elebasi7102
Kamp II
Ynt: Suzuki Jimny 2010 Proje
Bu iş böyle uzar gider ))
Bu iş böyle uzar gider ))
Panzerci' Alıntı:Bu iş böyle uzar gider ))
Tempus' Alıntı:Mevzu cok basit ama anlamamakda israr ediliyor. Motorun torkunu arttirmakla, tekerin donus torkunu arttirmak ayni seyler degil. Motor ve araba teknolojisi uzun zamandir fazla degismedi, kurallari mekanikleri belli. Amerikayi yeniden kesfetmiyoruz, yada yillarin off road yariscilari bunlari bilmiyormuydu.
dik bir yokus cikarken arazide arazimizda 5. vites le cikmak yerine 1. vitesle cikiyoruski lastikleri daha guclu cevirebilsin diye, eger herseyi motor gucu ile yapiyor olsaydik arabada tek bir vites degeri olur, ihtiyacimiza gorede beygir gucunu azaltip arttirir isi cozerdik. yada yeterince beygir gucu ve tork yaparsan heryeri 5. vitesle gecersin gibi bir mantiga varir bu is o zaman
doktor_33_01' Alıntı:15 yıldır bu işi yapıyor olmanız bu işin ehli olduğunuz anlamına gelmez... 50-60 yıldır bu işlerle uğraşan ustalar da var... Ağzına geleni oraya yazıp da ondan sonra "saygılar" da bır manası oldugunu dusunmuyorum... Bir bildiginız ya da bıldıgınızı zannettıgınız varsa mesajın altına duserek degılde saygı cercevesınde anlatırsanız bız de konuyu okurken bılgı almak ogrenmek yerıne bosu bosuna gerılmıs olmayız.. Şimdiden teşekkurler...
doktor_33_01' Alıntı:Yavuz abi öncelikle sizi tebrik ediyorum sabrınızdan ötürü... Ayrıca paylaşımlarınız ve gayet baside indirgenmiş anlatım şeklinize de teşekkürler..
Tempus' Alıntı:Mevzu cok basit ama anlamamakda israr ediliyor. Motorun torkunu arttirmakla, tekerin donus torkunu arttirmak ayni seyler degil. Motor ve araba teknolojisi uzun zamandir fazla degismedi, kurallari mekanikleri belli. Amerikayi yeniden kesfetmiyoruz, yada yillarin off road yariscilari bunlari bilmiyormuydu.
dik bir yokus cikarken arazide arazimizda 5. vites le cikmak yerine 1. vitesle cikiyoruski lastikleri daha guclu cevirebilsin diye, eger herseyi motor gucu ile yapiyor olsaydik arabada tek bir vites degeri olur, ihtiyacimiza gorede beygir gucunu azaltip arttirir isi cozerdik. yada yeterince beygir gucu ve tork yaparsan heryeri 5. vitesle gecersin gibi bir mantiga varir bu is o zaman
Tempus' Alıntı:Neyse bu muhabbetin seviyesi ve dozu beni aşmaya başladı size yaptğınız meslekde ve jimny projesinde başarılar.
Pschiptuning' Alıntı:Yavuz abin neyi paylaşmış ?
nesi doğru ?
Geri vites yapamamak .. yanlış bildiği halde bunu doğru die iddia edip 2 tane yancı ile bişileri mi ispatlamak doğru ? ne sabrı ?
krank çıkışı x bilmemne x 5 küsür = bol tork
bu mu paylaşım ?