Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 497
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,647
Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

yeni gezilerinizi bekliyoruz

Etiketler

Gezi yazını severek takip ettim. Fotoğraflar da bol ve güzeldi. Güzel gezinin her anını bizler de yaşadık. Paylaşım için teşekkürler.

Not: Bir konunun yanlış anlaşılmaması için açıklama yapmak istiyorum. Bu teşekkür mesajını yazmak için gezi yazını tamamlamanı bekledim. Aralarda mesaj yazmadım çünkü araya yazılan mesajlar konun bütünlüğünü bozuyor. İlerde yeni gezi yazılarını bekliyoruz.

güzel bir gezi oldu, baştan sona takip edip sizle beraber gezdik, yeni gezilerinizin devamını dilerim, selamlar

Gezinizi baştan sona büyük bir dikkat ve ilgiyle izledim.. gezi üzerine mesajların gezi notlarının sonunda atılmasının uygun olduğunu düşündüm.. büyük bir emek ve içtenlikle, yoğun görsellerle geziyi ve yorumlarınızı bizlerle paylaştığınız için sonsuz teşekkürler.. sizler gibi harbi kişilerin burada olması ve gezip gördüklerini paylaşması büyük bir zenginlik ve kazanç.. herkesin inancının, düşüncesinin, yaşayışının, yaşam felsefesinin farklı olduğu ve bunun çok doğal olması gerektiği açık.. gördüğüm kadarıyla pireye kızıp yorgan yakmayacağınıza eminim.. sevdiklerinizle nice gezilere sağlıcakla gitmenizi dilerim.. bir şartla.. gezdiklerinizi kendinize saklamayınız.. sizi kızdıran şey birse sizi takip edecek bindir.. şimdiden iyi bayramlar dilerim..

aslanahmet' Alıntı:
Gezi yazını severek takip ettim. Fotoğraflar da bol ve güzeldi. Güzel gezinin her anını bizler de yaşadık. Paylaşım için teşekkürler.

Not: Bir konunun yanlış anlaşılmaması için açıklama yapmak istiyorum. Bu teşekkür mesajını yazmak için gezi yazını tamamlamanı bekledim. Aralarda mesaj yazmadım çünkü araya yazılan mesajlar konun bütünlüğünü bozuyor. İlerde yeni gezi yazılarını bekliyoruz.

Hakan bey,gezimizi beğenmeniz inanın çok sevindirici.Ben teşekkür ederim.

Hakan,senin ve değerli başka arkadaşların mesaj yazmamasındaki niyetin farkındayım.Benim sitemim bizlere böyle güzel paylaşım ortamını yaratan değerli yönetici ve yetkililerin aralarında azda olsa olayı çok fazla kavrayamamış,amatör kişilere idi.

marmariscj7' Alıntı:
Sayın Dalyan gezinizi zevkle takip ederken ayrılık kararınızı okudum ve çok üzüldüm sakin kafayla bir kez daha düşünmenizi öneririm yinede son karar sizindir.Ben gezenbiliri hemen hemen her gün takip ediyorum sevdiğim bir yer ama ilk yıllardaki o zevki alamaz oldum bazı guruplaşmalar bazı arkadaşlar birbirleriyle her zaman yüzyüze görüşmüş olmaları sebebiyle dışarıdan katılan yani taşralı arkadaşlara karşı biraz ön yargılı davranışlar sergilediklerini hissediyorum.Bizler küçük yerlerde olabiliriz daha az bilgili olabiliriz bazı eksikliklerimiz olabilir bu eksiklerimizi pekiştirmek anlamında bazı sorular sorduğumuzda bazı arkadaşlar sorularımıza şu sayfayı okuyun,şuraları okumadan hemen bilgi sahibi olmak istiyorsunuz armut piş ağzıma düş hesabı yapıyorsunuz gibi cevaplar yazıyorlar peki sizlere soruyorum bizden daha bilgili arkadaşlar siz bu bilgileri neredem öğrendiniz yoksa annenizin karınındamı öğrendiniz.Benim tek bildiğim şey bilgiler paylaşıldıkça değerlenirler.

Değerli arkadaşım nasıl oldu da senin mesajını atlamışım anlıyamadım,umarım bana darılmamışsındır.

Kimsenin kimseyi taşralı diye küçümseme hakkı olduğunu düşünmüyorum,kaldıki sen bence cennet ülkemizin en nadide yöresinde yaşıyorsun.Ben tam bir Marmaris aşığıyım,93 ve 96 yıllarında Marmariste yaşayıp barlar sokağındaki B52 isimli barı,the dorrs isimli balık restoranından bar'a dönüştüren bendim.Aynı zamanda sitelerdeki cadde üzerinde Barut renta car,da Cj 5 Jeeplerimle rent isi yapıyordum.Marmaris'in o zamanki tadı kalmadı maalesef ama Marmaris,Marmaris'tir.

Bu site bence bir takım klişeleri aşmış insanların paylaşımlarında bulunacağı çok daha güzel bir hale çok yakında gelecektir,selamlarımla.

buralpdi' Alıntı:
güzel bir gezi oldu, baştan sona takip edip sizle beraber gezdik, yeni gezilerinizin devamını dilerim, selamlar

Levent bey,gezimiz hakkındaki olumlu görüşünüz için teşekkür ederim,yeni gezilerde görüşmek dileği ile..

İçinize sinen güzel bir gezinin mutlu ifadelerini ,paylaşımınızdaki birçok karede yakalamak ,hatta çekme karavancı olarak hissetmek mümkün,bir çekme karavancının yaşaması ihtimal dahili bir çok olayı 12 güne sığdırmanızda ayrı bir deneyim oldu size.(çekme kafa vidasının gevşemesi,taşıyıcı ayağın kırılması vb.)gezi esnasında en son istenen şeydir sanayide geçirilen saatler,tek tesellisi işiniz düşen ustanın gelen işe sizden fazla önem vermesi,büyük şehir ustalarının yaptığı gibi burun kıvırmaması oluyor.Her neyse ,benim bu paylaşımdan anladığım ağzınızda kalan tadıyla bu karavanı bahçeye fazlaca bağlı tutamayacağınız.Size önerim kışın çok sık kullanmayacaksanız giriş kapısı fermuarlı bir torba branda yaptırmanız karavanınıza,foruma katılıma gelirsek nasıl olsa uzun zaman gelen övgü mesajlarına yanıt yüzünden kopamayacaksınız :D yeni gezi ve paylaşımlarda görüşmek dileğiyle.

mahmutunver' Alıntı:
Gezinizi baştan sona büyük bir dikkat ve ilgiyle izledim.. gezi üzerine mesajların gezi notlarının sonunda atılmasının uygun olduğunu düşündüm.. büyük bir emek ve içtenlikle, yoğun görsellerle geziyi ve yorumlarınızı bizlerle paylaştığınız için sonsuz teşekkürler.. sizler gibi harbi kişilerin burada olması ve gezip gördüklerini paylaşması büyük bir zenginlik ve kazanç.. herkesin inancının, düşüncesinin, yaşayışının, yaşam felsefesinin farklı olduğu ve bunun çok doğal olması gerektiği açık.. gördüğüm kadarıyla pireye kızıp yorgan yakmayacağınıza eminim.. sevdiklerinizle nice gezilere sağlıcakla gitmenizi dilerim.. bir şartla.. gezdiklerinizi kendinize saklamayınız.. sizi kızdıran şey birse sizi takip edecek bindir.. şimdiden iyi bayramlar dilerim..

Öncelikle değerli yorumlarınız ve şahsım hakkındaki övgüdeğer görüşleriniz için çok teşekkür ederim.

İnsanları ilk evela olduğu gibi kabul etme(gerçekse eğer) fikri ve düşüncesi hakkında sizin ile hemfikirim,artık bir takım şeyleri aşalım derim.

Gezdiklerimi,gördüklerimi kendime saklamayacağımdan emin olabilirsiniz,selamlarımla.

enverdede' Alıntı:
İçinize sinen güzel bir gezinin mutlu ifadelerini ,paylaşımınızdaki birçok karede yakalamak ,hatta çekme karavancı olarak hissetmek mümkün,bir çekme karavancının yaşaması ihtimal dahili bir çok olayı 12 güne sığdırmanızda ayrı bir deneyim oldu size.(çekme kafa vidasının gevşemesi,taşıyıcı ayağın kırılması vb.)gezi esnasında en son istenen şeydir sanayide geçirilen saatler,tek tesellisi işiniz düşen ustanın gelen işe sizden fazla önem vermesi,büyük şehir ustalarının yaptığı gibi burun kıvırmaması oluyor.Her neyse ,benim bu paylaşımdan anladığım ağzınızda kalan tadıyla bu karavanı bahçeye fazlaca bağlı tutamayacağınız.Size önerim kışın çok sık kullanmayacaksanız giriş kapısı fermuarlı bir torba branda yaptırmanız karavanınıza,foruma katılıma gelirsek nasıl olsa uzun zaman gelen övgü mesajlarına yanıt yüzünden kopamayacaksınız :D yeni gezi ve paylaşımlarda görüşmek dileğiyle.
Enver bey,Enver abi.
Öncelikle yerinde,doğru tespit ve hoş iletiniz için teşekkür ederim.

Evet Çekme karavan hakkında sıfır tecrübe ile yola çıktık,ayrıca extrem yeni bir çekici aracımız olmasına rağmen.Bu cesareti çok uzun yılların verdiği,İstanbul söförlüğü tecrübesine güvenerek aldım.İstanbul dışı,sanayi ilgisi konusunda size katılıyorum.

Bayram içinde bir program yapalımmı yapmayalımmı ikilemi içersindeyiz,karar veremedik bir türlü bakalım kısmet son dakikada karar vererek belkide bir bakmışız bambaşka bir yerdeyiz :smiley:

Kış mevsiminde hafta sonları ve aralarda da giderek kullanacağız karavanımızı.

Karavanın güneş panellerini temizlemek için karavanın üzerine çıktığımda iyice inceledim üstünü hiç bir yıpranma alameti görünmedi,buna rağmen yinede belirttiğiniz gibi bir branda yaptırmamı önerirmisiniz?

Enver abi belki farketmiş olabilirsiniz,geçen yıl gücendiğim için yaklaşık 1 yıl siteye girmemiş ve hiç bir paylaşımda bulunmamıştım.Ancak sadece meraktan çok nadir olsada bir kaç ayda bir göz atıp çıkmıştım.Ben bu siteden tamamen ayrılma kararımı çok düşünerek almıştım ama gerek site sahibi Sedat bey(yol)gerekse siz ve sizin gibi gerçekten değerli dostların vesilesi ile vermiş olduğum kararı tekrar gözden geçirdim.Şu son 24 saatte gidip gitmeme konusunda gittim geldim.

Sonuç olarak bu GEZENBİLİR.com da paylaşımlarda bulunmaya,gezilerimizi anlatım ile görsellemeyi ve bildiğimiz konularda fikirlerimizin paylaşımına devam etme kararımı aldım,bu kararım bazı arkadaşların hoşuna gitmeyeceğini bildiğim halde bir gün onlarlada aynı dili konuşmaya başlarım ümidi ile devam edeceğim.

Yapı olarak asla kin tutan bir insan olmadım,bana bir adım gelene ben her zaman koşmuşumdur.

Bana bu açıklamayı yapmaya vesile olduğunuz içinde ayrıca minnetdarım,sevgi ve saygılarımla.

Merhaba Ertan bey gezenbilirde kalmanıza çok sevindim.Sizin B52 yi vede the doors isimli barı çok iyi biliyorum the doors u zannedersem Ali Hacısüleymanoğlu isimli bir arkadaşımız işletmişti veya siz ondan devralmıştınız ben öyle hatırlıyorum yanılmışta olabilirim.Darılmak ne kelime burası bir paylaşım sitesi burada darılmaya ve küsmeye yer olmamalıdır.Yeni gezi ve paylaşımlarda görüşmek üzere.

Ertan bey güzel bir geziyi bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkür ederiz. Biz çekme karavancıların gezileri, diğer çekme karavancılar için cesaretlendirme özelliği de taşıyor. Özellikle kamp dışı kalınan yerlerin paylaşımı bizlere rehber oluyor.
Bol keyifli gezilerinizin devamını dilerim.

ankirali' Alıntı:
Ertan bey güzel bir geziyi bizlerle paylaştığınız için tekrar teşekkür ederiz. Biz çekme karavancıların gezileri, diğer çekme karavancılar için cesaretlendirme özelliği de taşıyor. Özellikle kamp dışı kalınan yerlerin paylaşımı bizlere rehber oluyor.
Bol keyifli gezilerinizin devamını dilerim.

Sayın ankiralı(isminizi bilmediğimden)beğenileriniz sevindirici.

Biz ilk önce tedbiren ve tecrübelenmek adına kamp terciğinde bulunduk.Bu durumdan da oldukça memnun oldum çünkü kampta bana yardımcı olan arkadaşlar sayesinde doğabilecek riskleri minimuma indirdim.Sonrasında ise yeterli tecrübe ve deneyimden sonra kamp dışı konaklamaya geçtik.

Kamp dışı konaklamanın insana daha bir özgürlük imkanı tanıdığı tartışılmaz.Fakat şuda bir gerçekki her zaman kamp dışında karavanınızı bırakıcak çok güvenli bir yer bulamayabiliyorsunuz.Heleki benim gibi pipirikli ve garantici bir yapınız var ise :smiley:

Kamp dışı konaklamalarımda farkındaysanız karavanı çekici aracımdan hiç ayırmadım.Bu durum birazda aile ile olmamızın verdiği tedirginlikten ve ilk tecrübemiz olmasından kaynaklanmıştır.

Bu deneyimde yaşayarak ve danışarak şu tecrübeyi edindim,çekme de olsa moto da olsa her iki karavanın artıları ve eksileri var.

Motokaravanla havaların çok soğuk ve yağışlı olduğu zamanlarda,arkada skoterinizde olsa karavanınıza hapsolursunuz,çekmede ise ayırır çekici aracınızla dilediğinizce gezersiniz.

Çekme de ise çekici aracınız ne kadar güçlü olursa olsun sonuçta arkada bir yapı taşıdığınızdan dikkat ve hız sınırı yaşar ayrıca araca ekstra yakıt sarfiyatı yaşatırsınız,dolayısı ile çekici aracınız daha çabuk yıpranır.

Sonuç olarak her zevkin bir bedeli olduğu gibi karavancılığında bedelini bir şekilde ödersiniz.Bu ödediğiniz bedel değermi?Çok daha fazlası bile değer bence.

Ben çekme karavanı bahçem de de kullanacağım için tercih ettim ve iyi bir çekme karavanım oldu,olmasaydı tercihim hangi karavanda olurdu derseniz tabiki motokaravan derim ama gönlümdeki yiğidim Unımog karavan olurki o apayrı bir kulvar,bu işin tepe,zirve noktası olur.
Umudum,isteğim bir gün bir Mogkaravan sahibi olmamdır.
Saygı ve sevgilerimle.

Sn ( Aslanahmet ) Hakan bey, Sn ( Mahmutunver ) Mahmut bey. Ertan beyin gezi paylaşımlarını izlemeniz esnasında ara mesajlarımızla . vermiş olduğumuz rahatsızlıkdan dolayı cok ama cok özürdileriz. Biz bu gibi sosyal etkinliklerin ( PAYLAŞILDIKCA GÜZEL OLACAĞI ) Düşüncesi ile Bahsettiğiniz ara mesaj,laşmayı yaptık istedik,ki bu gibi paylaşımları yapan arkadaşların bir filim makinası gibi duvara yansıtmasınlar,dı Ertan bey sizdende ayrıca özürdileriz kardeşim bir daha bu hataya düşmeyiz Sn Hakan ve Mahmut beylerin paylaşımlarında.Saygılarımızla. ( Bu arada bu gibi paylaşımları gezi sonunda isteyen arkadaşlar gezi başında uyarırlarsa diğer arkadaşlar benim düştüğüm hataya düşmezler.)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR