Uzak doğudan kalıte farklarına göre 75-150$'a getirilen, demonte vaziyetteki ısıtıcılar, burada montajlanıp satılıyor, yerli diye birşey olduğuna inanmıyorum, uzak doğu dememek için yerli diyorlar..
Yerli diye orta anadoluda kamyonculara ve başta belediya araçlarına satılan 2 markada ben vereyim..SWS ve KAELSA..
Sakın bir yanlış anlaşılma olmasın, yerli veya uzak doğu denilen markaları tanımıyorum, araştırırken buldum, çamur atıyormuşum gibi algılanmasın, belki süper cihazlardır, kullananlarla konuşmak lazım..Önemli olan uzak doğu fiyatının, Türkiye gümrüklü maliyetide TL olarak 250-300 TL civarında, ben bizim avrupalı webastolar olarak bildiğimiz markalarında zaten uzak doğuda aynı fabrikalarda üretildiğin eminim, fiyatlarınında aynı civarda olabileceğini ama marka merakı yüzünden tanınan markalara büyük paraların rahatlıkla verilebildiği düşüncesindeyim.
Buradaki problemi şu olarak görüyorum, avrupalı ısıtıcılar, akılları başlarına gelip uzak doğu rakamlarına bakarak korkudan,fiyatlarını geri çekerken, diğer uyanıkların, uzakdoğu mallarını ucuz verip piyasayı ele geçireceklerine, avrupaların fiyatını referans alıp biraz altında bir rakamla halkı kandırımaya çalışıyorlar..
Sonuç olarak; bu tip ısıtıcıları benim şahsi görüşüm 400-500 TL'ye alabilmemiz lazım ama şimdilik olamıyor, ucuz değişik markaları deneme cesaretini gösterenlerin verecekleri bilgiler doğrultusunda zaman içinde fikirlerimizde değişebilir, tercihlerimizde..