Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 497
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,527
Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

Tapınakta güneş batımı.

262.JPG

263.JPG

264.JPG

265.JPG

266.JPG

Etiketler

Titanic,in Ailece karasal versiyonu.Ertan bırak olsun Aleyna,nın resimleri ne icin varız,ki herşey onlar icin deyilmi onlar bizlerin bu vatanın geleceği deyilmi.Tunay ablayın ayrıca size ve şule hanıma selamı var lütfen Aleynalı bol resim.Sevgi ve saygılarımızla.

Bu son görseller ile Assos turumuzu bitiriyoruz.

Tapınak ile limana inen yol kavşağında sağa bir yol sapar o yol Babakale'ye gider.Her Assos'a gittiğimde Babakale'ye gitmeye niyetlenir ama bir şekilde gidemezdim,onca methini de duymuşken.Ama bu sefer gittik :smiley:

268.JPG

270.JPG

271.JPG

272.JPG

273.JPG

Yaklaşık 1 saatlik yoldan sonra ülkemizin en batı uç kesimindeki ve balık diyarı olan liman kasabası Babakale'nin limanında durduk.

276.JPG

277.JPG

278.JPG

279.JPG

280.JPG

Limana inince biraz fotoğraf çektim.Daha sonra oradaki balıkçılara,burada salaş,kazık yemeyeceğimiz bir balık lokantası neresini tavsiye edersiniz diye sorunca bize Karayel restaurantı önerdiler.

283.JPG

284.JPG

285.JPG

286.JPG

287.JPG

Karayel rest,limana hakim bir tepeden Babakale'ye kuş bakışı panoromik bir manzaraya hakim.

288.JPG

289.JPG

290.JPG

291.JPG

292.JPG

Restoranımıza girdiğimizde işletmecisi gence siparişlerimizi geçtikten sonra bizim hesap ne çıkar diye sordum.Hesaplarken tek tek,kısaca bir yüzlüğe çıkarmıyız deyince genç,"geçin abi afiyet olsun "dedi.

Menümüz
Yarım kilo kaya barbun,ama ne barbunlar varya.
1 köfte
Salata
Deniz börülcesi
Patlıcan meze
Sigara böreği
Karides
Kalamar
1 Ufak
1 Kola

Yalnız porsiyonlar çift porsiyon gibi,inanılmaz değilmi?
Ben normalde alkol almıyorum ancak balığın yanında olmazsa olmazım aslan sütüm illaki olacak 1 yada 2 duble.
Balığın yanında su çok yaban kalıyor,meşrubat ise hiç uymuyor şekerli şekerli.
Alkollü görselleri eklesemmi eklemesemmi diye düşünmedim değil açıkcası ama dürüst olmak adına görsellemeye karar verdim.
Bizim herkesin fikrine saygımız olduğu gibi herkesinde bizim fikrimize saygı beklememiz gayet doğal diye düşünüyorum.
Zaten mesele çakırkeyflik değil,yediklerine aroma katmak,taçlandırmak onları.

293.JPG

294.JPG

295.JPG

296.JPG

297.JPG

Biz hesap uygun diye sevinirken bizim hanım ödediğimiz hesabın bir kaç misli para vererek aldığım güneş gözlüğümü kaybetti :smiley:
Olsun canımız sağolsun,ben bu gibi durumlarda üzüleceğime aksine sevinirim.Çünkü,o kaybedilen kazaya belaya diyet olur.

303.JPG

305.JPG

306.JPG

307.JPG

308.JPG

Babakale'de yemeğimizi yedikten sonra kampımıza döndük.Kampımızda sahibi Coşkun bey,Bahçelievler de muhtarlık yapan Gökay bey ile sohbet ettik.

Ertesi gün Gökay bey,benim karavanın bağlantı aparatını nı takdı,sağolsun.

Aparatıda takdıktak sonra Küçükkuyu daki ustamıza uğrayıp siparişini verdiğim el baltamı(nacak)aldım.

Küçükkuyu'dan çıkmadan Zeus Altarı yazan tabeladan sola dönerek başladık dağa çıkmaya ve Zeus Altarı'ndayız.

309.JPG

312.JPG

313.JPG

314.JPG

315.JPG

Zeus Altarı'na kapıdan girdikten yaklaşık 1 kilometre yolu yürüyerek gidiyorsunuz.

316.JPG

317.JPG

318.JPG

319.JPG

320.JPG

Zeus Altarı'nda da bizim yabaniler yine çel çaput bağlamış oradaki çalı çırpılara.

Yerli guruba rehberlik eden arkadaş ile aynı fikri paylaştık,bizim ülkemiz gibi ülke yok fakat değer bilen kim?
Yabancı ülkeler,kendi memleketlerinde hiç bir tarihi eser,kalıntı olmadığından yakın geçmişte yapılan şatoları köprüleri allayıp pullayıp satıyorlar,biz ise her yerden tarih fışkıran memleketimizin değerini bilmiyoruz.

Allah yabancıya yetenek,ileri görüş vermiş.Bize ise onlara vermediği tarihi vermiş!!!

329.JPG

330.JPG

331.JPG

332.JPG

333.JPG

Şu fotoğraf yükleme işi bana kalp krizi geçirtecek valla ;D

334.JPG

335.JPG

337.JPG

336.JPG

Altarın girişinin hemen yanıbaşında muhteşem bir yer var,orada gözleme ve mantı yedik.Gerçekten enfesti,hatta gözlemeyi en beğendiğim yerdi.

İşletme sahibiyle kıssa bir konuşmanın sonunda bahçeme yapacağım kütük ev için ağacı kendi işletmesinde kullandığı ağaçtan yapmaya karar verdim.Taş işçiliği içinde Dursun bey'den usta alıp getirteceğim.

338.JPG

339.JPG

340.JPG

341.JPG

342.JPG

Biz mayıs ayında gittiğimiz Babakale'de (mevsim itibariyle belki.. belki de biraz geç saate kaldığımızdan), yemek yiyecek bir yer bulamamış, karavanda pişirdiğimiz makarnayla karnımızı doyurmuştuk.. :( :( Siz şanslısınız... Afiyetler olsun...

Keyifli geziler dileğiyle...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR