Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 351
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 160,736
Ynt: Tamamen Yerli Üretim; Debasto Isıtıcı

Erhan bey böyle bir ürün üzerine çalışmanızdan dolayı kutlarım.Bizde farklı kulvarlarda Tübitak destekli bir ürün geliştirdik ve hala da geliştiriyoruz.Geçtiğiniz zorlu yolları az çok biliyorum.
Daha önce sizin ürününüzü Levent (Buralpdi)arkadaşımız takmıştı ve ürününüzü can siperane savunmuştu :smiley: ,biz karşı grup olarak şu tezi savunmuştuk hepimiz aynı fikirdeyiz(Türk üretici mutlaka desteklenmeli) ama daha önce denememiş bir ürünü hemen hemen aynı fiyata almak bir risktir ve bu riski göze alanlar yeni ürüne destek vermiş olurlar dedik.
Ama burada üreticiye düşen görevleri de konuştuk ,geçmişe bakılarak bunlar öğrenebilinir.Zamanla çoğunluğun benim gibi düşündüğü ortaya çıktı çünkü bir çok kişi ben de dahil bilinen iki markadan birini taktık.
Ben daha öncesinde şu soruları sormuştum bu zaman içinde bu sorulara cevap bulundumu merak içindeyim.
Geçen sene bir arkadaşımızın başına gelen yüksek irtifa da çalışmama durumu.Siz bunun için ne gibi çalışmalar yaptınız(Levent hocam size iletmiştir diye düşünüyorum),kaç cihazınızla bu testleri yaptınız,değerler geneli oluşturacak bir kriter oluşturdumu.

Etiketler

Bülent Bey Merhaba,
Testlerimiz devam etmektedir. Test ortamının dışında bir çok kullanıcımız ile irtibat halindeyiz. Çünkü test ortamında maksimum zorlamayı yapabiliyoruz. Ama hiç bir zaman teori ile pratik malesef bire bir örtüşmüyor. Kesin değerleri yakında sizlerle paylaşacağım. Sonuçta rakım farkı kış ve yaz aylarında bile farklılık gösterir. Nedeni ise havanın içindeki taşınan oksijen miktarının farklı olmasıdır. Her koşul için testlerimize devam ediyoruz. Sizlere mükemmele yakın bir hizmet sunmak için çaba sarf etmekteyiz.

Erhan bey öncelikle aramıza hoş geldiniz üretici firma olarak foruma açıklama yapmanız ayrı bir incelik,kış geldi havalar soğudu araçlarımızdan bazılarında ısıtıcı yok eğer tez elden sonuçları eklerseniz verilerin menfaatimize uyması durumunda tercih sebebi olursunuz ;)

Bu arada merak edilen bir konuya açıklık getireyim. 1500 metrede deneme şansım oldu geçen gün. Harıl harıl çalışıyor, bilginize :smiley: Bu arada bu üründe emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gerçekten kullanışlı ve fazlasıyla tatminkar...

Erhan bey'e bir "Hoş geldiniz!" de benden...

Doğrudan üreticiyi aramızda görmek ve birebir iletişimde bulunabilmek çok güzel. Önder beyin güneş panelleri için yaptığı katkıları sizin de ısıtıcılar için yapacağınızı umuyorum.

Isıtıcı konusunda Levent bey'in mesajından bu yana ben yabancı alternatifleri düşünmeyi bıraktım. Birincisi yerli üretimi desteklemek, ikincisi herhangi bir sorun çıktığında muhattap bulabilmek gibi iki önemli sebepten dolayı varlığınız bizim için önemli. Benim kendi aracım için (düşünsel olarak dahi) çözemediğim tek sorunum (mazotla ısıtılmış) sıcak su. Siz bu konuyla ilgilenmediğiniz için mecburen tekrar yabancı alternatifleri araştırmaya başlamak zorunda kaldım. Isıtıcı ile sıcak suyun bir arada çözüldüğü ürünlere (dolayısıyla yabancı alternatiflere) yönelmek zorunda kalmaktan korkuyorum.

Isıtıcının pazarı daha geniş. (Otobüsler, dolmuşlar, vs.). Sıcak su sistemleri yalnız karavan (ve belki bir de yatlara) yönelik. Bu yüzden öncelikle ısıtıcıyı mükemmelleştirmeyi tercih etmeniz doğal. Ama çok geç olmayan bir tarihte bizim sıcak su sorunumuza da (makul fiyatlı) bir çözüm bulmanızı hayal ediyorum.

Bu arada firmanızın / ürününüzün ismi konusunda benim başım döndü: Debasto-Shava-Dedsa-Dai. Birisinde karar kılsanız artık :D :D :D

Merhaba Bekir Bey,
İlgi ve alakanız için firmam adına ve kendi adıma teşekkür ederim. Firmamızın ismi DAİ OTOMOTİV, kabin ıstıcısının ismi ise SHAVA'dır.
Aslında firmamız kabin ısıtıcısı üzerine çalışmaktadır. Sıcak su sorusuna gelince sizler için kişisel olarak ne yapabileceğimi düşüneceğim. Çünkü en iyi reklam kaliteli işleri yaparak olur. Temel hedefimiz %98 müşteri memnuniyetidir.

Umut ve Yusuf Beylere de teşekkür etmek isterim.
Test sonuçlarını en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım. Kullanıcı bazlı ve test kabinleri bazlı iki sonucuda paylaşacağım.
Bize destek veren herkese de ayrı ayrı teşekkür etmek isterim.

Selamlar
öncelikle, konu başlığına ilgi (dolayısı ile biz tüketicilere) gösterdiğiniz için emin olun çok ama çok sevindim.. Zira, elimden geldiğince konu başlığını izliyorum. İlk başlığı gördüğüm de "yerli malı bir ürünümüz olduğu için" sevinmiş.. Daha sonra da "tüketiciye ilgi göstermediğinizi duyunca" daha da çok üzülmüştüm.. Nedeni de, tüm kalbimle başarılı olmanızı istiyorum.. başarılar dilerim, reha

"Tüketiciye ilgi göstermeme" konusu benim hatammış. Sonradan anlaştık. Firma ve ürün adı bir kaç kez değişince kafam karıştı. (Hala da karışıyor ;D )

Firmanın sene başında CNR fuar merkezinde katıldığı bir fuarda standlarını ziyarete gitmiştim, stantda firma sahiplerinden kimse olmadığı belliydi, emenet bir eleman ezberletilmiş bilgileri sürekli tekrarlıyordu, fuarın kapalı ortam olduğunun ve mazotla aletin çalıştırılamıyacağının bilincindeyim ama alete 12v elektrik ver bizim için önemli fan sasini duyayım diyorum, elemen sürekli ataşehirde firmamıza gelin diyor, gitmesini tabiki biliyorumda, elemanın git gel mazot parasından haberi yok, zaten fuara gelmişsiniz, ürünün bari fan sesini dinletinde ürün hakkındaki fikirlerimiz olgunlaşsın. Karavancılar olarak bizi biraz küçümsediklerini farkettim, anlaşıldığı kadarıyla hedef kitleleri filo araçlar ve yüksek adetli belediye araçları olduğunu farkettim fazlada konunun üzerine gitmek istemedim, imkan tam ayağıma gelmişken fuarda aletin çalışma sesi hakkında bilgi alamadan evin yolu tuttum...o gün ürünün fan sesini duyabilseydim, belki bu gün almış kullanıyor olacakdım, umarım firma sahipleri bu yazıyı okurlar, fuar gibi fırsatlarda ürünlerini tanıtmak için neler yapmaları gerektiğini farkederler..

Shava' Alıntı:
Umut ve Yusuf Beylere de teşekkür etmek isterim.
Test sonuçlarını en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım. Kullanıcı bazlı ve test kabinleri bazlı iki sonucuda paylaşacağım.
Bize destek veren herkese de ayrı ayrı teşekkür etmek isterim.

Birde şu hava üfleme yerine estetik bir parça yapıp, bunu da beraberinde gönderseniz çok daha iyi olacak. Aracın içinde gider borusu gibi durması pek hoş olmuyor :smiley: Kolaylıklar...

atiladi' Alıntı:
Firmanın sene başında CNR fuar merkezinde katıldığı bir fuarda standlarını ziyarete gitmiştim, stantda firma sahiplerinden kimse olmadığı belliydi, emenet bir eleman ezberletilmiş bilgileri sürekli tekrarlıyordu, fuarın kapalı ortam olduğunun ve mazotla aletin çalıştırılamıyacağının bilincindeyim ama alete 12v elektrik ver bizim için önemli fan sasini duyayım diyorum, elemen sürekli ataşehirde firmamıza gelin diyor, gitmesini tabiki biliyorumda, elemanın git gel mazot parasından haberi yok, zaten fuara gelmişsiniz, ürünün bari fan sesini dinletinde ürün hakkındaki fikirlerimiz olgunlaşsın. Karavancılar olarak bizi biraz küçümsediklerini farkettim, anlaşıldığı kadarıyla hedef kitleleri filo araçlar ve yüksek adetli belediye araçları olduğunu farkettim fazlada konunun üzerine gitmek istemedim, imkan tam ayağıma gelmişken fuarda aletin çalışma sesi hakkında bilgi alamadan evin yolu tuttum...o gün ürünün fan sesini duyabilseydim, belki bu gün almış kullanıyor olacakdım, umarım firma sahipleri bu yazıyı okurlar, fuar gibi fırsatlarda ürünlerini tanıtmak için neler yapmaları gerektiğini farkederler..

Firma bu işlerde yeni olduğu için muhtemelen fuar tecrübeleri yoktur, acemiliklerine verin. Ağırlıklı müşteri, ürünü çok satabilecekleri araçlar olacaktır, bu doğal. Dolayısıyla karavancıların ihtiyaçları üzerinde pek fazla kafa yormamış olmalarını da normal karşılamak gerek. Artık şirket yetkililerinden birisi aramızda olduğuna göre karavancıların duyarlı olduğu (fan sesi, vb.) konulardaki ihtiyaçları da not alacaklarına eminim. Ürünü burada yazılan öneriler doğrultusunda geliştirmeleri, muhtemelen başka sektörlerde de avantaj sağlayacaktır. Bakarsınız hem ürünü tanıtmak hem fikir toplamak için bir sonraki karavan buluşmasına demo ürün getirirler, belli mi olur? :D

Reha Bey teşekkür ederim.
Atilla Bey biz fuara hazırlanmıyorduk. Çünkü cihazı tamamlamadan tanıtım yapmak istemedik. Ama son dakika da katılmak zorunda kaldık. Önümüzdeki dönemlerde fuarlarda kısmetse tanışırız.
Umut Bey sizin istekleriniz kesinlikle göz önüne alınıyor. Mekanik Ar-Ge miz bitmiştir. Tasarım çalışmamız devam etmektedir.
Bekir Bey size ayrıca desteğiniz için teşekkür etmek isterim. Eksiklerimiz var, kabul ediyoruz. Ama inanın en kısa zamanda hepsini kapatacağımızı biliyoruz.

Shava' Alıntı:
Reha Bey teşekkür ederim.
Atilla Bey biz fuara hazırlanmıyorduk. Çünkü cihazı tamamlamadan tanıtım yapmak istemedik. Ama son dakika da katılmak zorunda kaldık. Önümüzdeki dönemlerde fuarlarda kısmetse tanışırız.
Umut Bey sizin istekleriniz kesinlikle göz önüne alınıyor. Mekanik Ar-Ge miz bitmiştir. Tasarım çalışmamız devam etmektedir.
Bekir Bey size ayrıca desteğiniz için teşekkür etmek isterim. Eksiklerimiz var, kabul ediyoruz. Ama inanın en kısa zamanda hepsini kapatacağımızı biliyoruz.

Çalışmalarınız bitince birtane almak istiyorum hava çıkış ucundan. Kolaylıklar

yazışmalarda bahsi gecen en kısa zaman nedir...eğer bu zamanı belirlerseniz (1 hafta,3 hafta 10 hafta vs.) bizde ihtiyacı olanlar olarak sizi bekleyip beklememe kararını verelim... malum kış geldi ve ihtiyaclar ortaya cıkmaya başladı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR