Sonunda Start Verdik - CJ5 Toparlanıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mybrada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,052

Etiketler
Ynt: Sonunda Start Verdik - CJ5 Toparlanıyor

Bugün sonunda yaplanlar.
Şasede işlem bittiğinden.
Kupanın kontrolu için kaportacıya uğradık.
Kupada işlemler bittiğinden son anda sokerken bize sorun yaratan kupa takozlarını bağlantı vidalarını yeniletip.
Boyacıya hiç şeseye koymadan götürdük.
Amacımız kupayı boyadıktan sonra motoru koymak boyaya zarar vermemesi.
Motoruda boyadığımızdan kupayı boyarken boyanın bulaşmaması için motor konmadan kupanın alt kısmı ve motor bölümünü boyattıktan sonra
motoru yerleştirip kupayı boyatmak.
Ayrıca bugun motor komple soküldü.
Herşey tektek kontrol edildi.
Şansınıza hiç bir sorun yok.Zaten motorun üzerindeki j.ord donat tarafından sonradan eklenen plakadan sipariş tarihi 2001 diye bir yazı ve sipariş edilen fabrike jeep motor corp. tarzında bir ibare bulduk.
Sanırım bu yılda motor ya yeni takılmış ki motorun temizliğinden böyle olduğunu sanıyoruz.Yada komple revize olmuş.
Sadece baskı plaka aslında bitik olmasada sirkelediğinden hazır inmişken risk almamk adına sıfır sach Set olarak bugün Ankaradan sipariş edildi yarın sabah gelecek
Tüm contalar değiştirlerek motor toplandı temizlendi ve bir güzel boyandı.
Koltuklar ve rolbarda geldi.
Sanırım 3-4 gün içerisinde boyacıdan çıkıp elektrik tesisatına başlarız.
İşler çok hızlı gidiyor.' Ama çok şey öğrendim malzeme alırken çok güvendiğiniz biride olsa farklı yerlerden sormak.
Satana kadar yüzüne gülüp sattıktan sonra kem küm yapan adamdan 2 liraya mal alacağına malının arkasında duran adamdan 3 liraya mal almak.
Yapılan işin her aşamasında bulunmak.

Motor şaseye konuldu.
Motor takozları değişti.
Daha önceki bujiler yerli olduğından orjinal bujilerle değiştirldi.
Baskı seti değişti.
Buji kabloları değişti.
Ayrıca bugun yeni balatalar sipariş edildi.
Yarın sabah araç tüm fren borularının yenilenmesi için frenciye gidecek.
Oradan egsozcuya gidilip boya için sokulen egsoz takılacak.
Ön poryalar ve bilyeler sipariş edildi yenileri takılacak ayrıca ön rudged ridge hub montajı yapılacak.
Bugun ofisede vakit ayırdığım için bukadar.
Devamı yarın.

DSC_0056.jpg

DSC_0057.jpg

DSC_0058.jpg

DSC_0060.jpg

merhaba kolay gelsin mükemmel bir çalışma olmuş.Acaba bütün bunlar nerede ve kaç gün içinde yapıldı bende aracımı bu hale getirmek istiyorum ama cesaret edemiyorum.

pazar gününü saymazsak toplan 6 günde araç bu hale geldi.Arada cüneyt usta 3 segman attı bir okadarda araç çıkardı.
Şase mekanik motor ve elektrik işini Sapancada cüneyt ustam vasr ona yaptırıyorum.
Kaporta ve boyayı adapazarında rafet ustamız yapıyor.
Şansım cüneyt ustada offroad tutkunu bütün kış dağlarda bizim acil mekanikçimiz gibi hep yanımızdaydı.
sanırım 5-6 günlük daha ,işimiz kaldı.
Malzemeyi hemen tedarik etmerk ve genç kadro işi hızlandırıyor. :smiley:
Ankara ve istanbulda herkezin işi başından aşkın ya çok uzun sürüyor yada araya sıkışan iş yarım yamalak oluyor.
İşin aslı hemde en azından aynı boyta kaporta için sadece fiyat farkı 1500 liraya yakın.Bu diğer işlerdede aynı.
Bu yüzden cüneyt ustaya bıraktım valla benim 200 lira vermeyerazı olduğum parçayı benden daha fazla araştırıp çok daha ucuza bulup bir sürü kara soktu.
Bİr çok parçada bu böyle oldu.
Korkulacak bişey yok tamamen ekonomiye dayanıyor.İmkan varsa gözlerinizi kapatıp karar verip hemen başlayacaksınız.
Önemli olan ne yapmak istediğinizi önceden tasarlamak ve planlamak.Yoksa aracı yaparken ne yapayım derseniz çok zaman alıyor.
Ben boyada bunu yaşadım bir anlık tereddut 2 gün kaybettirdi ve en başta aldığım plana uydum.

mybrada' Alıntı:
barış bey babanızla tanıştım.Şarj dinamosu için geldi bana geçici olarak lazımmış.umarım işinizi görür yarışta.
Sizinlede tanışmak dileğiyle.
Merhaba abi.şarj dinamosu için çok ama çok tesekkür ederim.işimi gördü.o gun kaç saat aradım şarj dinamosu en son sapancadan bulduk dedi.valla cok tesekkür ederim.aracınızıda biliyorum bizim ekipten yaşar abinindi hayran oldugum bi araç.kolay gelsin.

jeeper' Alıntı:
Merhaba abi.şarj dinamosu için çok ama çok tesekkür ederim.işimi gördü.o gun kaç saat aradım şarj dinamosu en son sapancadan bulduk dedi.valla cok tesekkür ederim.aracınızıda biliyorum bizim ekipten yaşar abinindi hayran oldugum bi araç.kolay gelsin.
İşini gördüğüne sevindim.Dinamo kardeşimin jepeene ait oda malesef kaza yaptı 1 hafta önce sırada ovar onu toplayacaz.Görüşmek dileğiyle sağlıcakla kal.

Cevabınız için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi İstanbulda bu işler bu ustalarla çok zor oluyor herkesin işi hep başından aşkın rica etsem ustanız ile konuşabilirsem bende aracımı bırakarak bu hale getirmek isterim.Değişecek çok parçası olmamamakla beraber daha çok şase boyası, kaporta boya ve genel bir elden geçme durumu söz konusu olacağı kanaatindeyim.Aracınıza güle güle binmeniz dileklerimle.

hayırlı olsun.allah kolaylık versin.
1977 cj5 sahibi olarak aracınızın yapılışını merakla takip ediyorum.
çok güzel işler çıkarıyorsunuz.şase motor mükemmel görünüyor.bunlar böyleyse araç bitince kimbililir nasıl olur. :D
şimdiden maşallah diyorum....

teşekkur edrim.Elimizden geldiğince iyisini yapmaya çalışıyoruz.
İnşallah güzel bişeyler çıkacak.

Gecenin 3 u daha yeni garajdan geliyorum.
Bugunun piyangosu depoyu temizleyince delikler çıktı.
Depoyu komple galvanizden yeniden yaptık gibi birşey.
Amortisörler takıldı (orjinal amerikanları bulmam biraz zor oldu ama sonunda buldum)
Kupayının altı ve motor bölümü komple boyandı ve şaseye konuldu tüm kupa takozlarını poliuretan yükseltme kiti ile değiştirdik.
Araç artık sabah boya için gitmeye hazır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR