Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 630,844
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

herkese merhaba, ben ankaradan yusuf. bu zamana kadar kendi imkanlarımla yurt içi ve yurt dışında geziler yaptım. son bir kaç aya kadar karavan ile seyahat bana itici ve uzak gelmişti. ancak bu forma katılıp yazılanları okuyunca, karavan ile seyahatın sadece seyahat etmek olmadığını anlamam zor olmadı. yavaş yavaş eşimede anlatmaya başladım. ancak eşimin sevmesi biraz zaman alacak :-[ gibi,, ilerleyen dönemde ben de ilk önce kıralık bir karavan ile seyahat edip bu yaşam style in tadını çıkarmak istiyorum. devamında da kendi karavanımı yapmak için zaman ve butçe ayırıcam..

Etiketler

yusufcape' Alıntı:
herkese merhaba, ben ankaradan yusuf. bu zamana kadar kendi imkanlarımla yurt içi ve yurt dışında geziler yaptım. son bir kaç aya kadar karavan ile seyahat bana itici ve uzak gelmişti. ancak bu forma katılıp yazılanları okuyunca, karavan ile seyahatın sadece seyahat etmek olmadığını anlamam zor olmadı. yavaş yavaş eşimede anlatmaya başladım. ancak eşimin sevmesi biraz zaman alacak :-[ gibi,, ilerleyen dönemde ben de ilk önce kıralık bir karavan ile seyahat edip bu yaşam style in tadını çıkarmak istiyorum. devamında da kendi karavanımı yapmak için zaman ve butçe ayırıcam..

Hoş geldiniz.

Eşinize şu yazıyı okutmayı deneyin :smiley:

http://eyvahkocamkaravanaldi.com/wp/2014/05/eyvah-kocam-karavan-aldi/

hoşbulduk TA2RX .. ilginize teşekkür ederim. ben yazıyı büyük bir zevkle okudum. Ancak henüz eşime okutmayı başaramadım :mad:

Yeni gelen arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz. Umarım en kısa zamanda karavanınıza kavuşur ve mutlu gezilerde karşılaşırız.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yusufcape' Alıntı:
hoşbulduk TA2RX .. ilginize teşekkür ederim. ben yazıyı büyük bir zevkle okudum. Ancak henüz eşime okutmayı başaramadım :mad:

Bir kaç nüsha çıktısını alıp görebileceği yerlere bırakın. Sıkıldığı bir vakit merak edip okur (inşallah!)

yazıyı eşime okutmayı başardım. hoşuna gitti.. bu yaz karavanla bir seyahat denemesi yapabiliriz demeye bile başladı..teşekkur ederim yazı için

Sevindim!

Yazıyı ilk kim paylaşmıştı hatırlamıyorum ama hem ona hem (asıl önemlisi) yazıyı kaleme alan hanım efendiye hepimiz müteşekkiriz.

Bekir bey merhaba,,,
Size bir sorum olacak. takip ettiğim kadarıyla siz pejo marka bir aracı kendiniz camper karavan yaptınız.
sizin ne kadar zamanınızı aldı ve size maliyeti ne kadar oldu? Bunu sormamda ki amaç, aynı model ve iç donanımı yakın olan hazır yapılmış bir karavanı almak ile minibus olarak alıp kendimizin yapması maliyet ve zaman açısından çok fark varmı?
ilginiz için teşekkür ederim.

yusufcape' Alıntı:
Bekir bey merhaba,,,
Size bir sorum olacak. takip ettiğim kadarıyla siz pejo marka bir aracı kendiniz camper karavan yaptınız.
sizin ne kadar zamanınızı aldı ve size maliyeti ne kadar oldu? Bunu sormamda ki amaç, aynı model ve iç donanımı yakın olan hazır yapılmış bir karavanı almak ile minibus olarak alıp kendimizin yapması maliyet ve zaman açısından çok fark varmı?
ilginiz için teşekkür ederim.

Ben aracımı bir yaşında aldı. ÖTV farkı yememek için 5 yaşını dolduruncaya kadar bekledim. Bu arada sigorta ve vergilerini ödemeye devam ettim. Araca 33.000 ödemiştim. Yaptığım bakımlar, ödediğim sigorta ve vergilerle 45.000'e geldi. (Şu anda aynı aracın bir yaşındaki benzerlerinin fiyatı. Bana tek avantajı ÖTV'den kurtarması ve arada geçen zamanda yaptığım gezilerde araç olarak kullanma imkanı oldu.)

İçine harcayacığınız para ne kadar donanımlı bir araç istediğinize bağlı. Yapacağınız her ilave ve bunların kalitesi, maliyeti etkileyecektir. Sözkonusu fiyat aralığı ise epeyce geniş. Bir panelvan alıp içine yatak atıp kamp taşıtı olarak da kullanabilirsiniz. Tam donanımlı, bütün malzemeleri ithal motokaravan da yapabilirsiniz. İkincisinin maliyeti 50,000 Euro'yu bulabilir, hatta belki geçebilir.

Bu arada, içini değiştirecekseniz minibüs yerine panelvan almayı düşünün. Sökeceğiniz koltuklar için ilave para ödemeyin. Basit, sade bir kamp taşıtı benim işimi görür derseniz Hyundai H100'lere bir bakın. Yanlış bilmiyorsam koltuklarının tamamı yatabiliyor.

Kemal bey bilgiler için teşekkür ederim. daha yolun çok başındayım bu karavan işinde...
Hyundain bahsetmiş olduğunuz bu aracı yerine kendi otomobilimin(honda civic) arkasında çekebileceğim, eşim ve benim için yeterli olabilecek bir çekme karavan almak sanki daha mantıklı gelmeye başladı. siz ne dersiniz...

yusufcape' Alıntı:
Eşleri ikna etmek ilk başta oldukça zor oluyor :smiley: Yılmadan, sabırla ve ürkütmeden anlatmak gerekiyor.
Alışık oldukları yaşam biçimleri, bilinmeyenler, karavanlı gezilerde üstlerine binecek olduklarını düşündükleri ekstra işler/sorumluluklar, eşlerin karavana hemen ve ilk etapta soğuk bakmasına neden oluyor. Birde yazın 5 yıldızlı hotellerde tatil hayali kurulurken, karavanla gezi planları bazı eşlere hiç çekici gelmiyor.
Ben, sabırla anlattım, okuduğum ve özellikle bayan anlatımı olan yazıları eşime gösterdim ve iki sene sonra eşim ikna oldu ;D
http://hertelden-everything.blogspot.com.tr/p/bu-sayfay-blogger-modifiye-den.html
http://eyvahkocamkaravanaldi.com/wp/

yusufcape' Alıntı:
Kemal bey bilgiler için teşekkür ederim. daha yolun çok başındayım bu karavan işinde...
Hyundain bahsetmiş olduğunuz bu aracı yerine kendi otomobilimin(honda civic) arkasında çekebileceğim, eşim ve benim için yeterli olabilecek bir çekme karavan almak sanki daha mantıklı gelmeye başladı. siz ne dersiniz...

Çekme ve moto karavanın her ikisinin de kendine göre avantajları var. Bu konuyla ilgili konu başlığını okuyup ona göre karar vermenizi şiddetle tavsiye ederim. Ben kendi tatil tercihlerim açısından motokaravanı tercih ettim. Önce kendi tercihlerinizi belirleyin (dağ/deniz, yakın/uzak mesafe, hareketli/sabit park, Akdeniz/Karadeniz, vs.) ona göre çekme/motokaravan + iç donanım tercihleriniz belli olacaktır.

Merhaba,ben Konyadan Taner,
1.5 yıldır siteye üyeyim,sizleri zaman zaman takip ediyorum.1 yıl içerisinde camper sahibi olmak istiyorum.karavan bölümündeki tüm yazıları incelemeye başladım.Basit,2 kişilik,içinde duşu, wc si olan bir camper düşünüyotum,şuan transporter daha mantıklı geliyor,sitedeki yazılara tam hakim olduğumda son kararımı vereceğim.satılık 2.el karavanlara araçların geçmişini bilemediğim için çok guvenemiyorum.Aslında hazır bir sistem yeni başlayacak biri için daha mantıklı gibi,tamda karar veremedim,bakalım zaman ne gösterecek..

Taner Bey hoş geldiniz. Size gönlünüze göre bir karavan dilerim.

karaali71' Alıntı:
Merhaba,ben Konyadan Taner,
1.5 yıldır siteye üyeyim,sizleri zaman zaman takip ediyorum.1 yıl içerisinde camper sahibi olmak istiyorum.karavan bölümündeki tüm yazıları incelemeye başladım.Basit,2 kişilik,içinde duşu, wc si olan bir camper düşünüyotum,şuan transporter daha mantıklı geliyor,sitedeki yazılara tam hakim olduğumda son kararımı vereceğim.satılık 2.el karavanlara araçların geçmişini bilemediğim için çok guvenemiyorum.Aslında hazır bir sistem yeni başlayacak biri için daha mantıklı gibi,tamda karar veremedim,bakalım zaman ne gösterecek..

Oncelikle siteye hosgeldiniz. Dus ve wc li bir campervan icin yuksek tavan bir transporter bulmaniz gerekli. Bu araclarin tek dez avantaji uygun fiyatlilari genelde hirpalanmis oluyor. Yorulmamis bir trasnporter ise genelde yuksek fiyatli oluyor. Umarim gonlunuze gore bir arac bulursunuz. 10 m3 ducato yada Iveco dailiy ide alternatif olarak dusune bilirsiniz. Bu son iki aracin eninin daha genis olmasida bir alternatif.

Sent from my iPad using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR