eralpserper
Kamp I
Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)
Ben de çoktan beri siteye giremedim. Bakalım kimler gelmiş. Hoş gelmiş.
Ben de çoktan beri siteye giremedim. Bakalım kimler gelmiş. Hoş gelmiş.
belka' Alıntı:Merhaba,
Gezenbilir ' e yeni üye olmuş ama gönlünde yıllarca karavan yatan, emekli çalışan biriyim. Şubat 2015 itibariyle 2. Emeklilik yapıp karavanla yaşam ortamına geçmeyi eşimle birlikte 1 yıldır planlamaktayız. Esimde emeli ogretmen olup karavan ile yasamimizin kaydini tutmayi hedeflemekte. Ikimizde yeşil pasaport sahibiyiz, vize problemi olmayacagini dusunuyoruz. Hedeflerimize gelince karavani sadece tatil amacli dusunmeyip, uzun soluklu bir yasam bicimi haline getirmeye niyetliyiz. Bu yasamin avrupada asgari 24 ay surecegini planladik. Amacimiz sadece turistik geci olmayip her sehirde buyuklugunu gore 1 hafta ile 1 ay arasinda kalabilmek, sehrin yasam dokusunu hissedebilmek , her sokagini ve sokaktaki yasami adimlamak hayalindeyiz. Bunlari yaparken mümkün oldugunca kampiglerde konaklamadan (tasarruf amaciyla) aracimizin konforuyla idare etmek niyetindeyiz.
Hayellerimiz ve planlamalarimiz uzadikca uzar. Öncelikli hedefimiz bir karavan almak veya yaptirmak. Birkac hazir satilmakta olan aracla temas halindeyiz ay sonuna dogru bu araclari gormeye gidecegiz, ayni zamanda bir kac yapim firmasiyla gorusuyorum hangisi asgari hedeflerimi karsilarsa ona karar vermek dusuncesindeyim. Asgari hedefim ise disa bagimliligimi en aza indirecek konforda bir arac.
Deneyimli üstadlarin öneri ve uyaralarini paslasmasini rica ediyorum.
Saygilarimla Tunay Oygur
belka' Alıntı:Merhaba,
Ikimizde yeşil pasaport sahibiyiz, vize problemi olmayacagini dusunuyoruz. Hedeflerimize gelince karavani sadece tatil amacli dusunmeyip, uzun soluklu bir yasam bicimi haline getirmeye niyetliyiz. Bu yasamin avrupada asgari 24 ay surecegini planladik. Amacimiz sadece turistik geci olmayip her sehirde buyuklugunu gore 1 hafta ile 1 ay arasinda kalabilmek, sehrin yasam dokusunu hissedebilmek , her sokagini ve sokaktaki yasami adimlamak hayalindeyiz. Bunlari yaparken mümkün oldugunca kampiglerde konaklamadan (tasarruf amaciyla) aracimizin konforuyla idare etmek niyetindeyiz.
Saygilarimla Tunay Oygur
Hoşgeldiniz...ismailoruc' Alıntı:Merhaba ben İsmail Oruç
Çok değerli bilgiler içeren forum oluşturulmuş, emeği geçenlerin ellerine beyinlerine sağlık.
Yaklaşık iki yıl sonra panelvan dan değiştirerek karavan yapmayı planlıyorum.
Şimdilik önceden yazılanları zamanım oldukça okuyarak bilgi ve tecrübelerden faydalanmaya çalışıyorum.
Aramızahoşgeldiniz...maranga44' Alıntı:merhaba arkadaşlar ben levent gülcan.karavancılığa ilgi duymaktayım.şimdilik sizin değerli tecrübelerinizi okumakla yetiniyorum.inş bende ileride bir karavan sahibi olurum.
abdullah33' Alıntı:Merhaba ismim Abdullah,Mersin de yaşıyorum,2 yıldır üyeyim ama karavanım olmadığı için çok fazla aktif değildim,önce yeterli bilgiye sahip olmak için siz değerli karavancı arkadaşların bilgi ve tecrübelerini takip ederek, bende bir karavan sahibi oldum.Aracı Ankara dan Yüksel Şengül bey den satın aldım.Araç isuzu md 23,2013 dolly karavan yapımı,5 ocak itibariyle emekli oluyorum,uzun soluklu geziler düşündüğümüzden büyük araçda karar kıldık.Ankara da seyfettin başkurt hocamla tanıştım,kendisi bana çok yardımcı oldu sağolsun,bu arada hocamın enerjisine,bilgisine hayran kaldım maaşallah,aracın sigortsınıda Seyfettin hocamın yönlendirmesi ile Ankara sigorta Ali Bey halletti (306 tl).herkese selamlar,iyi forumlar.