Sizce de Kamp Bu Değil mi?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan survival Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,852
Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Zaten tavuğu severim, bir de bu resimleri görünce öğlen yemeği planımı değiştirip kızarmış tavuk sipariş ettim :smiley:
 

Etiketler
Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Milyonlarca yıldızların altında uyumak varken,hayat şartları bizleri bir çatının altına mahkum etti hayat ne diyeyim ben sana.
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Bizim tenekede tavuk uygulaması da şöyleydi.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

PICT0042


PICT0048


PICT0049
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Kampların bir diğer vazgeçilmezi de mangal keyfidir.Mangalda hep et pişirilecek diye bir kural yoktur.Bu sefer Asma yaprağına veya Limon ağacının yaprağına sardırılmış vaziyette Sardalya ızgarası örneği ekte sunuyorum.biz denedik muhteşem oldu,tavsiye olunur.

Not : bu mevsim yeşil asma yaprağı bulunması zordur.salamura yaprak veya limon ağacının yaprağını da kullanabilirsiniz.Limon yaprağında resimde de görüldüğü gibi sap kısmını sardalya balığını sardıktan sonra yaprağa saplayarak kilit sistemi ile açılmayı da önleyebilirsiniz.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Sardalya zgara 01


Sardalya zgara 02


Sardalya zgara 03


Sardalya zgara 04


Sardalya zgara 05
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

devam......[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Sardalya zgara 06


Sardalya zgara 07


Limon Yaprakl zgara 01


Limon Yaprakl zgara 02


Limon Yaprakl zgara 03
 





Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Valla bu karın doyanbilir ama göz doymayanbilir oldu. ::smiley: ::smiley: İnsanının karnı tokkende bile ağzı sulanır mı olmaz böyle bir şey. :D :DArkadaşlar ellerinize sağlık başka ne diyeyim...
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Reşit' Alıntı:
devam......[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]
Merhaba arkadaşlar o kadar güzel şeylerin arasında üzerine su koyulunca beyazlayan bir şey göremedim gerçi masa'da ağzımz layıkmış o sardalyaya'lara acıyorum çok bağırmışlardır ama nafile iyi akşamlar.
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

mezeci_67' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar o kadar güzel şeylerin arasında üzerine su koyulunca beyazlayan bir şey göremedim gerçi masa'da ağzımz layıkmış o sardalyaya'lara acıyorum çok bağırmışlardır ama nafile iyi akşamlar.

görüntüdeki masa operasyon öncesi (hazırlık aşamasındaki ) görüntüdür.balıklara yumulunduğunda eller yağlı olduğu için fotoğraf makinesine el sürülemediğinden beyazlayan şeylerin görüntüsünü almaya kimse uğraşamamıştır.Bu bize ders olsun.....!
 



Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

mezeci_67' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar o kadar güzel şeylerin arasında üzerine su koyulunca beyazlayan bir şey göremedim gerçi masa'da ağzımz layıkmış o sardalyaya'lara acıyorum çok bağırmışlardır ama nafile iyi akşamlar.

Reşit' Alıntı:
görüntüdeki masa operasyon öncesi (hazırlık aşamasındaki ) görüntüdür.balıklara yumulunduğunda eller yağlı olduğu için fotoğraf makinesine el sürülemediğinden beyazlayan şeylerin görüntüsünü almaya kimse uğraşamamıştır.Bu bize ders olsun.....!

İzmirliler, genelde balığı bağırtmazlar... :D

Cavid Sezen
 



Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Karar verdim sitede böyle ilginç tarifler bilen arkadaşların bu tariflerini resimli olarak anlatması için bir başlık açılmalı bizlerde orda gördüğümüz tarifleri deneriz çok ta güzel olur bence. Şimdi ilk fırsatta şu çingene tavuğunu deneyeceğim kısmetse tarifi ayrıntı olarak anlatan arkadaşlara teşekkür ederim emeginize sağlık...
 

Ynt: Sizce de Kamp Bu Değil mi?

Hepinizin ellerine sağlık. afiyetler olsun. şu tenekede tavuk olayına birde ben el atmak isterim gördüğüm tariflerdeki teknikler biraz teferruat biraz hazırlık gerektiriyor sanırım. bizim genelde şantiye hayatında yaptığımız bu nefis yemek şu aşamalarla hazırlanıyor. ince uzun bir tahta yada odun parçası toprağa çakılır. üzerine bütün tavuk giydirilir. aşağı düşmemesi için önlem alınır kazığın tepesinede bir domates sabitlenir isteğe göre kazığın dibinede patates soğan biber v.s. konur üzerine teneke geçirilir. teneke asla hava almayacak şekilde dibi toprak yada çamurla kamufle edilir. etrafına en fazla 15-20 cm yaklaşacak şekilde ağaç dalları yerleştirilir. tavsiyem bazı yörelerde piynar denilen ağaç dalları kullanılmasıdır. yavaş yavaş ve uzun süreli yanar. diğer ağaç türlerinde arasıra takviye gerekebilir. ve yaklaşık 45 dk. pişirilmeye bırakılır. ağaç dallarını mesafeli koymamızın sebebi hem tavuğun birden kavrulmasını önlemek hemde ağır ağır içininde pişerek ilik gibi olmasını sağlamaktır. 45 dk. sonra domates soslu tenekede tavuk hazırdır afiyet olsun.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,268
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst