Sonunda Start Verdik - CJ5 Toparlanıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mybrada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,049

Etiketler
Ynt: Sonunda Start Verdik - CJ5 Toparlanıyor

Evet nihayet düzelip ayağa kalktım.
Hemen aracın başına gittim tabiki.
Rafet usta eline sağlık bu jeep fabrikadan ilk çıktığında bile bu kadar kusursuz boyanmamıştır heralde.
Mükemmel olmuş.Yarın sabah 10 gibi teslim alacam beklediğime gerçekten değdi.
Alır almaz fotoğraflarını çekip paylaşacam.
Yarın boyadan direk döşemeciye ordanda elektrikçiye gidip devam.
Geçmiş olsun dilekleri için ayrıca teşekkürler.

Teşekkürler.
Bugün geçenlerde aldığım bushwacker dodiklerin kırlma ihtimalini nasıl ortadan kaldırırım diye biraz araştırma yaptım.
Sonunda en sağlam dodiği karbon kumaşla yapabileceğim aklımda yer etti ve aşağıda resmini verdiğim kumaşı sipariş ettim.
Mevcut dodikler poliuretan olduğundan onları kalıp olarak kullanıp.Silbaşyan karbon fiberden dodik yapacaz.
Bu kumaş askeri sanayi ve f1 araçlarının gövdesinde kullanılan kumaşımsı bir malzeme inanılmaz bir mukavemeti var.
Bu hem daha şık hemde plastikten 10 kat daha sağlam kırılması imkansız bir dodik sahibi olmamı sağlayacak.
Araç boyadan çıktı bu arada şu an elektrikçide tüm damarları :smiley: yani tesisatı yenileniyor.

karbon kuma?.jpg

Arkadaşlar istanbulda airbrush yapan bir yer biliyormusunuz.
Jepen ön kaputuna aşağıdakilerden birini uygulamak istiyorum

dragon0171bt1.jpg

41959032D43243E78430CAA2AA90D509.jpg

Devamını bekLiyoruz. Çok güzeL bir Jeep oLacağına eminim...

arabanın rengine hangisi daha iyi gidiyorsa onu yap ama bence alttakı kaplan resmi daha kaslı duruyor:smiley::smiley:

Evet aracın başından ayrılamadığımdan uzun süre boş bıraktım.
Aslında çok yol katettik ancak sırayla gideyim.Kaldığımız yerden.
Kaporta dan sonra rafet ustada tüm eklem yerleri silikonlanıp astar atılmış fotoğrafları aşağıda.

DSC_0403.jpg

DSC_0406.jpg

DSC_0407.jpg

DSC_0409.jpg

DSC_0410.jpg

Ve Rafet usta
Ellerine sağlık ustam.
Ondan bahsedeyim sanayide ve oçevrede aracı rafet usta boyuyor dediğimde bir tane eleştiri olmadı oo merak etme ozaman ,tam ustası
o boyuyorsa sorun yok cümleleri,key,fl, b,r adam sizi çaysız bırakmaz detaycı aceleden hiç hoşlanmaz.
Araç aslında çıktığında ben bile bu kadar iyi olacağını tahmin edemezdim.
Ellerine sağlık ustam tekrar tekrar.

DSC_0416.jpg

Araç boyadan çıktıktan sonra elektrikçiye gitti tüm tesisatı zaten sökülüp atıldığından yeni tesisat takıldı.
Tüm kalerifer boruları torpidodaki göstergeler düğmeler ,müşürler kelepçeler herşey silbaştan sıfır alınıp takıldı.
Oradan döşemeciye gidip ön koltukları taktırdık.
Orjinal Kalorifer tamir edildi şimdi mükemmel ısıtıyor.
Araçta ne kadar cida varsa en ufağından en büyüğüne hepsi paslanmaz inoxla değiişti deli para tuttu ama buna aracı dağıtırken paslı civatalarla okadar uğraşınca karar vermiştim.
On cam sıfırlandı silecekler aynalar sıfır alındı.
Tüm menteşeler temizlenip statik boyaya verildi.
Farlar sinyaller yenilendi.Dodikler montaj edildi.
Şu an on ve arka tamponun ve yan koruma demirlerinin boyası için statik boya için bekleniyor.
KAlan işler:
Arka defransiyel bilyeleri şu an sorun yok ama sağlama almak için bilyeleri değişecek.
Arka koltuk yapılacak eski tüpü sismit tüple değiğştirdim.55 lt gayette iyi oldu.
Vİnç gelir gelmeztakılacak.
LAstikler ve jantların gelmesi 1 ayı bulacağından onları bekleyecez.(Türkiyede o kadar pahalı gelince bir arkadaşım aracılığı ile gemi kargo ile getirtiyoruz.)
Bu kışı onceki tentesi ile geçirip yeni tenteyi onumuzdeki yazın alcam.
Telsiz montajı ve sis farları montajı yapılacak.
Arka stepne montaj yeri takılacak.
on hub lar montaj edilecek toplamda 3-4 günlük işimiz kaldı sayılır.

Winç olarak düşündüğüm ürün
http://www.warn.com/truck/winches/powerplant_hp.shtml
warn firmasının komprosorlu ürünü biraz pahalı ancak almışken kalıcı bir şey olur.diye düşünüyorum
fiyat olarak yaklaşık 4000 tl bu fiyata hava tankı ve aparaylar dahil..
Yurt dışı ve diğer firmalardanda biraz fiyat araştıracaz bakalım.

PowerPlant_compressor2-lar.gif

PowerPlantHP.jpg

Sona yaklaştık sanırım bir haftalık daha işimiz kaldı.Jeepten son kareler.

CSC_0471.jpg

CSC_0472.jpg

CSC_0473.jpg

CSC_0475.jpg

CSC_0476.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR