Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 634,726
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Merhaba,
Gezenbilir ' e yeni üye olmuş ama gönlünde yıllarca karavan yatan, emekli çalışan biriyim. Şubat 2015 itibariyle 2. Emeklilik yapıp karavanla yaşam ortamına geçmeyi eşimle birlikte 1 yıldır planlamaktayız. Esimde emeli ogretmen olup karavan ile yasamimizin kaydini tutmayi hedeflemekte. Ikimizde yeşil pasaport sahibiyiz, vize problemi olmayacagini dusunuyoruz. Hedeflerimize gelince karavani sadece tatil amacli dusunmeyip, uzun soluklu bir yasam bicimi haline getirmeye niyetliyiz. Bu yasamin avrupada asgari 24 ay surecegini planladik. Amacimiz sadece turistik geci olmayip her sehirde buyuklugunu gore 1 hafta ile 1 ay arasinda kalabilmek, sehrin yasam dokusunu hissedebilmek , her sokagini ve sokaktaki yasami adimlamak hayalindeyiz. Bunlari yaparken mümkün oldugunca kampiglerde konaklamadan (tasarruf amaciyla) aracimizin konforuyla idare etmek niyetindeyiz.
Hayellerimiz ve planlamalarimiz uzadikca uzar. Öncelikli hedefimiz bir karavan almak veya yaptirmak. Birkac hazir satilmakta olan aracla temas halindeyiz ay sonuna dogru bu araclari gormeye gidecegiz, ayni zamanda bir kac yapim firmasiyla gorusuyorum hangisi asgari hedeflerimi karsilarsa ona karar vermek dusuncesindeyim. Asgari hedefim ise disa bagimliligimi en aza indirecek konforda bir arac.
Deneyimli üstadlarin öneri ve uyaralarini paslasmasini rica ediyorum.

Saygilarimla Tunay Oygur

Etiketler

belka' Alıntı:
Merhaba,
Gezenbilir ' e yeni üye olmuş ama gönlünde yıllarca karavan yatan, emekli çalışan biriyim. Şubat 2015 itibariyle 2. Emeklilik yapıp karavanla yaşam ortamına geçmeyi eşimle birlikte 1 yıldır planlamaktayız. Esimde emeli ogretmen olup karavan ile yasamimizin kaydini tutmayi hedeflemekte. Ikimizde yeşil pasaport sahibiyiz, vize problemi olmayacagini dusunuyoruz. Hedeflerimize gelince karavani sadece tatil amacli dusunmeyip, uzun soluklu bir yasam bicimi haline getirmeye niyetliyiz. Bu yasamin avrupada asgari 24 ay surecegini planladik. Amacimiz sadece turistik geci olmayip her sehirde buyuklugunu gore 1 hafta ile 1 ay arasinda kalabilmek, sehrin yasam dokusunu hissedebilmek , her sokagini ve sokaktaki yasami adimlamak hayalindeyiz. Bunlari yaparken mümkün oldugunca kampiglerde konaklamadan (tasarruf amaciyla) aracimizin konforuyla idare etmek niyetindeyiz.
Hayellerimiz ve planlamalarimiz uzadikca uzar. Öncelikli hedefimiz bir karavan almak veya yaptirmak. Birkac hazir satilmakta olan aracla temas halindeyiz ay sonuna dogru bu araclari gormeye gidecegiz, ayni zamanda bir kac yapim firmasiyla gorusuyorum hangisi asgari hedeflerimi karsilarsa ona karar vermek dusuncesindeyim. Asgari hedefim ise disa bagimliligimi en aza indirecek konforda bir arac.

Saygilarimla Tunay Oygur

Gönlünüzdeki araca en kısa zamanda kavuşmanızı dilerim....Hernekadar paratik deneyimim olmasa da hedeflediğiniz tarza en uygun araçlar semi integral veya alkovenli araçlar diye düşünüyorum.Teknik altyapısı bilinen bir araç almanızda fayda var ancak ne yazıkki piyasada imalat sorunları yüzünden sahibini üzen o kadar çok araç mevcut ki ayrı bir başlık açmak suretiyle incelemekte olduğunuz araçları veya firmaları paylaşırsanız forumda size katkı sağlayıp en doğruyu bulmanıza destek olabilecek son derece donanımlı ve nitelikli pek çok kişi mevcut....
Kalın sağlıcakla

Sayin Tunay bey foruma hos geldiniz. Forumdaki yazilari okuyarak kendi ihtiyaclarinizi belirleyebilirsiniz. Bende sizin icin alkovenli bir karavanin uygun olacagini dusunuyorum. Ithal bir karavan olmasi sizin icin daha iyi olur dusuncesindeyim. Maddi butce belirtmemissizin fakat eger butceniz dusukse bile biraz eski modelde olsa bile temiz, su almamis bir alkovenli alip butun bakimlarini yaptirirsaniz sizin butun istediklerinizi yerine getirir diye dusunuyorum.

Sent from my iPad using Tapatalk

Sayin Tunay bey foruma hos geldiniz. Forumdaki yazilari okuyarak kendi ihtiyaclarinizi belirleyebilirsiniz. Bende sizin icin alkovenli bir karavanin uygun olacagini dusunuyorum. Ithal bir karavan olmasi sizin icin daha iyi olur dusuncesindeyim. Maddi butce belirtmemissizin fakat eger butceniz dusukse bile biraz eski modelde olsa bile temiz, su almamis bir alkovenli alip butun bakimlarini yaptirirsaniz sizin butun istediklerinizi yerine getirir diye dusunuyorum. Ornegin temizini bulursaniz hymer camp 46 ve 51 modellerinin iki kisi icin guzel karavanlar oldugunu dusunuyorum. Elbette butce arttikca scenekler cogalabilir

Sent from my iPad using Tapatalk

Melih bey, önerileriniz ve yol göstericiliğiniz için teşekkürler.

Düşündüğüm karanvan türü olarak Panalvan PSA türü araçları tercih ediyorum. Alkovenli araçları şoför üzerindeki çıkıntı nedeniyle tercih etmiyorum. aşağıdaki linkte olan türde araç ne yazıkki Türkiyede yok.
http://autoline.com.tr/sf/karavan-tekerlekli-ev-DETHLEFFS-Fortero-T-5945-Autom-Sat15-300km--14121003444070466700.html

Bütçe olarak yaklaşık 70-80 civarında bir rakam ayırdım. 2009-2010 bir 15 m3 panelvan alıp yaptırmayı düşünüyorum.

belka' Alıntı:

Düşündüğüm karanvan türü olarak Panalvan PSA türü araçları tercih ediyorum. Alkovenli araçları şoför üzerindeki çıkıntı nedeniyle tercih etmiyorum. aşağıdaki linkte olan türde araç ne yazıkki Türkiyede yok.
http://autoline.com.tr/sf/karavan-tekerlekli-ev-DETHLEFFS-Fortero-T-5945-Autom-Sat15-300km--14121003444070466700.html

Bütçe olarak yaklaşık 70-80 civarında bir rakam ayırdım. 2009-2010 bir 15 m3 panelvan alıp yaptırmayı düşünüyorum.
Öncelikle hoşgeldiniz,yardım isteğinizi ayrı bir başlık altında açarsanız daha fazla yardım alacağınız kesin...Linkini verdiğiniz semi integral karavan imalatı konuşunda İmaj karavan ile görüşmenizi öneririm...

belka' Alıntı:
Merhaba,

Saygilarimla Tunay Oygur
Öncelikle forumun karavan bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum,uzunca birsüre inceleyin,karavan almak için acele etmeyin,birkaç ayınızı forumu okumaya ayırın,fikirleriniz çok değişecek...

Bütçeniz düşündüğünüz tipte bir karavanı size rahatça sağlar. Ya mevcut satıştakilerden birine bakacaksınız. Ya da temiz bir panelvan alıp yaptıracaksınız. Önceluklerinizi yazarak işe başlayın derim. Malum söz uçar yazı kalır. Yatak ölçüleriniz, banyo-wc için bırakılan alan, sıcak su, elektriğini kendi üreten, ısıtma sistemli vb. Mevcuttakileri incelerken bu önceliklere göre arasınız. Ya da bu özellikte yaptırırsınız. Hayalinize en kısa zamanda kavuşmanızı dilerim.

Bütçeniz düşündüğünüz tipte bir karavanı size rahatça sağlar. Ya mevcut satıştakilerden birine bakacaksınız. Ya da temiz bir panelvan alıp yaptıracaksınız. Önceluklerinizi yazarak işe başlayın derim. Malum söz uçar yazı kalır. Yatak ölçüleriniz, banyo-wc için bırakılan alan, sıcak su, elektriğini kendi üreten, ısıtma sistemli vb. Mevcuttakileri incelerken bu önceliklere göre arasınız. Ya da bu özellikte yaptırırsınız. Hayalinize en kısa zamanda kavuşmanızı dilerim.

belka' Alıntı:

Alkoven cikintisinin zararini sorabilirmiyim? Bence alkoven araclar uzun sureli konaklamalarda size cok daha genis ic hacim saglar ve uzun sureli konaklamalarda genis bir ic hacim sunar. Eger illaki PSA isterseniz 15 yada 17 m3 bir arac bakmaniz sizin rahatiniz icin daha faydali olur.

Melih bey onceden beridir goruntu olarak alkovenli karavanlari sevemedim, diger bir nedende artik genc degiliz merdiven tirmanip dar bir alanda yatmak zor gelir diye dusunuyorum.
13 veya 15 m3 2010 model arac bakiyorum, biraz bakimli bir arac bulabilirsem en kisa zamanda baslayacagim.
Saygilarkmla

belka' Alıntı:
Melih bey onceden beridir goruntu olarak alkovenli karavanlari sevemedim, diger bir nedende artik genc degiliz merdiven tirmanip dar bir alanda yatmak zor gelir diye dusunuyorum.
13 veya 15 m3 2010 model arac bakiyorum, biraz bakimli bir arac bulabilirsem en kisa zamanda baslayacagim.
Saygilarkmla
Az km de yıpranmamış bir araç bulabilirseniz güzel olur...

belka' Alıntı:
Saygilarkmla

imkanınız varsa,Linkteki araçalrı gidip yerinde görmenizde fayda var aynı anda hem alkovenli hemde 15m3 aracı mukayese etmiş olursunuz hatta aynı atölyede yapım aşamasında bulunan 17 m3 araçta görebilirsiniz.....

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-15-metrekup-yeni-uretim-peugeot-boxer-camper-186829751/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-19.400-km-de-alman-knaus-182320923/detay

Sayın Carpadiem69, ilanı gördüm zannedersem bu firma ürettiği her aracı reklam amaçlı olarak satışa çıkarıyor..
Yapım için zaten ilgili firmadan Suat beyle irtibata geçmiştim, aynı zamanda ankara ve bursadaki birkaç firma ilede görüşmelerim sürüyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri