Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.
ankirali' Alıntı:
Ertan bey güzel bir geziyi bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkür ederiz. Biz çekme karavancıların gezileri, diğer çekme karavancılar için cesaretlendirme özelliği de taşıyor. Özellikle kamp dışı kalınan yerlerin paylaşımı bizlere rehber oluyor.
Bol keyifli gezilerinizin devamını dilerim.
Sayın ankiralı(isminizi bilmediğimden)beğenileriniz sevindirici.
Biz ilk önce tedbiren ve tecrübelenmek adına kamp terciğinde bulunduk.Bu durumdan da oldukça memnun oldum çünkü kampta bana yardımcı olan arkadaşlar sayesinde doğabilecek riskleri minimuma indirdim.Sonrasında ise yeterli tecrübe ve deneyimden sonra kamp dışı konaklamaya geçtik.
Kamp dışı konaklamanın insana daha bir özgürlük imkanı tanıdığı tartışılmaz.Fakat şuda bir gerçekki her zaman kamp dışında karavanınızı bırakıcak çok güvenli bir yer bulamayabiliyorsunuz.Heleki benim gibi pipirikli ve garantici bir yapınız var ise
Kamp dışı konaklamalarımda farkındaysanız karavanı çekici aracımdan hiç ayırmadım.Bu durum birazda aile ile olmamızın verdiği tedirginlikten ve ilk tecrübemiz olmasından kaynaklanmıştır.
Bu deneyimde yaşayarak ve danışarak şu tecrübeyi edindim,çekme de olsa moto da olsa her iki karavanın artıları ve eksileri var.
Motokaravanla havaların çok soğuk ve yağışlı olduğu zamanlarda,arkada skoterinizde olsa karavanınıza hapsolursunuz,çekmede ise ayırır çekici aracınızla dilediğinizce gezersiniz.
Çekme de ise çekici aracınız ne kadar güçlü olursa olsun sonuçta arkada bir yapı taşıdığınızdan dikkat ve hız sınırı yaşar ayrıca araca ekstra yakıt sarfiyatı yaşatırsınız,dolayısı ile çekici aracınız daha çabuk yıpranır.
Sonuç olarak her zevkin bir bedeli olduğu gibi karavancılığında bedelini bir şekilde ödersiniz.Bu ödediğiniz bedel değermi?Çok daha fazlası bile değer bence.
Ben çekme karavanı bahçem de de kullanacağım için tercih ettim ve iyi bir çekme karavanım oldu,olmasaydı tercihim hangi karavanda olurdu derseniz tabiki motokaravan derim ama gönlümdeki yiğidim Unımog karavan olurki o apayrı bir kulvar,bu işin tepe,zirve noktası olur.
Umudum,isteğim bir gün bir Mogkaravan sahibi olmamdır.
Saygı ve sevgilerimle.