T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALP_ER_TUNGA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 421
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,562
Ynt: T3 Westfalia ile Avrupa Gezimiz...

Bisiklet sürmek burada Budapeşte’den çok daha kolay.Budapeşte’de çoğu zaman kaldırımdan da sürmek zorunda kalmıştık ancak burada ara sokaklarda dahi bisiklet yolları mevcut.
Bisikletli sayısı da daha fazla.Viyana’da bulunduğumuz süre boyunca trafiğin sıkıştığına hiç tanık olmadık çünkü bisiklet ulaşıma ciddi ve sağlıklı bir alternatif.

Etiketler

Kanal boyunca kum getirilerek yapılan yapay plajlarda insanlar sere serpe yatmış güneşleniyorlar.

kumsal.jpg

Doğru saydıysam 5. günde 5. ülkedesiniz. Gezi programınız çok yüklü. Biz Macaristan´da Tuna kıyılarını çok severiz. Tuna nehrinin Macarisan´ı terketmeden önce geçtiği son şehir Mohac ve yakınlarında olan Mohaç meydan muharebesinin olduğu yer görülmeye değer. Buraya sanıyorum 60 km uzaktaki Pec şehri´ni de çok sevdik. Tuna kıyılarında balık lokantalarında bir balık çorbası içmeden hiç geçmeyiz. Bir dahaki gezinizde Estergon şehrine giderseniz Tuna üzerindeki köprüyü yürüyerek Slovakya´ya geçmenizi ve Estergon´a Slovakya tarafından bakmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca termal kamping sevenler için Macaristan ideal bir yer.

Lidl´den aldığınız fasulye konservesi, bundan sonra Lidl´den alışveriş yapacaklar için önemli bir uyarı. Etli konservelerin pek çoğunda domuz eti bulunur. Daha önce tavsiye ettiğim Yunan konservesinin resmini tekrar yüklüyorum. Bunlar bitkisel yağlarla yapılan içinde et olmayan konservelerdir. Resmini gördüğümüz fasulye konservesini ben Almanya´da devamlı alırım. Bu konserve Iri fasulyeden yapılmış ve lezzetlidir. Her Yunanistan geçişimizde bunlardan fazla sayıda karavana koyarım (Yunanistan fiyatları diğer ülkelerden daha ucuzdur ve diğer ülkelerdeki Lidl´lerde herzaman bulunmayabilir).

Gezinizi zevkle izliyorum. Güzel resimler ve anlatım için teşekkürler.

SAM_4864.JPG

Akdeniz45' Alıntı:
Doğru saydıysam 5. günde 5. ülkedesiniz. Gezi programınız çok yüklü. Biz Macaristan´da Tuna kıyılarını çok severiz. Tuna nehrinin Macarisan´ı terketmeden önce geçtiği son şehir Mohac ve yakınlarında olan Mohaç meydan muharebesinin olduğu yer görülmeye değer. Buraya sanıyorum 60 km uzaktaki Pec şehri´ni de çok sevdik. Tuna kıyılarında balık lokantalarında bir balık çorbası içmeden hiç geçmeyiz. Bir dahaki gezinizde Estergon şehrine giderseniz Tuna üzerindeki köprüyü yürüyerek Slovakya´ya geçmenizi ve Estergon´a Slovakya tarafından bakmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca termal kamping sevenler için Macaristan ideal bir yer.

Lidl´den aldığınız fasulye konservesi, bundan sonra Lidl´den alışveriş yapacaklar için önemli bir uyarı. Etli konservelerin pek çoğunda domuz eti bulunur. Daha önce tavsiye ettiğim Yunan konservesinin resmini tekrar yüklüyorum. Bunlar bitkisel yağlarla yapılan içinde et olmayan konservelerdir. Resmini gördüğümüz fasulye konservesini ben Almanya´da devamlı alırım. Bu konserve Iri fasulyeden yapılmış ve lezzetlidir. Her Yunanistan geçişimizde bunlardan fazla sayıda karavana koyarım (Yunanistan fiyatları diğer ülkelerden daha ucuzdur ve diğer ülkelerdeki Lidl´lerde herzaman bulunmayabilir).

Gezinizi zevkle izliyorum. Güzel resimler ve anlatım için teşekkürler.

Hüseyin Bey,
Biz de size teşekkür ederiz değerli tavsiyeleriniz için.
Macaristan'a muhakkak 2.kez gitmek istiyoruz.20 günlük gezi boyunca toplam 15 ülkeden geçiş yaptık.En uzun konakladığımız yer 2 gece olarak Venedik oldu.(hiç yer değiştirmeden kaldığımız yer).Özellikle böyle hızlı bir program tercih ettik.Çok yer gördük ama bir yandan çok yeri de göremedik.Bundan sonra muhtemelen daha az şehir,bol detaylı programlar yapacağız.Bu şehirler de bu gezide görüp doyamadığımız yerler veya görmek istediğimiz farklı yerler olacak.
herkese sevgiler
.

Burası da sarayın ön tarafı.İçeride resim galerisi sergisi var.İçeri giriş yaklaşık 20 euro.Zaten çok vaktimiz yok,içeri girmeden tura devam ediyoruz.Belvedere Sarayın’ndan çıkıp tekrar bisikletlerimize kavuşuyoruz.

viyana9.jpg

viyana10.jpg

viyana11.jpg

viyana12.jpg

Biraz bisiklet sürdükten sonra havuzlu bir parkta müzik yapan bir genç görüyoruz.Çok sayıda kişi de toplanmış onu dinliyor.Yorgunluk atmak için biz de onlara katılıyoruz.

müzik.jpg

Parktan ayrılıp sürmeye devam ediyoruz.Hava hafif kararmaya başladı.
Aşağıdaki resimde görülen cadde üzerindeki bir dondurmacından dondurma alıyoruz.Artık alıştığımızı sanıyorduk ama 1 top dondurması bizdeki 3 topa bedel dondurmaları bitirmek de zor iş.

müzik1.jpg

müzik2.jpg

Viyana’da kaç tane görkemli bina,kaç saray gördüğümüzü sayamıyoruz.Şehrin merkezinde devasa parklar,yeşil alanlar var.Bunlardan birinin bahçesindeki geniş çim alana oturup dondurmalarımızı bitirmeye çalışıyoruz.Çimler hafif serin ve nemli.
Hava kararmaya başladıkça şehir hareketleniyor.Planımızda Viyana’ya bu kadar az zaman ayırdığımız için kendi kendimize kızıyoruz.Bugün ayın 15’i ancak 18’inde Regensburg’da,19’unda ise Münih’te arkadaşlara söz verdiğmiz için bu şehirde dilediğimiz kadar zaman geçirememiş olacağız.Bu muhakkak ki tekrar gelmek için bir bahane olacaktır.
Dondurma yediğimiz sarayın bahçesinde bir de kelebek müzesi var.

kelebek.jpg

Viyana’ya öyle bir günde gelmişiz ki ancak bu kadar tesadüf olabilir.
1-Milli Bayram olduğu için h.içi olmasına rağmen şehir çok hareketli
2-Avusturya-Türkiye dostluk maçı var,cafelerde maç izleniyor
3-Meryem Ana’nın göğe yükselişi sebebiyle kiliselerde özel dualar yapılıyor

meryemjpg.jpg

Burası da 1.Viyana’da bulunan ve şehrin en büyük katedrali.Tek kareye sığdırmak biraz zor oluyor.Çok görkemli bir katedral.Hıristiyanların ibadet ettiği yerler büyüklüklerine göre 3 farklı isimle adlandırılıyor.Bizde küçük de büyük de olsa cami deniyor ama onlarda sırasıyla Şapel,Kilise ve Katedral olarak adlandırılıyor.Ayrıca her şehirde sadece 1 tane Katedral olabiliyormuş.
Bu Katedralin içi de dışı kadar gösterişli.
Bir ayrıntı daha verecek olursak Katolik kiliseleri çok gösterişli,altın oymalı,bol figürlü,resimli olurken Hristiyanlığın diğer mezheplerine ait kiliseler daha sade oluyormuş.

meryem1.jpg

meryem2.jpg

Viyanalılar’ın Hristiyanlar için bu anlamlı ve özel geceye çok fazla ilgi gösterdiği söylenemez.
Kiliseden ayrılıp cadde turumuza devam ediyoruz.’Wir Leben Fairtrade’ yazan küçük bir dükkan ilgimizi çekiyor.’We love Hand Made’ yazıyor başka bir yerinde de.Katılmamak mümkün değil.

handmade.jpg

Aşağıdaki resimde de kanal kıyısında bir gece kulübü ve hemen yanında yüzme havuzu.
Şehrin her köşesinde bir sürpriz bizi bekliyor gibi bisikletlerimizi sürmeye devam ediyoruz.

havuz.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

SON KONULAR

Geri