Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 631,307
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

merhabalar herkese
ismim Ramazan Antalyada Yaşıyorum 40 yaşımdayım gayrimenkul işiyle uğraşıyorum
denize çok yakın yaşamama ramen hiç adım atılmamış bir tutku benimkisi ve karavan
internette bakınırken tesadüfen içinde buldum kendimi sitenin kalitesi ve seviyesi oldukca güzel umarım banada faydası olacaktır
Bende 2 çocuklu bir aile reyisiyim camper tarzı bir karavan yapmak istiyorum kendime

Etiketler

Ramazan bey aramıza hoş geldiniz umarım istediğiniz karavana kavuşursunuz doğru yerdesiniz gerçi birçok arkadaş seyehate çıktı ama aradığınız tüm sorulara cevap bulabileceğiniz bir forum.

Herkese merhabalar ,
Ben sizler gibi eski bir karavancı sayılmam.Çocukluğumda tatillerimizi hep çadırla geçirirken Güllük'de kampinge gelen Fransız ve İtalyan karavancıların karavanlarına özenerek bakardık (1975 - 1985 ) ve nihayetinde babam dayanamıyarak yanılmıyorsam 1980 senesinde Ankara'da sanayide uğraşılar sonucu çekme karavanını yaptı ve 4 -5 sene süreyle karavan tatilimizi yaptık.Şunu da ilave etmeliyim bu karavanın en büyük özelliği arka duvarının açılarak ,4 mt.lik fiber kayığımızın da içeride taşınabilmesiydi.( mobilyalar duvara doğru katlanıyordu ).
Gelelim bana.2000 senesinde Avustralyada küçük bir camper kiralıyarak 11 günlük geziden dönünce , babamdan sonra şimdide benim bir camper yapma sıramın geldiğine karar verdim. 2005 deki ikinci camper seyahatimden sonra ( yine Avustralya ve bu sefer 3 kişi ) planlarımı yapmaya başlayıp
2008 senesinde bütün planlarını ve tüm işçiğini kendi yaptığım motocaravanımı yaptım.Yurtiçinde yaptığım birkaç küçük seyahatten sonra bu sene 2 haziranda 18 günlük bir seyahate çıktım.Marmaristen başladığım seyahatim Yunanistan ve İtalyayı dolaştıktan sonra 6250 km. sonunda yine Marmariste bitti.Tahminimden çok daha rahat geçen seyahatimle ilgili daha fazla bilgiyi daha sonra sizlerle paylaşıcam.Herkese saygılarla ..
Murat Kalaycı

1.jpg

Murat Bey, hoşgeldiniz, foruma kayıt tarihiniz epeyce eski olmasına karşın daha yeni yazıyorsunuz; olsun, bir yerlerden başlamak gerek. Sizin gezi, gözlem ve deneyimlerinizi paylaşmanızı bekleriz.

Artık yazmayı düşündüğünüze göre, dilerseniz şöyle yapalım:
1. Kendinizi tanıtın: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41777.0
2. Motokaravanınızı tanıtmak için: http://www.gezenbilir.com/index.php?board=336.0 (Benim karavanım....)
3. Yurtdışı gezi notlarınız için: http://www.gezenbilir.com/index.php?board=339.0

Cavid Sezen

Yusuf bey Engin bey ve Kenan bey Hepinize Hoş Bulduk Diyorum Çok naziksiniz Umarım Dediğiniz gibi olurda Bende Sizlerin ve Diğer Üyelerin Çok kıymetli öneri ve tafsiyeleriyle bana en uygun Karavanı yaparım
ortata şu an hiç bir şey olmamasına ramen gecem gündüzüm Karavan hep düşünce hep plan kurma nereden başlansam bilemiyorum

Hoş geldiniz Ramazan bey, tam yerindesiniz , hayallerin gerçeğe dönüşmesi için tüm arkadaşlarım yardımcı olacaklardır.. Dostluk arkadaşlık ve yardımlaşma burada ve karşılıksız.

Yeni arkadaşlar hoş geldiniz ve doğru yere geldiniz,biz karavanlara bir araç olarak bakan topluluğuz,kendimizi her ne kadar karavanımızı da işin içine katarak anlatmaya başlasakta asıl amacımız bu hayat tarzıdır,karavanlarımız bugün var yarın yok şimdi arabamız öbürgün çadırımız..bu durum sürekli değişebilir ,bu yüzden ,karavan yapmak istiyorsanız hemen Yusuf Yaybek,Levent(buralpdi)...gibi arkadaşların sayfalarına bakın kafanızdaki bütün sorulara cevap bulacaksınız,bulamadıklarınıza da arkadaşlarımız ,sizlere ,sınırsızca yardım edecektir zaten sitemizde teknik açıdan hemen hemen her konu mevcut.
Bizleri daha çok gezi sayfalarından takip edin çünkü karavanın amacı bu gezmek,akmak,durmamak, an ı değerli kılmak,kaçmak,yanlız kalmak,düşünmek,mangal yapmak,hamakta uyumak,kar yağarken dışarısını seyretmek,tentesinin altında kestirmek yani özünde dışarıda-yol da olmak,bunları yapmaya niyetiniz yoksa yanlızca karavan yapımı ile ilgili sayfalara bakabilirsiniz.Grup olarak ta alıngan bir grubuz :smiley: bu yüzden ,bu yazıyı hiçkimseyi yermek için yazmadım, arkadaşlardan lütfen kimse kendi üzerine alınmasın.

Yeniden merhabalar ,
Cavid beyin hatırlatması üzerine kendimi biraz tanıtmak istiyorum.1965 Ankara doğumluyum.Liseyi bitirdikten sonra ticaretle ugraştım.1989 senesinde halen işim olan Avlu Apart'ı açana kadar hep Ankara'da , sonrasında ise Marmaris'te yaşadım.Önceden de yazdığım gibi uzun zamandır hayalim olan motokaravanımı yapmak inanın bana çok mutluluk verdi. Belki profosyenelce yapılmadı ama amatör bir iş olarak görüp gezenlerin söyledikleri bu ilkinden sonra ( bu deneyimle beraber) çok daha iyisinide yapabileceğimi bana gösterdi.Gezenbilirdeki yazılarıda olabildiğince okumanın bana faydası oldu.Forumdaki herkese saygılar.

Murat Kalaycı

DSC02544.jpg

Hayırlı olsun ve hoş geldiniz. İçerden de bir kaç foto isteriz :smiley:

Merhaba sevgili karavanseverler, karadaşlar, vandaşlar.... :D
Ben Ankara'da yaşıyorum. 25 yıllık devlet memurluğumun yanında ek olarak elektronik yazılım tasarım işleri ile de uğraşıyorum. 9 yaşında bir kızım var. Karavan işine nereden merak sardığımı şöyle açıklayabilirim sizlere:
15-20 günlük yaz tatilleri ile arasıra yapılan kısa süreli kaçamakları bir yana bırakırsak yıllardır bir kentte çakılıp kaldığımı gördüm.
45 yıllık yaşantımın emekliliğe doğru bölümünde istediğim gibi özgürce gezebilmenin, önce kendi ülkemi ardından olanaklar elverdikçe yakın ülkeleri konaklayarak görebilmenin tek yolunun karavan sahibi olmaktan geçtiğini anladım.
Şimdilik kaynaklarım kısıtlı olduğundan dayanıklı, sağlam bir araba olarak Mercedes 309' un bana uygun olacağını düşündüm.

Karadaşlık (karavandaşlık) yoluna çıkış öykümün kısacık özeti budur.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=58840.0

Sanıyorum bu topluluk üyelerinin yolu bir gün bir yerde eninde sonunda kesişiyor. İşte o gün gelip yüzyüze tanışıp söyleşene dek kalın sağlıcakla.

Sevgiler saygılar hepinize.

Yiğit ALPARSLAN

Yeni gelen arkadaşların tümü, hoşgeldiniz. Kolay gelsin yapanlara, zihin açıklığı tasarlayanlara... :smiley:

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR