Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 351
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,750
Ynt: Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

Bülent, T5 lerin şöför koltuğunun altında sigorta tablası var. Sigorta tablasının yeri değiştirilerek takılır. Mazot deposu şöför koltuğunun altında zaten. Eğer Eberspacher düşünüyorsan açsa ikitelli deki ustalar çok ehil, onlar halleder, yine de telefonla sor tabii.

İsim değişikliği bence de çok iyi olmuş.

Eberspacher Türkiye'de olmadığı zamanlar webasto tekel olduğu için fiyatları çok yüksekti. Şimdi ikisi de mecburen fiyat düşürecekler eğer yeni ürün başarılı olursa.

Etiketler

bartek' Alıntı:
Bülent, T5 lerin şöför koltuğunun altında sigorta tablası var. Sigorta tablasının yeri değiştirilerek takılır. Mazot deposu şöför koltuğunun altında zaten. Eğer Eberspacher düşünüyorsan açsa ikitelli deki ustalar çok ehil, onlar halleder, yine de telefonla sor tabii.

İsim değişikliği bence de çok iyi olmuş.

Eberspacher Türkiye'de olmadığı zamanlar webasto tekel olduğu için fiyatları çok yüksekti. Şimdi ikisi de mecburen fiyat düşürecekler eğer yeni ürün başarılı olursa.

Teoman bende baktığımda sigortaların sanki engel teşkiletmeyeceği gibi bir izlenime kapıldım çünkü ısıtıcıya engelolmayacak kadar kenarda gözüküyor ama o gözle de bir bakarım.Deponun tam altta olması çok güzel,bakalım Bolu daki arkadaşın dediği gibi eksozu çıkaracak yer önemli demişti eğer onunla ilgili de sorun yoksa çok güzel olur.

Bülent,
Benim vebostayıda Bolu'da taktırdım. Şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Sanıyorum Barbaros Ustadan bahsediyorsun.Kendisini tanırım. Eğer Bolu'ya karar verirsen sana yardımcı olurum. Vebosta ve ebeşpaherin bayisi ile Barbaros usata bu işte birlikte çalışıyorlar bildiğim kadarıyla.

Bülent T4 benim aracın şöför koltuğunun altı boş olduğu halde altta depo olduğundan ısıtıcıyı takmadılar. Yazın konuşmuştuk hatırlarsan sol arka tekerin
önüne biryerlere monte ettireceksin.

Kenan hocam evet sanırım Barbaros beydi,telefonla baya görüştüm sonra ustalarıyla iletişime geçtim ismi barbaros olması lazım,ilgine teşekkür.

Levent hocam eğer koltuğun altına monte ettirebilirsem bana çok büyük faydası olacak.Çözüm yoksa sanırım oralar olacak yine.

Ben sağ ön koltuğun altına taktırmıştım, dezavantajı ön koltuğu döndüremiyorum.
Yakıt tankını indiriyorlar montaj esnasında , acaba sol öne takarlarsa egzoz borusunun geçeceği yer mi yok? Bana her iki yere de takabiliriz demişlerdi.

taiga' Alıntı:
Bense direk şuraya odaklandım...
30 lt lik bir dolap sanırım... :D
Buyur Haldun, yakından bak. ;)
[attachment=1]
(Sıcak Hava=SHava) Shava'nın içini merak edenlere;
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

IMG_0224a.jpg

IMG_0223b.jpg

IMG_0225a.jpg

IMG_0227a.jpg

bartek' Alıntı:
Ben sağ ön koltuğun altına taktırmıştım, dezavantajı ön koltuğu döndüremiyorum.
Yakıt tankını indiriyorlar montaj esnasında , acaba sol öne takarlarsa egzoz borusunun geçeceği yer mi yok? Bana her iki yere de takabiliriz demişlerdi.

Bakalım soracağım sonucunu bende merak ediyorum.Benimde sağ koltuk dönerli bu özelliğinden feragat edemem, senin gibi öne taktırsaydım önü ikili yapardım.

Bu Shava meselesinden biraz öteye geçip daha genel nitelikte bir soru sormak istiyorum:

Haziran sonuda Almanya'ya gideceğim. Gitmişken Truma (dilerim doğru yazmışımdır) kombi alma imkanım var. Soru şu: Debasto/Shava/Webasto/Eber türü bir ısıtıcı + Atilla beyin şu anda yapmakta olduğu karavana takdırdığı türden ince bir şohben mi almalı? Yoksa ikisini bir arada sunan Truma türü bir kombi mi? Hangisinin ne avantajı / dezavantajı olur?

Sevgiyle,
BKA

TA2RX' Alıntı:
Bu Shava meselesinden biraz öteye geçip daha genel nitelikte bir soru sormak istiyorum:

Haziran sonuda Almanya'ya gideceğim. Gitmişken Truma (dilerim doğru yazmışımdır) kombi alma imkanım var. Soru şu: Debasto/Shava/Webasto/Eber türü bir ısıtıcı + Atilla beyin şu anda yapmakta olduğu karavana takdırdığı türden ince bir şohben mi almalı? Yoksa ikisini bir arada sunan Truma türü bir kombi mi? Hangisinin ne avantajı / dezavantajı olur?

Sevgiyle,
BKA

Bütçe müsaitse ve de LPG sorununu çözebiliyorsanız Truma kombi kesin çözümdür. Direk onu almanızı tavsiye ederim.

Ancak dediğim sorunlar var ise, Truma Therme TT-2 diye geçen 5 lt lik 300W lık bir 220V elektrikli ısıtıcısı var. Fiyatı da hesaplıdır.

Bu aygıtın iki geniş deliği vardır, buraya webasto, debasto, eber artık hangisiyse o ısıtıcınızın üfleme borusunu takarsanız, içinden geçen sıcak havayla da suyunuzu ısıtabilirsiniz, özellikle kış aylarında kullanışlı bir çözüm sunar size.

truma_therme_tt2.jpg

TR42013-01.jpg

Araç içinde LPG fikrinden pek hoşlanmasam da ocak için mecburen lpg kullanmak kaçınılmaz görünüyor. Bu nedenle araçta her halükarda LPG olacak. Bütçe konusunda ise mazotlu kalorifer + tüplü şofben fiyatının Almanya'dan alınacak bir Truma kombi + egzos sistemi fiyatına yakın geleceğini düşünüyorum. Bu nedenle bu ikisi arasında yapılacak tercihin maliyetten ziyade avantaj/dezavantaj bazında olacağını düşünmüştüm. Yanılıyor muyum?

Elektrik sistemini mümkün olduğunca bu tür sistemler için kullanmamayı tercih ediyorum. Elektriğe telsizlerimin daha çok ihtiyacı olacak.

Sevgiyle,
BKA

buralpdi' Alıntı:
debasto artık shava marka oldu, ben kullanıyorum bir sorun yok, eğer sorun olursada firma ilgili hemen hallediyorlar

Benimkinde düşük voltaj uyarısı verdikten sonra birdaha çalışmadı. Fabrikaya geri gönderdik ve yeni modelini 2 gün içinde hiçbir ücret talep etmeden yolladılar. Ekran değişmiş, markası shava olmuş ve cihaza dışardaki havayı ısıtmadan içeri üfleme özelliği eklenmiş ve çok daha iyi ısıtır olmuş. Birdaha da sorun çıkarmadı çok şükür. Firmanın malının arkasında durması gerçekten çok güzel...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR