Ynt: Sürpriz Araç, Sürpriz Çekme Karavanımızla İlk Tecrübe ve İlk Tatil.
Çanakkale'de Ahmet bey ile feribot iskelesinde buluştuk.Ana iskelenin yanındaki Kilitbahir iskelesine girdim.Bilet kesen gence en fazla 20 dakika kalacağını ,noterden satış işlemi yapacağımızı söyleyerek araçları limanda park halinde bırakarak ve çocuklarıda az ilerideki çay bahçesine bırakarak Ahmet bey ile noterin yolunu tutduk.
Arkadaş bendemi bir tuhaflık var yoksa hep banamı denk gelir anlayamadım ama,bir hayli yol gittikten sonra karavanın daha önce satışını yapmış olan noter yok yerine bir genç kız bakıyor.Bize benim yetkim yok başka notere gidin dedi.Topu topu 3 tane noter var koca Çanakkale'de.
Hava yine çok sıcak,Ahmet bey çok mülayim bir beyefendi.Ben tam kızı ikna edecekken Ahmet bey tamam sağolun başka noterde halledelim demezmi? ;D
Bu mesajında görsellerini kabul etmedi site,irazdan gönderirim.Dosya boyutu büyükmüş,peh.
Tuttuk başka noterin yolunu neyse vardık bir hayli yolu tavanvay teperek,noterdeki bayan, faturanın kopyasındaki kimlik belgelerini görememiş(açıkcası bizde farkedemedik)noter beye havale etti bizi.Sanırım 5. noter,adam tam bir kazma.Biz neyden bahsediyoruz o bize,"trafiğe tel açıp sormak lazım"gibi lakırdılar etmezmi?Biz işte zaten mesele o değil,bu 700 kg trafikten vergiden muaf diyoruz o ise takılmış hala yok olmaz trafiğe tel açmamız lazım diyor.
Tabiki benim sabır taştı ve söylenerek evrakları çektim aldım elinden.Doğru eski notere,bu sefer kız nuh diyor peygamber demiyor olmazda olmaz hay senin olmazını...
Ben artık neredeyse isyanı koyacağım,garibim Ahmet beyin üzüntüsünü gördükçe frene basıyorum.Ahmet bey,"ya bu aramızda yaptığımız sözleşme yeterli bir sorun olursa ben buradayım"desede ben,abi sana itimatım tam,tamda oldu yarın obür gün ben bunu satmak istedim bu helvacı kağıdıyla kim kabul eder dedim.
Düştük yine yollara son notere.Girdik noterlikten içeri bir kalabalık,onca kalabalığa 2 görevli,of ki ne off.
Neyse sıra geldi görevli yazıyorda yazıyor bitmedi be yazdığı,yeni noterimiz de pek kibar biri.Konuşurken ağdalı ağdalı anlatıyor ve bitmiyor onun konuşmasıda.Ben içimden hadi hadi artık bitsinde çocuklar geberdi çay bahçesinde,araçlarda 20 dakika dedik 2 saat oldu ne olacağı meçhul.
Sonunda bitti bizim işlemler,borcumuz?160 tl.Ne 160 mı? "Evet 160 bunun 130unu devlet alıyor"Hay ben bu ...tin....
Limana doğru Ahmet beylen vedalaşıyor,koştura koştura limana geliyorum.Gelirken Şule'ye telden hazırlanın geliyorum diyorum.
Limana girer girmez gişedekine,sizin noterlerin yüzünden oldu kusura bakmayın desemde ilk önce konuyu anlamamış olacak neden sonra "hey karavan sizin bilet yandı yeni bilet alacaksınız"diyor.Bilette 50 tl bu arada.Ayakçı geliyor yeni bilet almanız gerekiyor diyor bana.Bende sizinde geminizinde biletinizinde...diye bağırınca tırsıyor ve gerisin geriye gidiyor.