Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 497
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,537
Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

Bogaziçinden geçerken akar trafikte makinayı çıkar,lens kapağını ve makinayı aç,hedef al,ateş et :smiley:

069.JPG

tyt.JPG

067.JPG

boğaz.JPG

boğaz1.JPG

Etiketler

İstanbul'a kadar trafik açık fakat İstoç'tan neredeyse Silivri'ye kadar adım adım gittik.Gece 22.30 suları Çorlu'ya ulaştım.Eve,çocuklara telden,aşşağıya inin hem tur atarız hemde bişeyler yeriz dedim.

Yeni açılan belediyenin tesisi var göl kenarında,oraya gittik.Bir şeyler de atıştırırız diye fakat tesis yeni olduğundan kapıdaki görevliye sorduk,yenilecek ne vardır diye,adam bize"içmeye su bile bulamazsınız"dedi :smiley:Bizde biraz ufaklığında gönlünü aldıktan sonra açık bir pizzacıda soluğu aldık.

Perşembe günü tapu stresi,koşuşturması,akşamı Ankara'ya otobüs yolculuğu,Ankara'da satış stresi,Anıtkabir ziyareti ve eve dönüş yolu 450-500km şoförlük hiç uyumadan saat oldu 24.00 eve gelmiş olmanın verdiği rahatlık ile her ne kadar eve girer girmez soğuk suyun altında duş almış olsamda içim geçmiş.

Bu gün saat 17.00 gibi Defender'imizle bahçemize gideceğiz akşam bahçemizde kalacağız.Yarın yine çok erken saatte kalkıp ağaçları sulayacağım.Pazar akşam üzeri Çorlu'ya evimize dönüp hazırlıkları tamamlayıp,Pazartesi sabah erkenden kalkıp bismillah deyip,Çanakkale'ye Ahmet beyin yanına karavanımızı almaya gideceğiz.

Artık oradan karavanımızıda aracımıza bağlar bağlamaz yollara atacağız kendimizi.İnşallah bir sorunla karşılaşmadan karavan olayımızıda hallderiz.
Alttaki fotolar Çorlu'ya geldiğimde yeni açılan tesiste kızımızın gönlünü yaparken

074.JPG

park1.JPG

park.JPG

Gelelim Araç izlenimlerine.
Araç,onca sıcağa,sıkıştırmama ve dik yokuşlarda,radyotörün önü vinç ve sis farlarından yeterli hava akımı alamamasına rağmen hararet yapmadı.Araçta 33lük lastikler ve 4 inçlik yükseltme olmasına rağmen binek araçtan çok çok farklı değil.Sanıyorum bu araçtan Türkiye'de bir tane var oda bu.Motoru 3.0 yani 3000 motor var birde turbo dizel araç.Cem beye yetersiz gelmiş olacakki üstüne birde İntercooler takdırarak 15-20 beygir daha güç katmış araca.Torku muhteşem beni ziyadesiyle tatmin etti.Lastik farkını katarsak 170-180 km civarı hızlara çıktım.Her ne kadar aracın yabancısı olsamda içimdeki kurt bu limitleri zorlamama engel olamadı ;D

Yolda seyir halindeyken araç ile yanyana gidip araca bakmalarını ilk başta farkedememiş,içimden acaba araçta bir sorun varda banamı söylemek istiyorlar diye geçirirken sonradan aracın görümüne ilgiden kaynaklandığını anladım.Gerçi Defenderden alışıktım ama o askeri renkte olduğundan artık kanıksamıştım.Klimasını kullanamadım çünkü kış sezonunda kullandığı için gaz bastırmamış Cem bey,ancak gazı azda olsa hafiften soğutma vardı,klimayı açarak arabayı yormanın anlamı olmadığını düşünerek tavan şıpıdağı ve yolcu camını açarak kullandım.
Gelişmelere devam edeceğim o zamana kadar hoşçakalın.

Selam,
Bahçemizdeki işleri halledip evimize geldik.Yarın sabah Çanakkale yolcusuyuz.

Alttaki foto Cem beyin bana bir nevi hediye ettiği yükseltme kiti.

002.JPG

Araçtaki elektriği 220 wat'a çeviren alet ve evimizin otoparkındaki Defenderime arkadaşlık yapacak yeni Toyata'm.

004.JPG

003.JPG

TUGAY58' Alıntı:
Ertan & Şule adınıza inanın cok sevindik dileriz bundan sonraki düşlerinizde gercekleşir bizde cekme karavan niyetindeyiz bakalım hayırlısı yolunuz acık gönlünüz hoş olsun Tunay & Tugay Demiral

Tugay abi,ben çekme karavanı bahçemde de kullanacağım için tercih ettim ama gönül ister yani bir Unimog karavan ;D
İyi dilekler için teşekkürler.

Arif Hüküm' Alıntı:
Karavancılıkta çok eski değilim ama, yeni karavan haberlerini uzun zaman aralıkların da alırdık.Şimdilerde ise neredeyse yeni haberleri zor takip eder olduk.Türkiyede karavanların çoğalması karavancılık adına sevindirici.
Yeni aracınızla ve karavanınızla kazasız, belasız keyifli geziler diliyorum.

Çok teşekkür ediyorum Sayın Arif bey.

mdr' Alıntı:
Ertan bey merhaba,

Hem Toyota arazi aracınız hemde Çekme karavanınız hayırlı ugurlu olsun..Bu arada arazi aracında aynı markayı kullanıyoruz..markadaşız yani.... :D

Çok arzuladıgınız ,ailece gezmeyi düşündügünüz karavanınızla yapacagınız gezileri şimdiden heyecanla izleyen birisi var..Unutmayın. ;D ;D

Sayın müdürüm,bilmezmiyim markadaş olduğumuzu ;D
Heyecanınıza heyecan katarım umuduyla 8)

gezmen' Alıntı:
Güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanız dileğiyle!... :smiley:

Cavid Sezen
Değerli büyüğüm iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

mayıstosböce' Alıntı:
Genelde bu tarz yazıları hep geç görürüm gördüğümde de baya gelişme olmuş olur bunda olmadı sabırla beklemek zorundayız.

Her şeyin bir ilki olurmuş,beklemekte iyidir,baksana ben neredeyse bir aydır araçlarıma(aracıma, şimdilik karavan yok yarın Allah kerim)bekledim ;)

tornado57' Alıntı:
Hocam yeni aracınız ve karavanınız hayırlı olsun,
bol gezilere vesile olsun :smiley:
Hayırlı olur inşallah,bol gezilere de inşallah :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri