Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 351
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 161,666
Ynt: Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

bartek' Alıntı:
Levent bey,

Egzozun alttan çıkması gerekiyor ama alttan nasıl hava almak gerekiyor anlamadım. Yani ısıtıcının kullanacağı havayı araç dışından mı alıyorsun? Eğer öyle ise iyi bir montaj değil çünkü tozlu bir ortama denk gelirsen toz emmiş olursun. Bir de resimlerden tam anlamadım nasıl boru kullandığını. Mutlaka boruların bir kısmı esnek olmalı. Yoksa fren vs de borular yamulur.
ben kullanmadım ama çalışma prensibi şu:dış ortamdan aldığı havayı yanma odasında yakıtıın tutuşabilmesi için kullanıyor ve karbondioksit olarak eksozdan dışarı atıyor.ısıtmada kullandığı havayı ise araç içi ortamından temin edip tekrar araç içine veriyor ve bu döngü devam ediyor sanırım.

Etiketler

evet içerdeki havayı yanma odasının (kazanının) üzerinden dışarı üflüyor, ısınan kazandan geçen hava içeriyi ısıtmış oluyor

Montaj dahil fiyatı 800 olarak anlaştık. 750 liraya bana gelişi var zaten dedi usta. Cumartesi taktırmayı düşünüyorum. Fiyat nasıl sizce?

sword7' Alıntı:
Montaj dahil fiyatı 800 olarak anlaştık. 750 liraya bana gelişi var zaten dedi usta. Cumartesi taktırmayı düşünüyorum. Fiyat nasıl sizce?

dijital ekranlı modelimi bu fiyat manuel olanımı

buralpdi' Alıntı:
dijital ekranlı modelimi bu fiyat manuel olanımı

Aradım şimdi manuel olanının fiyatıymış. Ekranlılar 1100 lira dedi. Ekranında sorun çıktığı için onlardan getirtmiyoruz dedi ??? Kararsız kaldım şimdi...

850 lira olan ekransız modeliymiş, 1100 lira ekranlı modeliymiş.( Montaj Dahil) Tekrar irtibata geçtim arkadaşla, fabrikayla görüşmesini ve internetteki fiyatı düzeltmelerini istedim. Yetkili arkadaş fabrikayla konuşmuş ve 900 lira fiyat almış son olarak (ekranlı ve zamanlayıcılı model için) Webastonun zamanlayıcısız modeli ise 950 lira+100 lira montaj. Hangisini taktırsam kararsızım. 2 sene garantili olması, ucuz olamsı ve yetkili servisin hemen dibimde olması debastoyu benim için daha cazip hale getiriyor. Siz olsanız ne yapardınız???

Sayın sword7 bu konu çok konuşuldu sonunda vardığımız karar kişinin kendisine kalmış,ilk sayfalara bakarsanız daha detaylı yazılıp çizildi.

fiyat balon çıkdı en kaliteli modelinle nerdeyse aynı fiyata denenmemiş kendini ısbatlamamış bir markaya şahsen bu para fazla

Dün aracıma bu aleti taktırdım. 900 lira montaj dahil. Ama takan arkadaşlar pek yaratıcı olmadığından depoyu 5 litrelik plastik bir bidondan yaptık geçici olarak. Depodan mazot alamadık. Defenderda sağ koltuğun altına hepsini sığdırdık. Yarın gidip metal bir depo yaptıracağım. Yanında gelen depoyu arabada koyacak yer yok. Ürüne gelince. Sessiz ve iyi ısıtıyor. En önemli özelliği ise aynanın üst kısmına koyduğum ekranı. Ekran cihaz açık ya da kapalı olsada süerkli ışık veriyor. Işığın derecesini ayarlıyabiliyorsunuz. Tuşla cihazın havasını alabiliyorsunuz. Derecesini ayarlıyorsunuz, açıp kapatabiliyor ve zamanlayıcısını (aç-kapa) ayarlayabilyorsunuz. Dijital saat işlevide cabası. 2 yıl parça ve servis garantisi var. Gazyağı ve mazotla çalışabiliyor. Yarın mazot hortumlarını da gözden geçirteceğim. Pek hoşuma gitmedi çünkü. Herşey bitince fotoğraflarını da ekleyeceğim. Saygılar...

sword7' Alıntı:
Dün aracıma bu aleti taktırdım. 900 lira montaj dahil. Ama takan arkadaşlar pek yaratıcı olmadığından depoyu 5 litrelik plastik bir bidondan yaptık geçici olarak. Depodan mazot alamadık. Defenderda sağ koltuğun altına hepsini sığdırdık. Yarın gidip metal bir depo yaptıracağım. Yanında gelen depoyu arabada koyacak yer yok. Ürüne gelince. Sessiz ve iyi ısıtıyor. En önemli özelliği ise aynanın üst kısmına koyduğum ekranı. Ekran cihaz açık ya da kapalı olsada süerkli ışık veriyor. Işığın derecesini ayarlıyabiliyorsunuz. Tuşla cihazın havasını alabiliyorsunuz. Derecesini ayarlıyorsunuz, açıp kapatabiliyor ve zamanlayıcısını (aç-kapa) ayarlayabilyorsunuz. Dijital saat işlevide cabası. 2 yıl parça ve servis garantisi var. Gazyağı ve mazotla çalışabiliyor. Yarın mazot hortumlarını da gözden geçirteceğim. Pek hoşuma gitmedi çünkü. Herşey bitince fotoğraflarını da ekleyeceğim. Saygılar...

ısıtıcınızı güle güle kullanın :smiley:,
size tavsiyem ısıtıcıyı aç kapa yapmayın, açtığınızda tam devreye girip çalışmaya başlamadan kapatmayın, kapattığınızda da ısıtıcının kendisini soğutup kapanmasını bekleyin,
aslında deponun içeride olmasınında avantajları var, don olayı yaşadığınızda içerdeki mazot donmamış ve sizi soğuktan korumuş olacaktır, araç çalışmasada ısıtıcı çalışabilecektir

buralpdi' Alıntı:
ısıtıcınızı güle güle kullanın :smiley:,
size tavsiyem ısıtıcıyı aç kapa yapmayın, açtığınızda tam devreye girip çalışmaya başlamadan kapatmayın, kapattığınızda da ısıtıcının kendisini soğutup kapanmasını bekleyin,
aslında deponun içeride olmasınında avantajları var, don olayı yaşadığınızda içerdeki mazot donmamış ve sizi soğuktan korumuş olacaktır, araç çalışmasada ısıtıcı çalışabilecektir

Benim kafama takılan konu ısıtıcı çalışırken marsa basılmayacak konusu. E hal böyle olunca aç kapa yapmak durumnda kalıcaz sanki. Şimdi depo yaptırmaya gişdiyorum. Yetişirse fotoğraflarını akşam atarım...

Sn.sword, İstanbul Açsa'da büyük araçlara D2 monte edilirken orjinal plastik depo taktıklarını görmüştüm. Çok kaba olmayan yapısıyla araç içine kolay monte edilir gibiydi. Yakıt seviyesi de gözüktüğü için metal depoya göre daha avantajlı olabilir. Kolay gelsin.

Marşa basmama konusunu yeni duydum, Isıtıcının yaşam aküsünden beslenme durumunda da marşa basılmasında sakınca var mı? Araba çalışmazken aküler ayrı oluyor (Bende elle kontrol ediliyor henüz, istediğim zaman ayırıyorum,) Ama röle kontrolünde de sonuçta marşa bastığınız zaman şarj dinamosundan sinyal gelmediği için röle ayırmış oluyor aküleri. Bu durumda marşa basılan akünün voltajı düşse de henüz ayrı olan yaşam aküsünden beslenen ısıtıcaya zarar vermeme durumu olabilir mi? Bence bu konuyu mutlaka sormak gerek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
Enes Güllü

SON KONULAR

Geri