Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 497
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,433
Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

Saroz İbrice limanıda,Kömür limanı gibi dalıcıların rağbet ettiği su altı zenginliği olan eşsiz kıyılarımızdan.Ben ilk 95 yılında Caddebostan balıkadamlar klübü eşliğinde,Mimarsinan üniv öğrencilerini daldırmak için gitmiştim İbrice limanına.

Daha sonra 98 deki büyük kriz sonucunda bu günün rakamlarıyla büyükçe bir serveti 6 ay içersinde batırmış ve o üzüntünün etkisiyle 99 yılında beyin kanaması geçirerek bizim dalıcılığımız ebediyyen son buldu.

Nasıl kıskanıyorum şimdi dalıcıları gördükçe,anlatamamki....

218.JPG

219.JPG

220.JPG

221.JPG

222.JPG

Etiketler

Ertan bey;
kömür limanı konum olarak çok hoşuma gitti.

koordinatları var mıdır ? belki birgün bizde ineriz oralara..

Ayrıca...forumdan ayrılmayı düşünmeniz ..bizleri üzer...bunu unutmayın..

mdr' Alıntı:
Ertan bey;
kömür limanı konum olarak çok hoşuma gitti.

koordinatları var mıdır ? belki birgün bizde ineriz oaralara..

İsmail bey koordinat olaylarından anlamam ben ama,Keşan üzerinden gelirken şehir merkezini hemen geçer geçmez sapak var ordan girerseniz yol zaten sizi götürür.Artı Keşan'a geldiğinizde kime sorsanız gösterir öyle saklı bir yer değil Kömür limanı gibi,selamlar.

223.jpg

Ya çok özür,İsmail bey ben İbrice ile Kömürü karıştırdım.
Kömür limanına Geliboluyu geçer geçmez çok büyük bir tesis var zaten başkada yok.Oradan aşşağıya inişi tamamladığınızda takriben 1.5-2km sonra sağda sapakda kömür limanı yazıyor.Ayrıca Şel benzinliği sanıyorum oradaki pompacılara sorsanızda söylerler.Çok basit sizin zorlanacağınızı sanmıyorum .

Forumdan ayrılmam konusuna göstermiş olduğunuz hassasiyet için ayrıca teşekkür ediyorum size.Sağolun.

Ateş yakmanın yasak olduğu koca bir tabela olmasına rağmen mangal yapan piknikçiler.

230.JPG

231.JPG

232.JPG

233.JPG

234.JPG

Akşam Levreğimizide ızgaraladıkdan sonra yattık ama trafik hiç durmadı gelen giden balıkçıların haddi hesabı yok,yanlış anlaşılmasın hiç bir şikayetim olmadı aksine memnun oldum :smiley:

Sabahı limandan görseller.

235.JPG

236.JPG

237.JPG

238.JPG

239.JPG

Oradaki işletme sahiplerine teşekkür etmek için mekan önüne aracı getirerek durdum.

Oda ne?Sadece bir kadın ve çok genç bir çocuk heyecanlı bir şekilde ne yapacaklarını bilemeden çaresizce etrafa bakınıyorlardı.Ben hayırdır diye sormama gerek kalmadan yan tarafdaki demir parmaklığa sarılmış yılanı görmezmiyim.Çocuklara, sakın arabadan çıkmayın,kadınla çocuğada içeri girin kapıları kapayın ama önce bana kalın odun,demir bir şey verin dedim.

Yılanı oracıkda öldürdüm,aslında yılanın ne günahı var ama işte ne olur ne olmaz sonuçta soğuk hayvan.

Bu durumda bir hayır olsa gerek bize teşekkür ettiklerinden sonra aracın çeki demirine gözüm takıldı.Resmen çeki demirini tutan koca vida başını dışarı çıkarmış,öylece duruyordu.

Bizide başkalarınıda allah korudu.Bir çıksa,zaten çıkacaktı başka bir olasılığı yok araçtan ayrılacak artık nereye nasıl gideceği belli değildi.
İlerideki balıkçılardan farklı ebatlarda anahtarlar alarak iyice sıkıştırdım.Kömür limanında sarsıntıdan çıkmış olabilir.

256.JPG

257.JPG

258.JPG

259.JPG

260.JPG

Oradan ayrılıp en son 2 sene evel gelip tatil yaptığımız,otellerinde konakladığımız Bülent beyin sahibi olduğu Sığınak otelde kahvaltı yapalım dedik.
Sığınak otel görselleri.

261.JPG

262.JPG

263.JPG

264.JPG

265.JPG

Henüz Bülent bey uyanmamış ve sanırım müşteri olmadığından kahvaltı hazırlığıda yapılmamıştı.Bize burada 2 sene evel ,sezonu diye kefal balığı tavsiye etmişler,hiç kefal yenirmi derken,Bülent bize"yapayım parmaklarınızı yiyeceksiniz"diye tavsiye edince gerçekten ilk kez kefalin bu kadar lezzetli olduğuna tanık olduk.

Oradan ayrılarak ilerledik.İlk karşımıza çıkan köyden ekmek vs alıp manzaralı bir yerde kahvaltımızı yaparız diye düşünürken yol kenarında burasını keşfettik.Gerçekten ilginç bir tecrübe oldu bizler için.Asırlık,koruma altına alınmış ağaçların altında,akan derenin yanında semaverde pişirilmiş çay eşliğindeki kahvaltımız çok güzeldi.

Sadece işletmecinin 5 tl için yapmış olduğu açıkgözlülük yakışmadı,bir çuval inciri berbat etti bizce.3 kahvaltı istedik,kahvaltıdaki yumurtayı kızımız için tavada rica ettik,normal haşlanmış yumurtalı tabaklarımızın yanında bir sahanda kırılmış yumurtaya 5 tl ekstra fiyat çıkararak 50 tl hesap ödedik.O 5 tl zaten bahşiş olarak çocukların cebine girecekken ,bence çok gereksiz bir hareket olarak işletmenin kasasına girdi.

Ne diyelim yurdum insanı....

271.JPG

272.JPG

273.JPG

274.JPG

275.JPG

Yalnız şunu bir kez daha anladıkki,kimse kimsenin kısmetini yiyemiyor,kime niyet kime kısmet.Bülent bey uyanık olsaydı ve kahvaltı hazır olsaydı 50 tl Sığınak;ta kalacaktı..

276.JPG

278.JPG

279.JPG

277.JPG

280.JPG

Asırlık koca çınarların içleri yanık,ama hepsi canlı.Yanıklar kendiliğinden oluşuyor,köklere bakarmısınız?Bir önceki fotodaki Çınar'ın köklerinde tavuk beslenmiş.

281.JPG

282.JPG

283.JPG

284.JPG

285.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR