Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 351
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,736
Ynt: Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

Yurdumuzda hayatın kitaplarda yazılanlardan farklı ve daha zor işlediği bir dönemde yaşadığımızı söylemek istedim sadece.

Etiketler

Yavuz bey,

Ülkemizde bazı konularda, özellikle kamu hizmeti ve adalet konusunda, maalesef, kitaplarda yazılanlardan farklı yaşadığımız doğru. Benim derdim Türk insanının da insanca yaşamaya hakkı olduğunu, başta devlet görevlileri olmak üzere birilerine anlatabilmek. Ne yazık ki kamu hizmetini ve adaleti başka kaynaklardan (mesela yurt dışından) temin etme şansımız yok.

Özel sektörde ise durum farklı. Çünkü burada alternatifler mevcut. Bilgi çağında insanların dünyanın başka yerlerinde gördükleri ürün ve hizmet kalitesini beklemeleri işin temelinde var. Buna ayak uyduramayan işletmeler, müşterilerini (varsa yurt içindeki rakiplerine, yoksa) yurt dışındaki rakiplerine kaybetmeye mahkumlar. Bu konuda kitaplarda yazılı olanlarla gerçek dünya arasında ise fark yok. Teknoloji HERKESE bu imkanı sunuyor.

Katkılarınız için tekrar teşekkürler.

Bekir bey,
Söylediklerinizde haklısınız ancak çıkışınız ve cevap alamadım tarzındaki yaklaşımınızın hatasının sizden kaynaklandığı ortaya çıktı. Demek istediğim şuydu; firma yada kişiler bu tür yaklaşımlarda bulunmadan önce biraz daha zaman vermeli.

Sevgiler saygılar.

Haklı olabilirsiniz. Firma sahibiyle son yazışmalarımda benim ilk mesajları gönderdiğim adresin kendilerine ait olmadığı ortaya çıktı. Adresi web sitesinden aldığımı sanıyordum. Belki de dalgınlıkla ürün adı ile e-posta adresini harmanlamışımdır. Eğer böyle ise hem firma sahibi ve çalışanlarından hem de sizlerden özür dilerim. Bu durumda ben de firmaya müşteri olacağım demektir. Dilerim ben de Levent bey kadar memnun kalırım.

Derdim, aracın iç kaplamalarını yapmazdan önce elektrik tesisatı çekme işini bitirmek ki sonradan kaplamaları sökmek zorunda kalmayayım. Firmaya gönderdiğim sorular da bunlarla ilgiliydi.

Katkılarınız için tekrar teşekkürler.

Sevgiyle,
BKA

atiladi' Alıntı:
Uzak doğudan kalıte farklarına göre 75-150$'a getirilen, demonte vaziyetteki ısıtıcılar, burada montajlanıp satılıyor, yerli diye birşey olduğuna inanmıyorum, uzak doğu dememek için yerli diyorlar..
Yerli diye orta anadoluda kamyonculara ve başta belediya araçlarına satılan 2 markada ben vereyim..SWS ve KAELSA..

Sakın bir yanlış anlaşılma olmasın, yerli veya uzak doğu denilen markaları tanımıyorum, araştırırken buldum, çamur atıyormuşum gibi algılanmasın, belki süper cihazlardır, kullananlarla konuşmak lazım..Önemli olan uzak doğu fiyatının, Türkiye gümrüklü maliyetide TL olarak 250-300 TL civarında, ben bizim avrupalı webastolar olarak bildiğimiz markalarında zaten uzak doğuda aynı fabrikalarda üretildiğin eminim, fiyatlarınında aynı civarda olabileceğini ama marka merakı yüzünden tanınan markalara büyük paraların rahatlıkla verilebildiği düşüncesindeyim.
Buradaki problemi şu olarak görüyorum, avrupalı ısıtıcılar, akılları başlarına gelip uzak doğu rakamlarına bakarak korkudan,fiyatlarını geri çekerken, diğer uyanıkların, uzakdoğu mallarını ucuz verip piyasayı ele geçireceklerine, avrupaların fiyatını referans alıp biraz altında bir rakamla halkı kandırımaya çalışıyorlar..
Sonuç olarak; bu tip ısıtıcıları benim şahsi görüşüm 400-500 TL'ye alabilmemiz lazım ama şimdilik olamıyor, ucuz değişik markaları deneme cesaretini gösterenlerin verecekleri bilgiler doğrultusunda zaman içinde fikirlerimizde değişebilir, tercihlerimizde..
Çin de bulunan 2 firmadan fiyat istedim ama cevaplar şaşırtıcıydı,gümrük ücreti hariç olmak üzere; şu cihaz için http://www.alibaba.com/product-gs/435338399/FJH_3B_air_heater_for_vehicle.html gelen cevap
Glad to receive your enquiry. I hereby enclose a catalogue for your reference. The price is 535USD per set. The shipping cost is 200usd by DHL. If having any question, please contact me freely.
Best regards

Shengbin Yan
Hebei Anji Hongye Machinery Co., Ltd
Tel:+86 0317 5569015
Fax:+86 0317 8262299
www.hbhongye.com

ve diğeri http://swcn.en.alibaba.com/product/245038318-209348910/Air_Heater.html?tracelog=cgsotherproduct1
I'm Ashley from Wenzhou Shengwei Auto cooing&heating CO,enclosed pls find the details of FJ-150 with complete photos.
The price for one sample is USD 220.00/PC,express cost from our factory to Turkey by TNT or DHL need USD 205(The gross weight is 17.5Kgs)
For more info,please visit:www.songtaicn.com
Hope can hear from you soon!
Wishes.
Ashley Xu

Company Name: Wenzhou Shengwei Auto Cooling & Heating Mechanical Equipment Co., Ltd.
Street Address: No.527,Dingxiang Road,Binhai Park District, Wenzhou Economic-Technological Development Zone
City:Wenzhou
Province/State:Zhejiang
Mobile: 15209882480
Fax: 86-0577-88781799
Website: http://www.songtaicn.com
http://swcn.en.alibaba.com

Benim önerim kapıya teslim garantisi olmayan hiç bir ürünü (kendi şirketiniz ve gümrükçünüz yoksa) almayın. Ben zamanında Almanya'dan kapıya teslim edilmesi ve hiç bir ilave ücret istenmemesi kaydıyla bir ürün almıştım. Ürünü getiren MNG kargo firmasıyla 1.5 aylık boğuşmanın ardından mahkemelik olmaya kadar gittik. Satıcının Türkiye'deki anlaşmalı firması MNG kargo ise HİÇBİR ürünü almayın. Burada önerilen yerli üretim ısıtıcısı ise TÜBİTAK, vb destekli bir projenin ürünü diye yazılmıştı. Yani Çin imalatı bir ürünün yerli marka adı altında satılan şekli DEĞİL diye biliyorum. Sözü edilen diğer markalar için bir şey diyemem.

Bekir hocam haklısınız, ben de çin mallarındaki fiyatların çok da uygun olmadığına dikkat çekmek istemiştim.Kargo,gümrük gibi risklerde cabası

Yerli malı yada yerli montaj malzemeyi desteklemek varken uzakdoğu mallarının reklamını yapmak bence etik değil.Yerli malı yurdumun malı, bence toplamada olsa desteklenmeli.Üreten kazansın.

mesajı gönderdikten sonra mesajınızı gördüm, niyetininz destek vermek değilmiş, sizi tenzih ederim.

yavuz-çelikel' Alıntı:
Yerli malı yada yerli montaj malzemeyi desteklemek varken uzakdoğu mallarının reklamını yapmak bence etik değil.Yerli malı yurdumun malı, bence toplamada olsa desteklenmeli.Üreten kazansın.
acaba muhatap ben miyim diye düşündüm, karar veremedim, açıkçası üzerime alınmadım ama "şimdi ne alaka" diye düşünmeden de edemedim :-\

:smiley::smiley::smiley: bence desteklenmesi gereken bir girişim. Bugün montaj yapan yarın imalat yapar.Yurdumuz kazanır.

yavuz-çelikel' Alıntı:
:smiley::smiley::smiley: bence desteklenmesi gereken bir girişim. Bugün montaj yapan yarın imalat yapar.Yurdumuz kazanır.

arkadaşlar firma montaj yapmıyor, imalatını gerçekleştiriyor :smiley:
bencede yerli üreticiler desteklenmeli, selamlar :smiley:

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle kendimi tanıtmalıyım. Ben DAİ OTOMOTİV firmasının planlama ve üretim yetkilisi Erhan CENGİZ.
Ürünümüz hakkındaki her konuda size yardımcı olmak için, bana bu formdan ve ya info@dai.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Ürünümüz %100 yerli ve Tübitak destekli olmakla beraber yakında sizlerle imalat videolarını, araç montaj videolarını paylaşacağım.
Teknik kataloğumuz şuan hazırlamaktadır. Kabul edersiniz ki derme çatma bir başlangıç yerine, ayağımızı sağlam basarak ilerlemek istiyoruz.
Bu nedenden dolayı test sonuçlarını eski kataloğumuzda paylaşmadık.
DAİ OTOMOTİV olarak en büyük özelliğimiz daimi olarak ürünün kalitesini geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürmektir.
Şimdi merak ettiğiniz soruları bana yönlendirebilirsiniz.

Saygılarımla,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR