Sizce de Kamp Bu Değil mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan survival Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,852
Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

resimler çok güzel
tavuk sevmem ama benim de iştahım açıldı
kampı anlatmaktan ziyade resimler daha vurucu oluyor diye düşünüyorum
elinde resim olan arkadaşlar eklese ne kadar güzel olur..
 

Etiketler


Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Tavuklar çok lezzetli görünüyor sahiden. Bu tarz pişirme usulünü kardeşimden de duymuştum ama kısmet olmadı tadına bakmak :( Nihayetinde açık havada yenilen herşey çok lezzetlidir :smiley:
 




Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

omeronay' Alıntı:
Reşit bey teşekkürler. Gerçekten verdiğiniz kolay yöntem tam benlik. Burada (Tokyo) bu tabakları bulmamın imkanı yok tu. Resimlerden gördüğüm kadarı ile sebzeler kesilmeden sağlam bir şekilde konacak doğru mu? Tavuğun sosunu nasıl hazırlıyorsunuz özel bir tarifi var mı?

Sevgili Ömer Bey,sizin için İzmir Kavaklıdere'de daha basit bir yöntem geliştirerek Çingen Tavuğu pişirdim .Sebzeler kesilmeden konulacak,mümkünse sert ve diri olanlar seçilecek.Tavuğun sosu için ( tuz+karabiber+kimyon ) istenirse salça da katılabilir.Tavuklar şişe geçirildikten sonra tabağa kayarak oturmaması için enson şişin ucuna 2 adet patetes de takmalısınız.Afiyet olsun..................[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Ingen Tavuu 01


Ingen Tavuu 02


Ingen Tavuu 03


Ingen Tavuu 04


Ingen Tavuu 05
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

devam.........[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Ingen Tavuu 06


Ingen Tavuu 07


Ingen Tavuu 08


Ingen Tavuu 09


Ingen Tavuu 10
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

devam.....[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Ingen Tavuu 11


Ingen Tavuu 12


Ingen Tavuu 13


Ingen Tavuu 14


Ingen Tavuu 15
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Reşit bey Teşekkürler zahmet edip uğraşmışsınız.
Seyenizde her şey tamam. Bir tek sorunum kaldı ateş yakabilecek bir yer bulmak. Mangal haricinde ateşe izin verilmiyor burada ;D.
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Ek Açıklama yapayım:
Teneke antifriz tenekesiydi,içini iyice yıkadık,bizim için problem olmadı.Titiz olanlar bu iş için sıvı yemeklik yağ tenekesi kullanabilir.Ayrıca tenekenin tepesini deldiğimiz yerden az da olsa ısı kaybı oldu.Acelemiz olmadığı için ağırdan alarak 1 saat kadar pişirme süresini tuttuk.İstenirse tenekedeki şiş için açılan delik (şişin etrafı ) çamur ile tıkanarak,ve toprakla temastaki kenarları da çamurla sıvanarak yarım saatte pişirme işlemini tamamlayabilirsiniz.pişen et lokum gibiydi,silkelediğinizde kemiklerden dökülüyordu.Kalan közleri de değerlendirerek isli çay demledik,o da süperdi.Tavsiye olunur.Sevgilerimle.
 



Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

omeronay' Alıntı:
Reşit bey Teşekkürler zahmet edip uğraşmışsınız.
Seyenizde her şey tamam. Bir tek sorunum kaldı ateş yakabilecek bir yer bulmak. Mangal haricinde ateşe izin verilmiyor burada ;D.
Ömer Bey burada isteyen insanlar apartmanın önünde de yapıyorlar.Mangal için bolca kömür yakıyorlar,üçayak üzerine (köylerde yerde yemek yenilen ve 1 metre çapında ) metal SİNİ'yi yerleştirerek,üstüne de bu tenekeyi koyuyorlar.Etrafını da koz halindeki kömürlerle doldurup bizim tarifteki gibi pişiriyorlar.
İş bittikten sonra da ortada bir tane çöp bırakmıyorlar.
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Son bir tavsiye bütün tavuk yerine yarım tavuk veya but+kalça şeklinde tavuk kullanılırsa şiş daha fazla doldurulabilir,kemikle fazla uğraşılmaz,hem de et daha lezzetli olur.
 


Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

omeronay' Alıntı:
Valla ilaç gibisiniz her derde deva. Söylediklerinize göre tenekeyi mangal üstüne yerleştirmiş olmam yeterli. Çevreisinde ateş olması gerekmiyor doğru mu?
Mangalınız tenekeyi yerleştirecek kadar geniş ise bahsettiğim sini yerine mangalınız üzerinde de deneyebilirsiniz.
Bolca kömürü köz olacak şekilde yakar,ayrı bir yerde tutarsınız.Domates,biber,soğan,patates dolu tabağınızı mangalınızın ortasına oturtur,üstüne de şiş'e geçirilmiş tavuklu tenekeyi kapatırsınız.Tenekenin çevresine de ayrı bir yerde tuttuğunuz köz halindeki kömürleri yerleştirirsiniz.Artan közleri de tenekenin üstüne yayarsanız fotoğraflardaki gibi bir sonuç alırsınız.Afiyet olsun...
 




Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

kesinlikle..doğayı doğada yaşamak.uykunun en keyiflisi bir milyon saman yıldızının altında uyumak..hava şartları ne olursa olsun..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,268
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst