Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 497
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,432
Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

.

286.JPG

287.JPG

288.JPG

289.JPG

290.JPG

Etiketler

Artık dönüş yolundayız.

291.JPG

292.JPG

293.JPG

294.JPG

295.JPG

Tekirdağ üzerinden Yeniçiftlik sahil kasabasının sapağından 5 km yukarıdaki Çeşmeli köyündeki bahçemize karavanımızı yerleştirmek üzere gelirken,Çorlu Yeniçiftlik yolunda trafik kazasında yanarak can veren gençlerin anısına yapılan anıtı görselledim 2. resimde.
Bir çok fotoda olduğu gibi kahvedeki fotoyuda kızımız Aleyna çekti.
Bahçemizin olduğu Çeşmeli köyünün kahvesinin bahçesinde dostlarımız ile yorgunluk çayı içtik.

Sonrasında ağaçlarımızı sulamak için yararlandığım çeşmeden sularımızı içerken köyün ineklerinide görselledim.

296.JPG

297.JPG

298.JPG

299.JPG

300.JPG

Baheçemize karavanımızı yerleştirmek üzere içeri giriyoruz.

301.JPG

302.JPG

303.JPG

304.JPG

305.JPG

12 Gün süren maceralı gezimizin 13.Günü bahçemize karavanımızı çekerek evimize döndük.

Bu 12 günlük hatta 13 günde diyebiliriz,toplam 1200 kilometre yol yaptık.Ortalama yakıt giderimiz çektiğimiz karavanın 65 kiloluk aküleri,ocak tüpü ıvırı zıvırı ile yaklaşık 1 tonluk ağırlığı ile kilometrede 60krş oldu.Bu uzun yolda 40krş ,şehir içi 50 krş sarfiyatlı aracımızın yakıt değerleri.Diğer emsallerine göre bence çok ekonomik.

Son 5 gün hiç elektirik kullanmadan sadece güneş panellerimizden tüketimde bulunduk ve hala dolu idi akülerimiz.

Yakıt giderleri dahil harcamamız toplamda 3500 ile 4000tl arasında oldu.Bizim gezi tatil aramız çok olduğu için hiç bir kısıtlama yapmadık ve hanım zaten hergün iş,ev sorumluluğu ile yeterince yıpranmışken bari tatilde yemek yapmasın düşüncesi ile genel olarak dışarıda,kendi bünyemizde ise ben mangal yaparak eşime minumum uğraş çıkartdım.Hakkıdır helal olsun.

316.JPG

317.JPG

318.JPG

319.JPG

320.JPG

Akşam eve geç vakitte döndük,ertesi günü tekrar bahçemize gelerek ayakların ince ayarlarını,gerekli yerlerini koruma altına alarak ve ince temizliğini eşim ile birlikte yapmaya başladık.

321.JPG

001.JPG

002.JPG

003.JPG

004.JPG

Akşam üzeri Büyük kızımız Dilara ile müstakbel damadımız Yıldırım bize sürpriz yaparak bahçemize yanımıza geldiler.

Ana kız ne çok özlemişler bir birlerini :smiley:

005.JPG

006.JPG

007.JPG

008.JPG

009.JPG

Ertan & Şule & Aleyna herşey icin en içten dileklerimizle.Teşekkür ederiz Allah 137 ve 208 nolu resimleri daim etsin kardeşim Ertan Beyaz Beyazdır Siyah Siyahdır Gri olanlar utansın Balık susuz olmaz Rakı balıksız olmaz bende alırım ama şimdi 3 kadehi zorluyorum Allahın her günü aynıdır. kendinize iyi bakın bu arada dud,u ihmal etmeyin herşey gönlünüzce olsun sevgi ve saygılarımızla Tunay & Tugay Demiral

Akşamı bahçemizde,ilk kez karavanımızda geçirdik geceyi.Ahmet beye sormuştum hiç yağmurda su alan yeri oldumu karavanın diye bana,"asla öyle bir şey olamaz bu karavanda"demişti.Halklıymış.

Ertesi gün Defenderimle sulamayı tam bitirecekken sanki gök yarıldı,inanın abartmıyorum ben hayatımda ilk kez böyle şiddetli bir yağmur gördüm.Bir ara şimşek öyle bir çaktıki yerde sarı ışık çaktı ve karavanı yerinden oynattı.Ben eğer başımıza bir felaket gelmezse bu yağmurdan sonra bahçeden çıkamayacağımızı düşünmeye başlamıştım ama neden sonra kesti artık yağmur.

Bu arada tüm bahçeyi ziyadesi ile doldurdu,artık sulama yapmam bu sezon için bitti.

Evet arkadaşlar bu son görseller ile gezi sayfamızın sonuna geldik.Yeni gezilere kadar kış sezonunda da bahçemizde yararlanacağımız karavanımızı bırakarak eski hayatımıza dönmenin vaktidir.

Şu yalan Dünya'dan bir kaç keyifli gün çalmanın verdiği hazla,hoşçakalın diyoruz....

010.JPG

011.JPG

012.JPG

Sayın Dalyan gezinizi zevkle takip ederken ayrılık kararınızı okudum ve çok üzüldüm sakin kafayla bir kez daha düşünmenizi öneririm yinede son karar sizindir.Ben gezenbiliri hemen hemen her gün takip ediyorum sevdiğim bir yer ama ilk yıllardaki o zevki alamaz oldum bazı guruplaşmalar bazı arkadaşlar birbirleriyle her zaman yüzyüze görüşmüş olmaları sebebiyle dışarıdan katılan yani taşralı arkadaşlara karşı biraz ön yargılı davranışlar sergilediklerini hissediyorum.Bizler küçük yerlerde olabiliriz daha az bilgili olabiliriz bazı eksikliklerimiz olabilir bu eksiklerimizi pekiştirmek anlamında bazı sorular sorduğumuzda bazı arkadaşlar sorularımıza şu sayfayı okuyun,şuraları okumadan hemen bilgi sahibi olmak istiyorsunuz armut piş ağzıma düş hesabı yapıyorsunuz gibi cevaplar yazıyorlar peki sizlere soruyorum bizden daha bilgili arkadaşlar siz bu bilgileri neredem öğrendiniz yoksa annenizin karınındamı öğrendiniz.Benim tek bildiğim şey bilgiler paylaşıldıkça değerlenirler.

TUGAY58' Alıntı:
Ertan & Şule & Aleyna herşey icin en içten dileklerimizle.Teşekkür ederiz Allah 137 ve 208 nolu resimleri daim etsin kardeşim Ertan Beyaz Beyazdır Siyah Siyahdır Gri olanlar utansın Balık susuz olmaz Rakı balıksız olmaz bende alırım ama şimdi 3 kadehi zorluyorum Allahın her günü aynıdır. kendinize iyi bakın bu arada dud,u ihmal etmeyin herşey gönlünüzce olsun sevgi ve saygılarımızla Tunay & Tugay Demiral

İlginize ve iyi dileklerinize biz teşekkür ederiz.

Bu sizin iletiniz vesilesi ile bir konuya açıklık getirmek isterim,daha öncede bahsetmiş olduğum gibi.
Ben normalde alkol almayan birisiyim fakat balık yanında sadece aroma katmak amacı ile bir iki kadeh alırım ve bu bende kesinlikle sarhoşluk anlamında etki etmez.

Bu durum benim düşünceme göre,Allah katında günaha girdiğimi göstermez.Ha diyelim ben yanıldım ve günaha girdim,günahta benim sevapta benim bundan kimene???

Sadece dürüst davrandığımı söylüyorum,yoksa pekalada saklayabilir,hatta namaz kılarken dümenden de görsel sunabilirdim.
Bu durumda sadece kendimi kandırmış olmazmıydım?

Umarım meramımı anlatabilmişimdir,rica ediyorum bu konuyu burada artık sonlandıralım ve benden bir öneri,herkes dürüst olsun en azından kendine...Selam ve saygılarımla.
Ertan özer

Ertan bey;

Bol görsel ve güzel anlatımlarla dolu 13 günlük gezinizi keyifle okuduk.

5 yıl önce gittigim yerleri ve bazı görmediklerimi de hatırlamış oldum.

Açıkyüreklilikle gezinizi paylaştınız ne mutlu size..ne mutlu paylaşanlara..Burası bir paylaşım sitesi..adıyla da tescilli..Israrla bu güzel

huylarımızı tekrar etmeye devam edelim..Sel gider kum kalır...Boşverin.. " Zaman en iyi ilaçtır "

Karavanınızın durduğu yerde çok iyi, çok yadırgamayacak yerini,hiç ev yapmadan yıllarca içinde yaşayabilirsiniz,önüne tente de geldi mi nefis olur.Gezi paylaşımınız için teşekkürler.

mdr' Alıntı:
Ertan bey;

Bol görsel ve güzel anlatımlarla dolu 13 günlük gezinizi keyifle okuduk.

5 yıl önce gittigim yerleri ve bazı görmediklerimi de hatırlamış oldum.

Açıkyüreklilikle gezinizi paylaştınız ne mutlu size..ne mutlu paylaşanlara..Burası bir paylaşım sitesi..adıyla da tescilli..Israrla bu güzel

huylarımızı tekrar etmeye devam edelim..Sel gider kum kalır...Boşverin.. " Zaman en iyi ilaçtır "

Sayın müdürüm,İsmail bey,

Gerçekten benim için mühim olan yapmış olduğum bu gezimi,siz ve sizin gibi değerli dostlar ile paylaşmak ve bazı bilinmedik,hafızalardan çıkmış bilgileri tazelemek,yenilerini verebilmekti.

Amacına ulaştığını zannediyorum.Bu benim için ekstra bir mutluluktur.Sizin gibi değerli bir abimizden teveccüh görmek bizi son derece memnun etti,teşekkür ediyoruz.

En derin saygı ve sevgilerimizle.

mayıstosböce' Alıntı:
Karavanınızın durduğu yerde çok iyi, çok yadırgamayacak yerini,hiç ev yapmadan yıllarca içinde yaşayabilirsiniz,önüne tente de geldi mi nefis olur.Gezi paylaşımınız için teşekkürler.

Bülent bey,yorumunuza katılıyorum.Bizim bu yeni karavanımız,minimal ölçülerde bir ev.Önümüzde daha en az bir 5 senemiz daha var ömrümüz olursa şayet,ev yaptırıp daimi yaşamamız için bahçemizde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR