Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 631,288
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Karavanım 4.40 başoğlu 750 kg 1990 model. Tüm bildiğim bu. Zaten karavancılığa yeni başladığımdan teknik olarak yeterince bilgim yok.
İlk aldığım yerden evime kadar getirdim. (Kütahya Tavşanlı-Ankara) tahmini 350 km yol aldım. Üç yerde mola ile 6 saatte geldim. Geldiğim yol zaten bölünmüş yol ve düz olduğundan bir sıkıntı ile karşılaşmadım. yerine göre 100 km yi gördüm. Hafif rampalarda 50-60 km hız ile 4. veya 3. vitesle çıktım. Yaklaşık 45 litre otogaz kullandım. (opel zafira 1.8 motor). Yalnız bazı yerlerde karavan öne arkaya yalpa yaptı ve arabayı da aynı şekilde salladı. Nedenini anlamadım zaten boştu.
Birde uzatma aynası olmadığından uzak arkayı görmek için kendimce bir yöntem buldum. arabayı sağ çizginin hafif dışına taşırıp orta çizgiye hafifce gelerek (yani bir yerde S çizerek) arkayı gördüm. Tabi o anda arkamdan gelen araç ne düşündü bilemem. Ben olsam "uykusuz" veya "kafası iyi" diye düşünürüm. Ankara'ya geldiğimde çevre yolunda yağmur vardı. Hızımı 40-50 civarına düşürüp eve sağ-salim geldim.

Etiketler

ankirali' Alıntı:
Nihayet bu hafta sonu karavanı aldım. Evin önüne sokağa park ettim ama aklım onda kalıyor çalınacak diye...
Sayın ankirali karavanınız hayırlı olsun sağlıklı mutlu geziler dilerim.Karavanın tekerleğine kilit sistemi yapabilirsiniz park cezalarından uygulanan sistem gibi.

ankirali' Alıntı:
Karavanım 4.40 başoğlu 750 kg 1990 model. Tüm bildiğim bu. Zaten karavancılığa yeni başladığımdan teknik olarak yeterince bilgim yok.
İlk aldığım yerden evime kadar getirdim. (Kütahya Tavşanlı-Ankara) tahmini 350 km yol aldım. Üç yerde mola ile 6 saatte geldim. Geldiğim yol zaten bölünmüş yol ve düz olduğundan bir sıkıntı ile karşılaşmadım. yerine göre 100 km yi gördüm. Hafif rampalarda 50-60 km hız ile 4. veya 3. vitesle çıktım. Yaklaşık 45 litre otogaz kullandım. (opel zafira 1.8 motor). Yalnız bazı yerlerde karavan öne arkaya yalpa yaptı ve arabayı da aynı şekilde salladı. Nedenini anlamadım zaten boştu.
Birde uzatma aynası olmadığından uzak arkayı görmek için kendimce bir yöntem buldum. arabayı sağ çizginin hafif dışına taşırıp orta çizgiye hafifce gelerek (yani bir yerde S çizerek) arkayı gördüm. Tabi o anda arkamdan gelen araç ne düşündü bilemem. Ben olsam "uykusuz" veya "kafası iyi" diye düşünürüm. Ankara'ya geldiğimde çevre yolunda yağmur vardı. Hızımı 40-50 civarına düşürüp eve sağ-salim geldim.
Sayın ankiralı hiç tanımadığınız,yeni aldığınız karavanınızla 100 km yi gördüm deyince şöyle bir ürperdim.Çekme karavanların hız limiti 70km dir.kaldıki aldığınız karavan modeli itibarı ile stabilizatör de ihtiva etmiyor büyük ihtimalle yalpaların sebebi.Forum içerisinde nasıl karavan çekilir başlıklarını takip ederseniz ilk günlerde size bayağı faydası olacaktır tavsiyem.

Merhaba,
Adım Sercan.20 yaşında,sinema öğrencisiyim.hayallerimden biri karavan diğeride gemiyle dünya turu.umarım ikisinide yapabilirim.öncelikli isteğim karavanla türkiye turu.sitenin bana yararı olacağına inanıyorum.
Herkese iyi günler dilerim.

Merhaba Sercan aramıza hoş geldin bende kameraman ;D senin hayalim dediğin dünya turu hemen hemen herkesin öncelikli rüyası heleki karavancıysanız bu başka bir anlam katıyor yani her karavancının rüyası gezmek gezmek gezmek ;D tabi mazot olduğu sürece ;) doğru yerdesin karavan ile alakalı herşeyi bulabileceğin bir yer burası,elimizden geldiğince sana yardım ederiz yeterki sen iste ;)

yaybek' Alıntı:
Merhaba Sercan aramıza hoş geldin bende kameraman ;D senin hayalim dediğin dünya turu hemen hemen herkesin öncelikli rüyası heleki karavancıysanız bu başka bir anlam katıyor yani her karavancının rüyası gezmek gezmek gezmek ;D tabi mazot olduğu sürece ;) doğru yerdesin karavan ile alakalı herşeyi bulabileceğin bir yer burası,elimizden geldiğince sana yardım ederiz yeterki sen iste ;)
kameraman abim sağolasın.. :smiley: yavaş yavaş burdaki tecrübelerden yararlancam abi :smiley: elbet bigün gerçekleştirme vakti gelicek..

partizanlion' Alıntı:
Merhaba,
Adım Sercan.20 yaşında,sinema öğrencisiyim.hayallerimden biri karavan diğeride gemiyle dünya turu.umarım ikisinide yapabilirim.öncelikli isteğim karavanla türkiye turu.sitenin bana yararı olacağına inanıyorum.
Herkese iyi günler dilerim.

hoşgeldin aramıza :smiley:,
umarım hayallerini en kısa zamanda gerçekleştirirsin

Merhabalar.Adım Engin.İstanbul Pendikliyim.29 yaşındayım.Evliyim.4 yaşında Muhammed Zahid Eren ve 8 aylık Yusuf Mirza adlarında 2 evladım var.Özel bir şirkette çalışıyorum.5 yıllık otomobil kullanımından sonra 1 hafta önce 82 model FİAT Dorado 13 serisi bir araç aldım ve karavancılığın ilk adımını atmış oldum.Yakın zamanda ruhsatında motokaravan gözüken münibüsümü amatör bir karavana çevireceğim.Bu konuda sizlerden de destek alacağımdan eminim.Yakında forumun araçlar kısmında aracın resimlerini ekleyip sizlerden fikir isteyeceğim.Şimdididen yapacağınız yardımlar için teşekkür ederim. :smiley:

engines' Alıntı:
Merhabalar.Adım Engin.İstanbul Pendikliyim.29 yaşındayım.Evliyim.4yaşındaMuhammed Zahid Eren ve 8 aylık Yusuf Mirza adlarında 2 evladım var.Özel bir şirkette çalışıyorum.5 yıllık otomobil kullanımından sonra 1 hafta önce 82 model FİAT Dorado 13 serisi bir araç aldım ve karavancılığın ilk adımını atmış oldum.Yakın zamanda ruhsatında motokaravan gözüken münibüsümü amatör bir karavana çevireceğim.Bu konuda sizlerden dedestekalacağımdan eminim.Yakında forumun araçlar kısmında aracın resimlerini ekleyip sizlerden fikir isteyeceğim.Şimdididen yapacağınız yardımlar için teşekkür ederi. :smiley:

Engin bey aramıza hoş geldiniz umarım en kısa zamanda hayalinize kavuşursunuz,karavan ayrı bir kültür ve ayrı bir yaşam şeklidir bu işe bir bulaştınızmı bir daha imkanlar dahilinde kurtulamazsınız siz aracıda aldığınıza göre zaten zehirlenmişsiniz demektir ;D , çocuklarınızıda Allah bağışlasın,aracınız hayırlı olsun yalnız motokaravan bölümünde benim karavanım başlığı altında yeni bir konu açıp aracınızı tanıtıp yaptıklarınızıda fotoğtaflayarak eklerseniz size dah kolay yardımcı oluruz siz önce kafanızdakini yazın biz size olur yada olmaz deriz yada alternatiflerinden bahsederiz karşılıklı beyin fırtınası yapar sizinde aracınızı hazırlarız yeni sezona.

bu arada telefonum fotoğrafımın üstünde var danışmak istediğiniz bir konu olunca arayabilirsiniz tanışmak isteriz yeni katılan arkadaşlarla tanışmak paylaşımda bulunmak keyif verir bize kalın sağlıcakla.

Yusuf bi çok teşekkür ederim.Yakın zaman da ilk fotoğraflarını çekip eklerim.Tekrar teşekkür ederim.Sağlıcakla kalın.

Gezenbilir Sitesinin Değerli Üyeleri,
Hepinize merhabalar. Adım Boğaç Oktay Yapıcı. Kırşehirde ikamet ediyorum. 42 yaşındayım ve evliyim. Merkezde bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapıyorum. Av ve doğa sporlarına karşı merakım var. Tabiki kampçılık ta ruhum da var. Av mevsimi açıldığında bıldırcınla başlayıp, keklik, tavşan ve bulabilirsek kaz ve ördekle sezonu tamamlıyoruz. Bizim sezon yazın ağustosun ortalarında açılıp şubat sonuna kadar devam ediyor. Dolayısi ile eğer gerçekleştirebilirsem benim avcılık gerçekten değişik bir boyut kazanacak. Aşağı yukarı 1 senedir vakit buldukça bu siteye girip gezinmekteydim. Ve artık depreşen Motokaravan tutkumu artık kafamda aşağı yukarı oluşturmaktayım, tabiki gezenbilir sitesinin değerli siz üyeleri sayesinde.(merakımı gideren yanıtlar alarak.) Yapılmış olan karavanları imalat aşamasındayken takip edebildiğim fotoraflarından takip edebildiğim ve hatta Yusuf Beyin Klasikleşmiş olan karavan yapım hikayesini değişik formatlarda bilgisayarıma indirip boş kaldıkça tekrar tekrar okuyup gözden geçiriyorum. Bu arada yolda, yolculuk esnasında gördüğüm karavan olursa özellikle muhabbet etmek için yolumu değiştirdiğim de oluyor. Mesala 1 mayısta Ürgüp Göreme seyahatim esnasında Kaya Kampinge arabayla girip hem kamping görevlilerinden hemde yabancılarla muhabbet edip yaşantıları ve araçları hakkında bişeyler öğrenmeye çalışmıştım.
Bakalım kısmet olursa bende ileride bir motokaravan sahibi olmak istiyorum.

Oktay Hocam ve Engin Bey, hoşgeldiniz. Umarım, hayalleriniz gerçekleşir.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.