Doğru saydıysam 5. günde 5. ülkedesiniz. Gezi programınız çok yüklü. Biz Macaristan´da Tuna kıyılarını çok severiz. Tuna nehrinin Macarisan´ı terketmeden önce geçtiği son şehir Mohac ve yakınlarında olan Mohaç meydan muharebesinin olduğu yer görülmeye değer. Buraya sanıyorum 60 km uzaktaki Pec şehri´ni de çok sevdik. Tuna kıyılarında balık lokantalarında bir balık çorbası içmeden hiç geçmeyiz. Bir dahaki gezinizde Estergon şehrine giderseniz Tuna üzerindeki köprüyü yürüyerek Slovakya´ya geçmenizi ve Estergon´a Slovakya tarafından bakmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca termal kamping sevenler için Macaristan ideal bir yer.
Lidl´den aldığınız fasulye konservesi, bundan sonra Lidl´den alışveriş yapacaklar için önemli bir uyarı. Etli konservelerin pek çoğunda domuz eti bulunur. Daha önce tavsiye ettiğim Yunan konservesinin resmini tekrar yüklüyorum. Bunlar bitkisel yağlarla yapılan içinde et olmayan konservelerdir. Resmini gördüğümüz fasulye konservesini ben Almanya´da devamlı alırım. Bu konserve Iri fasulyeden yapılmış ve lezzetlidir. Her Yunanistan geçişimizde bunlardan fazla sayıda karavana koyarım (Yunanistan fiyatları diğer ülkelerden daha ucuzdur ve diğer ülkelerdeki Lidl´lerde herzaman bulunmayabilir).
Gezinizi zevkle izliyorum. Güzel resimler ve anlatım için teşekkürler.
Hüseyin Bey,
Biz de size teşekkür ederiz değerli tavsiyeleriniz için.
Macaristan'a muhakkak 2.kez gitmek istiyoruz.20 günlük gezi boyunca toplam 15 ülkeden geçiş yaptık.En uzun konakladığımız yer 2 gece olarak Venedik oldu.(hiç yer değiştirmeden kaldığımız yer).Özellikle böyle hızlı bir program tercih ettik.Çok yer gördük ama bir yandan çok yeri de göremedik.Bundan sonra muhtemelen daha az şehir,bol detaylı programlar yapacağız.Bu şehirler de bu gezide görüp doyamadığımız yerler veya görmek istediğimiz farklı yerler olacak.
herkese sevgiler.