Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 634,992

Etiketler
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Mersinden merhabalar,

emekliliği yaklaşan -veya emekli olan- bir çok kişi gibi beni de bir karavan sevdasıdır aldı gidiyor. Kısa süre sonra 30 yılımı doldurup emekli olmayı hedefliyorum. Eşim de, ben de öğretim üyesiyiz.

Gezenbilirin iyi okuyucularındanım. "Karavancılık" hakkında bana çok bilgi kazandırdı. Teşekkürler.

Çoğunlukla tek, zaman zaman da iki kişi olarak kullanılmak üzere bir tansporteri, camper yapmak üzere epey zaman önce almıştım. Buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda dönüşüm işleri yakında başlayacak.

Selam ve sevgilerle

Fatih Köleli

fatihkoleli' Alıntı:
Mersinden merhabalar,

emekliliği yaklaşan -veya emekli olan- bir çok kişi gibi beni de bir karavan sevdasıdır aldı gidiyor. Kısa süre sonra 30 yılımı doldurup emekli olmayı hedefliyorum. Eşim de, ben de öğretim üyesiyiz.

Gezenbilirin iyi okuyucularındanım. "Karavancılık" hakkında bana çok bilgi kazandırdı. Teşekkürler.

Çoğunlukla tek, zaman zaman da iki kişi olarak kullanılmak üzere bir tansporteri, camper yapmak üzere epey zaman önce almıştım. Buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda dönüşüm işleri yakında başlayacak.

Selam ve sevgilerle

Fatih Köleli

Hoş geldiniz! Burada akademisyenler çoğalıyor demektir :smiley:

Ben 30 değil ama muhtemelen 27. yılın sonunda kendimi yollara vurmaya niyetliyim. Bu yüzden bu aralar projeme hız verdim. Ayrıntılarını topikimde okuyabilirsiniz.

Teşekkürler sayın hocam.
Topiclerde okunmamış bırakmadım neredeyse :smiley: Sizinki de keyifle okuduklarımdan.
Sevgilerle.

Selamlar,
Yaşım artık emekli olup gezmeye müsait ancak gençliğimdeki gibi çadır bile kullanmadan gök kubbe altında uyuyamayacak kıvama da erdi. Bir camper yapmaya karar verdik. 5 yıldır üyesi bulunmama rağmen ilk kez yazdığımdan, önce burayı ziyaret etmeye karar verdim. Son bir aydır ilgili başlıkları okuyorum ve gerçekten çok faydalandım. Okuduklarımın ışığında bir PSA araç edinmeye karar verdim, muhtemelen 2007 Ducato olacak. Karar vermekte zorlandığım ise boyut. Uzun süreli seyahatlerin (3-6 ay) yanında dağ yollarında da rahatlıkla kullanabileceğim, en rahat bir şekilde şehirlerde de park edebileceğim bir araç olsun istiyorum. Geçmişte kullandığım en uzun araç 4,5m Defender 110 du. Ducato 12m3 lük 2007 bir aracın 5,5 m civarında olacağını tahmin ediyorum. Araç boyu bilgisine ulaşamadım, bilen var nı?.
İkinci konu ise 12 m3 lük bir aracın uzun süre yaşamak için biraz küçük olması, ancak 13-15 m3 araçlarında çok uzun olması. Çeşitli yabancı sitelerde oturma grubunu slide out uygulamasıyla park halindeyken aracın dışına taşırdıklarını, kullanımda ferah bir orta mekan yarattıklarının örneklerini gördüm. Aranızda bu tür bir uygulamayı denemiş olan var mı?
Sevgiler saygılar,

oralulkumen hoşgeldiniz,

Defender kullandıktan sonra planladığınız araç ile gezmek istediğiniz rotalar örtüşüyor olmasını dilerim. slide out uygulamasını
winnebago'nun uygulamalarını izlemekten öte yapılmış bir çalışma şimdilik yok.

Şimdiden kolaylık diliyorum. Selamlar

Tüm karavan sevdalılarına merhaba,

Yaklaşık 15 gündür forumu aralıksız dolaşmaktan ,yapılan yeni karavan çalışmalarını büyük bir zevk ile okumaktan,çalışmalarını tamamlayıp yola koyulanları hafif bir kıskançlıkla :smiley: izlemekten açıkçası fırsat bularak bu ilk mesajımı yazıyorum.

Her zaman aklımın bir köşesinde yer alan karavancılık hakkında burada okuduklarımdan sonra bunu bende yapabilirim duygusu ve heyecanı açıkçası her tarafımı sardı.Okuduklarımdan sonra motokaravan tarzı bir araçta yaşamın hem benin hemde eşim için uygun olacağı konusunda hem fikir olduk.Eşim ve ben 46 yaşındayız .Eşim emekli benim ise 5-6 senem var.

Ancak bazı konularda aklıma takılan bir kaç soru için siz değerli dostlarımın yardımını rica edeceğim.

Öncelikle benim boyum 1,90 cm ve 100 kilo civarında iri sayılabilecek ( kandırma kendini irisin)bir yapıya sahibim.Moto karavanlarda gördüğüm kadarı ile enden 1,80 cm gibi bir yatak boyu elde ediliyor. Benim bu tarz bir yatakta eşimle birlikte rahat etmemiz pek mümkün görünmüyor.Ne tarz bir çözüm üretilebilir ?Ayrıca boyumdan dolayı ayakta iken rahat edebileceğim araç modelleri ne olabilir?

ikinci sorum ise araç ruhsatları genelde 1+1 ve 2+1 gibi.Ancak yapılan çizimlerde genelde 4 kişinin veya 6 kişinin yatabileceği kapasitelerden bahsediliyor.Anlamadığım konu max 3 kişi araç içinde seyahat edebilecekken bu kadar fazla yatak kapasitesi nasıl kullanılıyor.Yani biz 4 kişilik bir aileyiz bu şekilde araç içinde seyahat edilebilir mi?

Sevgi ve saygılarımla,

Okan Turan

Öncelikle hoş geldiniz.

Fiziki ebat olarak aynı durumdayız :smiley: Benim topikimi okumanız yararınıza olacaktır. :smiley: :smiley:

Yaşam mahallinde yolcu taşıma konusunda farklı fikirler var. Ama bu ihtiyacı değiştirmiyor. Bürokratik zorluklar aile yapısının ufalmasına (doğal olarak) yol açmıyor. Bu nedenle insanlar yasal yolcu taşıma sınırını aşsa da yatak kapasitesini daha yüksek tutuyor. Forumu okudukça bu konudaki tartışmalara da muhtelif yerlerde denk geleceksiniz.

Okumaya devam. Kafanızda oluşacak hemen her sorunun cevabının daha önce tartışılmış olduğunu göreceksiniz. Burası gerçekten bir ansiklopedi gibi. Bıkmadan, usanmadan okuyun. Okurken notlar alın. Resimlerin olduğu sayfalara bookmark atın. Faydasını ileride göreceksiniz.

Sizin topiğinizi bir hemşehriniz olarak öncelikli okudum.Ben de bulancaklıyım.Okumaya devam ediyorum.Daha teknik konuların anlatıldığı enerji ,ısıtma ve tuvalet topikleri şu sıralar öncelik verdiğim konular.

İlgi ve alakanız için teşekkürler.

Hoşgeldiniz oturan2000,

karavanda yatağı enine değil boyuna düşünürseniz sorununuz çözülür. Karavanda oturma gurupları potansiyel yatak olarak
tasarlandığından yatak kapasitesi olarak yazılıp,adlandırılıyor.

Selamlar

Herkeze merhaba adım rıza kastamonuda yasıyorum 31 yaşıdayım evli ve iki çocuk babasıyım.Kastamonuda lpg dönüşüm ve otomobil elektroniği işleriyle meşgulüm.Bir süredir siteyi takip ediyor yazılarınızı zevkle okuyorum.Yaklaşık bir senedir çekme karavan hayali kuruyorum ve araştırıyorum sitedeki bilgilerden çok istifade ettim hepinize teşekkürler.Önce arabayı aldım,allah nasip ederse yazada karavanı alabilirsem deymeyin keyfime.Saygılar,selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR