezenbilir sitesini takip ediyorum.Sizlerle tanışmaktan ve yazışmaktan büyük keyif alacağım.Şimdilik hoşçakalın.

Cenap bey merhaba,

araç VW olunca tanışmış olabiliriz sanırım. VKOD'un 2011 ve 2012 En Cicilerimiz kampına katılmıştım, aramıza hoşgeldiniz.

halilo11' Alıntı:
Hoş geldiniz arkadaşlar hayırlı muhabbetler
arkadaşlar merhaba.karavan almaya karar verdim ama nerden başlıyacağımı dahi bilmiyorum,karavanda olmazsa,olmazlar nelerdir,yardımcı olursanız sevinirim........

ilhan hoca' Alıntı:
arkadaşlar merhaba.karavan almaya karar verdim ama nerden başlıyacağımı dahi bilmiyorum,karavanda olmazsa,olmazlar nelerdir,yardımcı olursanız sevinirim........

Sayın İlhanhoca,
ne tür karavan düşünüyorsunuz Çekme veya Motokaravan? Kullanım yoğunluğunuz ve bütçeniz ile ilgii daha fazla bilgi paylaşmanız halinde pek çok karavan sever forumdaşın katılımı ile en ideal donanıma sahip aracın detayları çok kısa bir sürede ortaya çıkarılabilir ...

Kalın sağlıcakla

ilhan hoca' Alıntı:

İlhan bey,

Hoş geldiniz. Başlayacağınız yer belli aslında. Hepimizin yaptığı gibi ÖNCE bıkmadan usanmadan forumlarda yazılanları okuyun. Burası gerçekten bir ansiklopedi gibidir. Okudukça konunun kafanızda şekillendiğini göreceksiniz.

Yalnız, bugünden itibaren çekme ve motokaravan bölümleri ayrı bir araç kısmının altına gitmiş. Teknik başlık altında yalnız ayrıntı başlıklar kalmış. İki tarafı ayrı ayrı okumanız gerekecek.

Ama işin başındayken ilk yapmanız gereken şey tercihlerinizi belirlemek:
Asfalt yol mu? Dağ, bayır, yaylalar mı?
Karavan kamping mi? Canım nerede isterse orada mı?
Arada sırada mı? Uzuun süreli mi?
El becerileriniz iyi ve vaktiniz var mı? Başkalarına havale mi?
Güçlü bir aracınız var mı? İkinci bir araca ayıracak bütçeniz var mı?, vs.

Bütün bu soruların cevabına göre alacağınız yol belli olacaktır. Sondaki sorulardan başlarsak, vereceğiniz cevaba göre çekme mi motokaravan mı tercihiniz belli olur. (Bu konuda burada da başka sitelerde de çok faydalı bilgiler var.)

Diğer sorulara vereceğiniz cevaba göre de aracın iç donanımı (12V / 220V; kalorifer / klima; yaşam aküsü büyüklüğü; güneş paneli ihtiyacı, vs. vs.) ve maliyeti yavaş yavaş şekillenmeye başlayacaktır.

Değerli site üyeleri ile tanışmak istedim ve bu başlığı açtım. Yaklaşık 1-2 ay önceden motokaravan bölümünü takip ediyorum.Çok güzel çalışmalar gördüm. Güzel dostluklarınızı,dayanışmanızı gördüm ve çok hayran kaldım. Gezmeyi çok seven biriyim. Gerek araba,gerek motor olsun yeterki gezeyim...

Umarım beni de aranıza alırsınız.

Hepinize selamlar olsun.

Saygılarımla

Can SAYAR

Can Sayar' Alıntı:
Değerli site üyeleri ile tanışmak istedim ve bu başlığı açtım. Yaklaşık 1-2 ay önceden motokaravan bölümünü takip ediyorum.Çok güzel çalışmalar gördüm. Güzel dostluklarınızı,dayanışmanızı gördüm ve çok hayran kaldım. Gezmeyi çok seven biriyim. Gerek araba,gerek motor olsun yeterki gezeyim...

Umarım beni de aranıza alırsınız.

Hepinize selamlar olsun.

Saygılarımla

Can SAYAR

Karavanı olsun veya olmasın,karavancılığı,gezmeyi seveni bizde severiz..Hoşgeldiniz..Forum sayfamızın karavan bölümü o kadar genişki,ilgi duyduğunuz konulara katılımınızla birlikte bizden biri olacaksınız.

Hoşgeldin Can Sayar,

övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim. Aramızda olmanız için 'merhaba' yeterli, selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR