KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Kampların bir diğer vazgeçilmezi de mangal keyfidir.Mangalda hep et pişirilecek diye bir kural yoktur.Bu sefer Asma yaprağına veya Limon ağacının yaprağına sardırılmış vaziyette Sardalya ızgarası örneği ekte sunuyorum.biz denedik muhteşem oldu,tavsiye olunur.
Not : bu mevsim yeşil asma yaprağı bulunması zordur.salamura yaprak veya limon ağacının yaprağını da kullanabilirsiniz.Limon yaprağında resimde de görüldüğü gibi sap kısmını sardalya balığını sardıktan sonra yaprağa saplayarak kilit sistemi ile açılmayı da önleyebilirsiniz.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Valla bu karın doyanbilir ama göz doymayanbilir oldu. : : İnsanının karnı tokkende bile ağzı sulanır mı olmaz böyle bir şey. Arkadaşlar ellerinize sağlık başka ne diyeyim...
Merhaba arkadaşlar o kadar güzel şeylerin arasında üzerine su koyulunca beyazlayan bir şey göremedim gerçi masa'da ağzımz layıkmış o sardalyaya'lara acıyorum çok bağırmışlardır ama nafile iyi akşamlar.
Merhaba arkadaşlar o kadar güzel şeylerin arasında üzerine su koyulunca beyazlayan bir şey göremedim gerçi masa'da ağzımz layıkmış o sardalyaya'lara acıyorum çok bağırmışlardır ama nafile iyi akşamlar.
görüntüdeki masa operasyon öncesi (hazırlık aşamasındaki ) görüntüdür.balıklara yumulunduğunda eller yağlı olduğu için fotoğraf makinesine el sürülemediğinden beyazlayan şeylerin görüntüsünü almaya kimse uğraşamamıştır.Bu bize ders olsun.....!
Merhaba arkadaşlar o kadar güzel şeylerin arasında üzerine su koyulunca beyazlayan bir şey göremedim gerçi masa'da ağzımz layıkmış o sardalyaya'lara acıyorum çok bağırmışlardır ama nafile iyi akşamlar.
görüntüdeki masa operasyon öncesi (hazırlık aşamasındaki ) görüntüdür.balıklara yumulunduğunda eller yağlı olduğu için fotoğraf makinesine el sürülemediğinden beyazlayan şeylerin görüntüsünü almaya kimse uğraşamamıştır.Bu bize ders olsun.....!
Karar verdim sitede böyle ilginç tarifler bilen arkadaşların bu tariflerini resimli olarak anlatması için bir başlık açılmalı bizlerde orda gördüğümüz tarifleri deneriz çok ta güzel olur bence. Şimdi ilk fırsatta şu çingene tavuğunu deneyeceğim kısmetse tarifi ayrıntı olarak anlatan arkadaşlara teşekkür ederim emeginize sağlık...
Hepinizin ellerine sağlık. afiyetler olsun. şu tenekede tavuk olayına birde ben el atmak isterim gördüğüm tariflerdeki teknikler biraz teferruat biraz hazırlık gerektiriyor sanırım. bizim genelde şantiye hayatında yaptığımız bu nefis yemek şu aşamalarla hazırlanıyor. ince uzun bir tahta yada odun parçası toprağa çakılır. üzerine bütün tavuk giydirilir. aşağı düşmemesi için önlem alınır kazığın tepesinede bir domates sabitlenir isteğe göre kazığın dibinede patates soğan biber v.s. konur üzerine teneke geçirilir. teneke asla hava almayacak şekilde dibi toprak yada çamurla kamufle edilir. etrafına en fazla 15-20 cm yaklaşacak şekilde ağaç dalları yerleştirilir. tavsiyem bazı yörelerde piynar denilen ağaç dalları kullanılmasıdır. yavaş yavaş ve uzun süreli yanar. diğer ağaç türlerinde arasıra takviye gerekebilir. ve yaklaşık 45 dk. pişirilmeye bırakılır. ağaç dallarını mesafeli koymamızın sebebi hem tavuğun birden kavrulmasını önlemek hemde ağır ağır içininde pişerek ilik gibi olmasını sağlamaktır. 45 dk. sonra domates soslu tenekede tavuk hazırdır afiyet olsun.