Tanışma Bölümü (Karavan)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 628,822
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

HEPİNİZE MERHABA,
1968 AKŞEHİR DOĞUMLUYUM , MEMLEKETİM AFYONKARAHİSAR , ANCAK MEMLEKETİMDE ÇOK AZ YAŞAYABİLDİM.
ASKERİM , MESLEĞİM GEREĞİ VATANIN HER YERİNDE GÖREV YAPTIM.KARAVANA MERAKIM VARDI ANCAK ZAMANSIZLIKTAN HEP UZAKTAN TAKİP ETMEK ZORUNDA KALDIM.ZATEN MESLEK GEREĞİ MOBİL YAŞADIĞIMIZDAN ASLINDA BİR ŞEKİLDE KAMUFLAJLI KARAVANCILIK YAPTIK DENİLEBİLİR...
İSTANBUL DA YAŞIYORUM..YAKLAŞIK BİR-İKİ YILDIR DÜZENLİ GEZENBİLİR SİTESİNİ TAKİP EDİYORUM .ÖNCELERİ KLASİK KARAVANCI İKİLEMİ OLAN ÇEKMEMİ OLSUN MOTOKARAVAN MI? KUTSAL SORUNUN CEVABINI ARADIM , HİÇ MESAJ YAZMADIM, HEMEN HEMEN BÜTÜN ÜSTADLARIN YAZILARINI OKUDUM. BU TABİKİ SAATLER , GÜNLER HATTA AYLAR ALDI.SORUNUN BANA UYGUN CEVABINI BULDUM VE CAMPER ALMAYA KARAR VERDİM.
YAKLAŞIK BİR AY ÖNCE TRABZON DAN MURAT KARDEŞİMDEN , ÇOK SEVDİĞİ VE TÜRKİYE DE (BİLİNEN) İKİ ADET OLAN TRANSİT HYMERCAR 'INI ALDIM.VE BU MACERA BAŞLADI.
ARACI TANITMAK GEREKİRSE; KARAVANCILIĞA BAŞLANGIÇ OLARAK İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM ARACIMIN , AÇILAN BİR TAVANI, BUZDOLABI , TRUMA SOBASI, İKİ GÖZLÜ OCAĞI , LAVOBASI, WC, DÖNER KOLTUKLARI OLAN ŞİRİNMİ ŞİRİN DİFRANSİYEL KİLİTLİ , ÇEKİ DEMİRLİ, 2.4 DIESEL TRANSİT. DAHA ÖNCEKİ SAHİPLERİ TARAFINDAN ALMANYA DAN GETİRİLEN , NEREDEYSE İKİNCİ BİR CAMPER YAPACAK YEDEKLERİYLE BERABER ALDIM. ADAM ŞANZIMANIN , ÇATI MEKANIZMASININ , SOBASININ YEDEĞİNİ BİLE GETİRMİŞ..ARAÇTAKİ EN KÜÇÜK VİDASINA KADAR ORJİNAL.SORUNLARI YOK DEĞİL.. BASİT AMA ARKA STOP LAMBASI KIRIK , BULUNMUYOR.
UFAK TEFEK SORUNLARINI HALLEDEREK , EŞİMLE BERABER YAZ TATİLİNE HAZIRLIKLARA BAŞLADIK BİLE....
ARACIN RESİMLERİNİ YAKINDA YAYINLAYACAĞIM.

HEPİNİZE SEVGİ VE SAYGILARIMLA.. KALIN SAĞLICAKLA

4cfe75230cafe l
 

Etiketler
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)



Ahmet bey aramıza hoşgeldiniz...Hayırlı olsun aracınız...

Ben de yeniyim karavan konusunda..Gönlünüzce gezmeniz dilegiyle..
 






Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Ahmet Bey, hoş geldiniz; aracınızı güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanızı dilerim. :smiley:

Kendinize bir başlık açarak her türlü paylaşımınızı orada yapabilirsiniz.

Cavid Sezen
Not: Çok büyük olasılıkla bilmiyorsunuz; forum kuralları gereği olarak, yazılarınızı sürekli büyük harfle yazmamanız gerekli.
 




Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Merhaba herkeze ,


Ben erken emekli bir beyaz yakayım , 46 yaşındayım , boşanmış tek başına bir gezginim , şu an en büyük hobim olan dalış eğitmenliği işini yapmaktayım .
Karavan ilgim aslında ihtiyaçtan , sebebi ise uzak doğuya uzun süreli hatta belkide geri dönmemek üzere bir seyahat planlamaktayım . Karavanı tercihe etmemin sebebi mesleğim gereği maalesef çok fazla yük taşıma gereği olması , sadece dalış takımlarım 25-30 kilo civarı bir yük oluşturmakta , yanına su altı fotoğraf ve video ekipmanlarınıda katınca 40 kiloyu geçmekte . Amacım hem çalışıp hemde gezmek , bu arada yanımda bulundurmak istediğim malzemeden tasarruf etmemek . Bu geziyi , daha doğrusu yaşam biçimini 2013-2014 kış sezonunda hayata geçirmeyi planlıyorum . Şu an daha yolun çok başındayım ve bu konu ile ilgili araştırmaya başladığımda bu siteyi buldum , birkaç gündür misafir olarak baya bilgi edindim , şimdi daha spesifik konularda bilgi alabilmek ve sizin tecrübe ve bilgi deneyiminizden faydalanmak için üye oldum . Aşşağıda ile adım sorularımla başlayacağım , umarım sıkmam . Bu arada dalış ve uzak doğu konusunda (şu an için Tayland , Kamboçya ve Maldivler) hakkında sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım .


İlk sorum hangi 4x4 araç . Uzak doğuda aşırı derecede yağmur yağabilmekte ve birçok yerde yol ciddi ölçüde bozuk . Amacımı daha öncede anlattığım üzere genelde off-road koşullarına yakın yollarda seyahat edeceğim , bu sebeple kemikli bir 4x4 kamyonet yada minibüs kasası üzerine mobil karavanı inşa etmeyi düşünüyorum . Fazla elektronik olmayan , hatta olabildiğince mekanik , nazlı olmayan , kolay müdahele edilebilicek araç önerilerinizi rica edeceğim .
Mekanik konusunda fena değilimdir , metal imalat sektöründen geldiğim için çok zorda kalırsam parça imalatı dahi yaptırabilirim , ama iş elektrik ve elektroniğe geldimi bilgi ve becerim çok kısıtlı ve pekte hoşlanmıyorum .Yakıt konusunda çok korkum yok , uzakdoğuda yakıt gideri bize göre çok komik fiyatlarda , ancak genede bir Mercedes Unimog yada benzeri aracın yakıt gideri gözümü korkutuyor .
İkinci sorum ise yurt dışında oturma izni alıp (avrupa değil) , Rusya , Ukrayna yada Kuzey Kıbrıs gibi bir ülkede uygun fiyata bir araç alıp Türkiye de modifiye etmek mümkünmüdür ? Türkiye de çok uzun sire kalmayacağım göz önünde tutulursa gereksiz yere aşırı vergi vermek pek anlamlı değil .
Şimdiden fikir ve görüşleriniz için teşekkürler .


Selam ve saygılarımla .
 



Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Sayın "NuiMano" hoşgeldiniz. :smiley:

Sıradışı sayılabilecek isteklerinizi gerçekleştirebilmenizi dilerim. Forumun offroad bölümünde istediğiniz araç(lar)la ilgili bir araştırma yapmanızı öneririm. Diğer konularla/sorularınızla ilgili bilgisi olanların paylaşımları da olacaktır sanırım; kolay gelsin!..

Cavid Sezen
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Sayın NuiMano hoşgeldiniz.
Bahsettiğiniz tarzda bir aracı Türkiyede bulmanız çok zor.Eyer dediğiniz ülkelerde Kullanılan bir araç ararsanız daha yerinde olur buda büyük ihtimal Toyotadır diye düşünüyorum .Araç işini çözerseniz Türkiyeyede getirebilirseniz istediklerinizi yapmanız hiçte zor değil gibi.Meşakatli bir serüven kolay gelsin.
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

yeni katılan arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz.Ahmet bey(adaş)aracın hayırlı uğurlu olsun.Dilediğiniz yere götürmesi dileği ile hoşçakalın.
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Tekrar merhaba ,
İyi niyet ve önerileriniz için tekrar teşekkürler Cavid ve Tanju bey . Sanırım hazır olduğum zaman , karar verme öncesi , Tanju beyi rahatsız edip biraz başını ağrıtacağım. Şu an için birçok kişinin geçtiği yolu geçmekte olduğumdan kişisel olarak ziyaret edip gereksiz vakit harcatmak istemiyorum .
İlk gözlemlerim benim asıl ihtiyacım olan araç Mercedes G300 serisi birşey ancak yedek parça ve ucuz bir basic şasi , motor bulma ihtimalim biraz zor . Alternatif olarak Land Rover Defender 1300 şasisi daha uygun gibi , ama nedense İngiliz araçlarına pek güvenemiyorum , mutemelen inch , DIN norm farkı sebebi ile hep problem yaşamamdan dolayıdır . Toyota Land Cruiser'ı hiç düşünmemiştim , Türkiye de pek bulunmaması sebebi ile ama onuda inceleyeceğim .
Geçmiş iş yaşamımda bilhassa döküm (pik , çelik , paslanmaz çelik ve mum döküm) , talaşlı imalat , plasitik şekillenedirme ve gaz altıda dahil olmak üzere kaynak konusunda 25 seneyi bulan tecrübem olduğundan parça imalatı yada tamiri gözümü korkutmuyor , tek problem maliyet . Ancak asıl sorularım yürüyen aksam konusunda alternatiflerimi belirginleştirdikten sonra üst aksamın (yaşam alaınının) imalatı konusunda olucak , o bölüm hiç tecrübem olmayan bir alan .
Fikir ve görüşleriniz için tekrar teşekkür ederim .
Selam ve Saygılar .
Saltuk
 

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Hoşgeldiniz NuiMano,
Sıradışı/kişiye özel bir yaşama hazırlandığınızı yazmışsınız,başarılar dilerim. Seyahat edeceğiniz bölgelerin coğrafi yapısını
yine en iyi siz araştırmışsınızdır bu konuda fikir yürütmem doğru olmaz lakin araç konusunda yeni bir bakış açısı getirebilirim.
4 yıldır kullandığım aracım olan VW T4 Syncro arazi şartlarında ağır off-road değilse bile zor şartlarda denediğim araçtır.
www.syncroturk.org sitesinde T3 ve T4 araçları yurtdışı sitelerdede benzer araç kabiliyetlerini izleyebilirsiniz.
Altyapı olarak 4x4 araç olmasalarda ekspedisyon için yeterli olabilir üst yapı içinde karavan yapımına çok uygun araçtır.
Şimdiden yeni yaşam şeklinizde başarılar dilerim.
 



Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Merhaba Levent bey ,
Dediğiniz gibi gezmeyi ve muhtemelende uzun süre kalmayı düşündüğüm bölgede hava durumu buralardan çok farklı . Gece gündüz genelde 28-32 derece arasında , ilk günler biraz zorlansada insan birkaç hafta sonra fark bile etmiyorsunuz . Ancak kısa sürelide olsa çok sık yağmur yağıyor ve adeta gökten yere kova ile su düşüyor . Yollarda genelde sıkıştıtılmış toprak yada çakıl (Tayland hariç , orda yollar bizimkinden daha iyi) yol dediğiniz yer bir anda yapış yapış sığ bir bataklığa dönüşüyor , dolayısı ile asıl 2 sorun yol tutuşu ve su izalasyonu . Şu an yürüyen aksam konusunda belli bir noktaya gelmek üzereyim , bu yaz birkaç altarnatif modelin fizibilitesini hazırlayacağım , sonrada uygun şasi + motor avına çıkacağım . Hazır bir araç almak istemiyorum , aracın içerisinde ne olduğunu bilmem lazım , üretim aşamasında içerisinde bulunursam tamirde edebilirim .
Daha sonra su izalasyonu ve elektrik aksamı konusunda baya sorucaklarım olucak , bu konularda ciddi cahilim , biraz forumda konuları okudum kafam karıştı , ama şu an için soru sormak durumunda da değilim zaten .
Araç konusunda da zannederim ya 2 tane Mercedes G300 (biri yedek parça , diğeri asıl araç olarak) yada Land Rover Defender 1300 üzerinde düşünüyorum . Güney'de Land Rover toplayan çok fazla deneyimli insan var , onlardan bilgi toplamaya çalışacağım . Bir düşüncemde Japon 4x4 pick-up üstüne portatif kabin yaptırmak ancak bana pek kullanışlı gelmedi , sanki ileride çok problem çıkartır gibi duruyor , bilhassa aşırı sallantıda bağlantı sorunu yaşatır gibi bir izlenimim var , ayrıca üst kısmı biryerlerde bırakıpta gezmek gibi bir düşüncem zaten yok .
Topladığım web sitelerinin linklerini yakında burda paylaşmaya çalışacağım , belkide bir uzun yol ekspedisyon aracı başlığıda açılabilir .
Selam ve Saygılar
Saltuk
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,268
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst