Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dalyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 497
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,527
Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.

Gözlemelerimizi yedikten sonra Altınoluk'u geçip Zeytinli köyüne geldik.

Zeytinli'de kasap araken büyük çay bahçesine gelmeden hemen öncesinde zabıta noktasının köşesindeki kasaptan et aldık.Aldığımız etler için şok oldum kuzu pirzolanın kilosu 30tl evet evet yanlış okumadınız otuz türk lirası,hemde ne pirzola pamuk pamuk,hiç dövdürmedim. 1kiloda antrikot ve kangal sucuk aldım,toplamda 70tl verdim buralarda olsa pirzola 40-45 antrikotda keza aynı sucuğuda katarsanız en az 100 -120 arası verirdim.

Ben kasapta alış veriş yaparken eşim geldi oda şaşkınlıktan gözlerini açmış bir şekilde bana "zeytinin 5kilosu 10 tl,bende aldım"dedi.Eee hanım normal baksana köyün ismi bile Zeytinli dedim.

Ve , ve Kazdağları(İda) maceramız başlıyor. :smiley:

Bunun görsellerini kabul etmedi site,dosya boyutu fazlaymış,ne alaka aynı makina aynı resimler.Daha sonra tekrar denerim.

Etiketler

egeli' Alıntı:
Biz mayıs ayında gittiğimiz Babakale'de (mevsim itibariyle belki.. belki de biraz geç saate kaldığımızdan), yemek yiyecek bir yer bulamamış, karavanda pişirdiğimiz makarnayla karnımızı doyurmuştuk.. :( :( Siz şanslısınız... Afiyetler olsun...

Keyifli geziler dileğiyle...

Zaten çok küçük bir yer Babakale,siz Mayıs'ta gittiğiniz zaman sezonu daha açmamış olabilirler.Sizlerede afiyet olsun,teşekkürler sevgili büyüklerim :smiley:

249. ve 250.JPG fotoğraflardaki mutluluğunuz, yaşam boyu sürekli olsun!.. :smiley:

İzliyoruz.

Cavid Sezen

Ertan kardeşim.Resimlerinle, anlatımlarınla ve en önemlisi,Ben buyum. Abiler,Ablalar, Arkadaşlar ve dostlar. Ya, Beyazım.Ya, Siyahım hic gri olmadım diyosun. Harika bi gezi cıkarıyosun devam takipdeyiz.

gezmen' Alıntı:
249. ve 250.JPG fotoğraflardaki mutluluğunuz, yaşam boyu sürekli olsun!.. :smiley:

İzliyoruz.

Cavid Sezen

Aminn diyoruz Cavit abi,teşekkürler.

TUGAY58' Alıntı:
Ertan kardeşim.Resimlerinle, anlatımlarınla ve en önemlisi,Ben buyum. Abiler,Ablalar, Arkadaşlar ve dostlar. Ya, Beyazım.Ya, Siyahım hic gri olmadım diyosun. Harika bi gezi cıkarıyosun devam takipdeyiz.

Abi,eyvallah ;)Gri rengide zaten oldum olası sevmemişimdir..

Yükleyemediğim fotoları tekrar deniyorum.

345.JPG

347.JPG

348.JPG

349.JPG

350.JPG

Neyse bu sefer kabul etti fotoları paşam.

Şimdi Kazdağlarının giriş kapısına geldik son giriş 17-30 yazıyor,biz ise 18-30 da geldik.Eyvah dedim yazıyı okuyunca ama girişte hiç kimse yok,ne bir ilgili nede görevli hakgetire.

Kapının hemen yanında dört tane genç karpuz yiyorlar,ben selam verdikten sonra,ya nasıl yaparız onca yoldan geldik,mutlaka girmemiz lazım deyince,oradaki gençler "abi bak,eğer kapı açıksa gir ama yakalanırsan cezası var ve hava üs komutanlığı var kameralardan görülürsünüz,başınıza iş açmayın"dedi.

Ben kendimi kurmuşum bir kere,ne olursa olsun gireceğim.Zaten yıllardır ne zaman o bölgeden geçsem içimden,şu İda'ya çıkamadım bir türlü fırsatını bulupta diye geçirirdim.

Neyse kapının yanına geldim,oda ne?Kapının birleştiği yerde zincir var ve kilitli değil,yaşasınn :smiley:Kapıyı açtım hemen,arabayı içeri alıncada inip kapadım eskisi gibi.Ama son çıkış saati 21.00 yazıyordu tabelada.

Başladık dağı tırmanmaya,bir ara kendimi Amerikan flimlerinde olurya hani,bir yola girerler git git bitmez,sonra bir sürü başlarına felaket gelir aynen öyleydi ;D

351.JPG

352.JPG

353.JPG

354.JPG

355.JPG

Aslında iyiki rehber olmadan bırakmıyorlar içeri,çünkü 30 kmlik 1 saatte çıktık ve nasıl virajlar var?Acemi birisi 3. virajda uçar aşşağıya ve öyle yamaçlar varki uçsuz bucaksız.Kazara oraya bir araç uçsa sanmıyorumki bulunabilsin,hatta eşime şakayla,buradan uçsak her halde aşşağıya inmemiz 10 dakikayı bulur dedim.

Bu arada Aleyna,"baba dönelim,daha çok varmı?Gibi sorularla adrenalimin kat sayısını arttırıyor :smiley:He bu arada binek araçla sakın çıkmayı denemeyin,ben offroad aracımla zar zor çıktım tam 1 saatte ve yol,yol değil.Kesinliklede virajlarda koruyucu refüj felan da yok.

356.JPG

357.JPG

358.JPG

359.JPG

360.JPG

Sonunda ( İda ) Kazdağları'nın zirvesine çıktık,zirvede Sarıkız'ın kabri var.

Sarıkız'ın hikayesi.

Efsaneye göre Aşşağıdaki köylerden birinde çok güzel bir kız varmış ve bu kıza köyün iki gencide aşıkmış.Sarıkız'ın babası hac'ca gitmiş ve bu gençler ortalığı karıştırmışlar.Baba gelince,kıza iftira atılmış."İşte senin kızın namussuz,şöyle böyle demişler.Kızını öldüreceksin başka çaren yok"demişler.
Babası kızına kıyamamış,onu bu tepeye çıkartmış.Sarıkız'da kaz besliyormuş,arada babası yemek,erzak öte beri getiriyormuş kızına.Bir gün yine kızının yanına çıkmış,"kızım bana bir tas su verde abdest alayım" demiş.Babasıda en çok deniz suyuyla abdest almayı severmiş.

Sarıkız elini uzattığı gibi denizden bir tas su almış,o zaman babası anlamışki kızı ermiş.Daha sonra hacıdan gelen kadınlar Sarıkız'ın babasına "o kız bize kabe'de su taşıyordu demişler.Babası hemen Sarıkız'ın yanına onu köye getirmeye gitmiş ancak Sarıkız'ın orada cenazesini bulmuş ve oraya gömmüşler.

İşte bana anlatılan hikaye budur.Bende sizlere aktardım

361.JPG

362.JPG

363.JPG

364.JPG

365.JPG

Yolun ne kadar bozuk olduğunu benim aracın fotosu çok güzel anlatıyor aslında,sis farlarının durumuna bakarmısınız?

Aşşağıda,Zeytinli de hava nasıl sıcak 40 derece fakat zirvede,Sarıkız da nasıl soğuk anlatamamki orada olup donmanız lazım ;D

Zaten çok fazla vaktimiz olmadığından hemen aşşağıya inmeye başladık.

Rakım 2000

366.JPG

367.JPG

368.JPG

369.JPG

370.JPG

Aşşağıya inerken hiç zaman kaybetmememiz gerekiyor ama dağlardan akan suyu görünce dayanamadık ve içtik,sadece içmedik birazda depoladık.Ama nasıl bir su anlatamamki içmek lazım.

Zaten oralardaki sular deniz suyu gibi,duş alırken bile tam temizlendiğinizi hissetmiyorsunuz.

Neyse aşşağıya tam gaz inmeye devam ederken,ana o da ne?Domuz sürüsüyle karşılaşmazmıyız ;D
Eşime hemen makinayı çıkar fotosunu çek diyene kadar 1. sürü geçti,ama şanslıyızki 2. sürüde hemen arkasından gelmezmi,domuz yavruları :smiley:

Boynuzlu irice bir hayvan da gördük,kamptakilerine anlatınca geyik olduğuna iyice kanaat getirdik.Hatta ayı bile varmışta biz göremedik.

377.JPG

378.JPG

379.JPG

380.JPG

381.JPG

Bu sefer 45 dakikada aşşağıya indik,saat 20-45 yani son çıkışa 15 dakka kalmış.Ben hemen arabayı durdurup kapıya yöneldim ama oda ne?Kapı zincirli,nasıl yaparım diye düşünürken yukarıdan kulübeden görevli seslenmezmi dur diye eyvah ki ne eyvah ;D

Görevli geldi şaşkın bakışlarla "siz kiminiz,neren geldiniz,nasıl geldiniz?Gibi sorularla bana bakıyordu.Bende işte geldik kimse yoktu,sadece gençler vardı onlara sorduk,onlarda kapı açıksa girin deyince bizde girdik,zaten yol git git bitmeyince yarım saat sonravaz geçtim döndüm hemen dedim.

Adam bana "size tutanak tutsam yanarsınız şimdi"demezmi?Bende,o halde bende sana tutanak tutarım,neden görev yerinde değildin,kimse yoktu deyince ve dik dik bakınca oda mesajı almış olacakki hadi açıyorum geçin dedi.Tabiki aracın 48 plaka olması ayrıca aile olmamızında etkisi olmuştur muhakkak.

Ertesi sabah 6.30 da kalktık,gün doğumunu seyrettik.
Ay'ın fotoğrafı teleskopla değil benim makina ile çekilmelidir :D

387.JPG

388.JPG

389.JPG

391.JPG

392.JPG

Üstteki ilk 2 fotodaki karabatağı çekmek için az çaba sarfetmedim,hakketen karabatak gibi derler ya işte tamda o model.

Kampımızın hemen karşısında market,kahvaltı yapılan yer gibi karma bir yer var.Sahibi ile tanışınca ve yüklü alış veriş yapınca bize kilosu 8 tlden nefis zeytin yağı verdi özel zulasından çıkarırak ;D 1kg kullanmalık 5 kglikte tenekede evimizde kullanmalık aldık.

404.JPG

405.JPG

406.JPG

407.JPG

408.JPG

Kampımızda 4 gün geçirip sabah kahvaltımızı yapardıktan sonra Çanakkale'ye doğru yola koyulduk.

412.JPG

417.JPG

418.JPG

419.JPG

420.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR