Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,863
Ynt: Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

Kafalar tekrardan karıştı, şimdi bir taraf bagaj sisler işleniyor diyor bir tarafta ben denedim işletilmiyor diyor :S

@Bilimsel, Tüvle yaptığınız yazışma hala elinizde mevcutsa bu konuda paylaşabilir misiniz ? En azından bize bir referans olur.

Etiketler

Bir trafik polisi istedikten sonra sıfır araçta bile kusur bulabilir amaç ceza yazmak ise yeterki kafasına koysun illaki bir kusur çıkar.....
Gelelim bizim araçlarımıza ne kadar diklenirsek o kadar kötü bence tamam boynumuzu eğip teslim olmayada karşıyım ama kanunlar ve devlet polisten yana kimse alınıp gücenmesin bizim araçlarımızda süttten çıkmış ak kaşık değil hepsinde hatalar kusurlar var orijinal değil birkez hepsiyle oynuyoruz..Sisleri şehir içi kapaklı gezmek yada yukarı kaldırmak daha az dikkat çeker ve polisin dikkatini çekmez çok zor değil aslında 4-5 kapak takmak ama o zamanda agresifliği ve görselliği bozuluyor ;D ;D ;D Yazdıklarımı ben yapıyormuyum dersem hayır günde 2 kez köprü geçiyorum aracımı o kadar çok seviyorumki şirket aracı yerine kullanıyorum şirket aracımında 4x4 kamyonet olmasına rağmen fakat köprü girişlerinde veya trafik polisi gördüğüm her yerde kendime 1 otobüs yada minibüs gardı yapıyorum arkasına yanına saklanıp dikkat çekmeden uzuyorum olay yerinden...Şayet bunları yapacak trafik ve araçlar yoksa tavsiyem kapaklarını kapamanız yada yukarı kaldırıp gizlemeniz..bir kez standart D-Max i yolda polis çevirip neden bu kadar çamurlu geziyorsun diye sorular sormuştu bende nasılsa araç standart herşey var diye sanane ne karışıyorsun dedim polis istesem çevreyi kirletip trafiği tehlikeye atıyor diye ceza keserim sana demişti güldüm ama düşen çamur kütlelerini gösterdi bana araçtan çukura girince veya zıplayınca düşmüş arkadaki araçlarda taş zannnedip makasa giriyormuş zaten yolda giderken o yüzden durdurmuş beni.....Diyeceğim o ki isterlerse her şekilde uğraşabilirler çünkü kanunlar açık bizde trafiği tehlikeye sokmak diye kanun varmış ve çamur diyip geçmeyin nerden nereye bağlayabiliyor kanunu.....

Bu arada çeki demiri ve vinç işleniyor ruhsata diye biliyorum sadece kamyonetlerde arka kasayı kapatırsanız fiber kabinli diye işleniyor ve benim kamyonete vinç yazmamışlardı çeki makarası olarak işlenmişti hatta yalvar yakar çeki makarası ve ekipmanları diye tamponuda kendi çapımda dahil ettirmiştim.....

caglardan ayrıntılı bır sekılde prt bagaj ve sıs ısını ogrenır yazarım ;) ;)

Bu arada porbagaj ile vinç ile Tuvden geçebilirsiniz ama bu trafik polisini bağlamaz isterse cezayi işlem yapabilir ki başımıza geldi zamanında polisin dediği aynen şu muayeneye giderken soküyorsunuz sonra takıyorsunuz kardeşim............Ayrıca cam filmleri Tuv de sorun olmuyordu ama polis ceza kesip söktür diyordu plakaya not düşürtüyordu sonrasında yapıp ekipler amirliğine göstermeye gidiyordunuz onuda kaldırdılar muayene yaptırın getirin film yoktur diye istemeye başladılar...

caglar (4l) arkadasımızla gorustum por"t bagaja proje cızdırmıs ıstenırse cızdırıle bılıyormus

Araçlarımıza yaptığımız modifikasyonların neredeyse hemen hepsi yani, vinç, Sis farı, portbagaj gibi tadilatların Traifk Kanunun 32. maddesi gereği bildirilmesi gerekiyor. Bakınız: http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/644.html
Araştırdığım kadarıyla yapılan tadilatın kontrolü ve ile ilgili mevzuattan Türk Standartları Enstitüsü sorumludur. Yapılann tadilat yetklililendirilmiş şirketlerece projelendirilerek onaylanır ve araç yeniden muayene edildikten sonra ruhsat düzenlenir. http://www.tse.org.tr/Turkish/belgelendirme/aracpromud/aracyonergesi.pdf

Standartlara uygun olmayan bir çeki demirinin kopması sonucu kazaya sebebiyet verebileceğinizi, çelik tampon ile çarptığınız bir yayaya veya araçtakilere vereceğiniz zararları düşününün. Merdivenaltında takılan LPG kitlerinin yol açtığı kazaları unutmatın. Zaten bu yüzden değil mi pek çoğumuz muzyeneye giderken lastiklerimizi standart ölçülerine getirp vinç ve çeki demiri gibi eklentileri sökerek gitmiyor muyuz?

Emniyet yolda yaptığı kontrollerde çoğunlukla esnek davranıyor, ama trafikte huzulu seyhat edebilelim diye yazılmış kurallar uygulanıyor diye bu konuda kimsenin sızlanmaya hakkı yok.

Geçtimiz Cuma akşamı saat 22:00 sularında TEM'de eşimle işten dönerken ön tampona takılı sislerini yakarak bizi rahatsız eden bir panelvan aracı ihbar ettim. Eşimin araç kullanmaya yeni başlayan bir bayan olarak nasıl bir panik yaşadığını tahmin edebilirsiniz. Neyse ki yanında ben vardım. Bizi sıkıştıran aracın sahibi olan trafik magandasını bilmiyorum ama konuyu takip ettiğimi bilmesini isterim. Umarım gerekli cezayı alır.
Sis farlarını trafikte yol almak için yakan Uğur arkadaşımdan rica ediyorum: Hepimizin eşi kardeşi, çocuğu sevdikleri trafikte araç kullanıyor, yolcu veya yaya olarak dolaşıyor. Sis farlarınla taciz ettiğin araç içindeki kişi senin bir sevdiğin arkadaşın vs. olabilir. Lütfen araç kullanırken bunu unutma.

Saygılar

Cihat

CİNCİN' Alıntı:
Araçlarımıza yaptığımız modifikasyonların neredeyse hemen hepsi yani, vinç, Sis farı, portbagaj gibi tadilatların Traifk Kanunun 32. maddesi gereği bildirilmesi gerekiyor. Bakınız: http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/644.html
Araştırdığım kadarıyla yapılan tadilatın kontrolü ve ile ilgili mevzuattan Türk Standartları Enstitüsü sorumludur. Yapılann tadilat yetklililendirilmiş şirketlerece projelendirilerek onaylanır ve araç yeniden muayene edildikten sonra ruhsat düzenlenir. http://www.tse.org.tr/Turkish/belgelendirme/aracpromud/aracyonergesi.pdf

Standartlara uygun olmayan bir çeki demirinin kopması sonucu kazaya sebebiyet verebileceğinizi, çelik tampon ile çarptığınız bir yayaya veya araçtakilere vereceğiniz zararları düşününün. Merdivenaltında takılan LPG kitlerinin yol açtığı kazaları unutmatın. Zaten bu yüzden değil mi pek çoğumuz muzyeneye giderken lastiklerimizi standart ölçülerine getirp vinç ve çeki demiri gibi eklentileri sökerek gitmiyor muyuz?

Emniyet yolda yaptığı kontrollerde çoğunlukla esnek davranıyor, ama trafikte huzulu seyhat edebilelim diye yazılmış kurallar uygulanıyor diye bu konuda kimsenin sızlanmaya hakkı yok.

Geçtimiz Cuma akşamı saat 22:00 sularında TEM'de eşimle işten dönerken ön tampona takılı sislerini yakarak bizi rahatsız eden bir panelvan aracı ihbar ettim. Eşimin araç kullanmaya yeni başlayan bir bayan olarak nasıl bir panik yaşadığını tahmin edebilirsiniz. Neyse ki yanında ben vardım. Bizi sıkıştıran aracın sahibi olan trafik magandasını bilmiyorum ama konuyu takip ettiğimi bilmesini isterim. Umarım gerekli cezayı alır.
Sis farlarını trafikte yol almak için yakan Uğur arkadaşımdan rica ediyorum: Hepimizin eşi kardeşi, çocuğu sevdikleri trafikte araç kullanıyor, yolcu veya yaya olarak dolaşıyor. Sis farlarınla taciz ettiğin araç içindeki kişi senin bir sevdiğin arkadaşın vs. olabilir. Lütfen araç kullanırken bunu unutma.

Saygılar

Cihat

Cihat bey söylediklerinizin tamamına katılıyorum ve sizinle de aynı fikirdeyim, ancak ya sizin anlatım tarzınızdan ya da benim anlatım tarzımdan kaynaklanan bir yanlış anlaşılma var.Ben sis farı ile yol vermeyenlerden yol istediğimi belirttim.Ancak bu durum arabanın dibine yapışıp sis farı yakmayla olmuyor.

Yanlış biliyorsam düzeltin sol şerit araç sollamak için kullanılır.Aracı solladıktan sonra sağ şeride geçersiniz.3 şeritli bir yolda sağdaki 2 şerit bomboşken ve önünüzde de araba yokken sol şeritten 80-90 ile gitmenin nasıl bir mantığı vardır.Hadi gittin diyelim arkandan gelen araç sana yaklaşıyor yol vermiyorsun, sellektör yakıyor yol vermiyorsun, korna çalıyor yol vermiyorsun.Sis farlarını yakınca ancak aklı başına geliyor adamın ben napayım ? Bırak sis farını yakmayı o sırada arabanın üstüne çıkasım geliyor.Önümdeki insanın acemiliği beni hiç ilgilendirmez aynı zamanda da bağlamaz.Sol şeridin sollama yapmak için kullanıldığını bilmeyecek kadar acemiyse trafiğe çıkıp da hiçbirimizin can güvenliğini tehlikeye atmasın.Bu acemiliğin tolere edilir ya da hoşgörülür bir tarafı olamaz.Trafiğe çıkan insanın trafiğin temel kurallarını bilmesi gerekir.Ya adamlar daha kırmızı yanıp sönen ışığın ne olduğunu bilmiyor.Lambanın altında yeşil yanmasını bekliyor.Sellektör yapıyorsun geçmiyor korna çalıyorsun geçmiyor.Sonra ben taciz etmiş oluyorum öyle mi ?

Tarzım için kusura bakmayın lütfen. Kimseyi iğnelemek gibi niyetim yok.
Benim şansım araç kullanmaya başladığımda trafikteki araç sayısı bu kadar fazla değildi, daha kolay şartlarda araç kullanmarak acemiliği attım. Kuralları bilmek ve bunlara uymak herkesin sorumluluğudur size katılıyorum. Aslına bakarsanız bende de bir derviş sabrı yoktur ama bu aracı aldıktan sonra hem yakıtı hem de zaten aracın ağırbaşlı bir araç olmasından dolayı daha sabırlı bir insan haline geldim. Ayrıca artık daha yaşlı bir babam ve acemi bir eşim var trafikte. Biraz da onların gözüyle trafik olayına yaklaşır oldum son günlerde.

İçinde bulunduğunuz durumda haklı veya haksız olun farketmez, trafikte daha sabırlı ve hoşgörülü olunmalıdır. Öfkenin sizden başkasına bir zararı yoktur. Zaten artık neredeyse hemen heryerde kameralar, hız sensörleri var artık polis her yerde olayı tespit edip cezayı kesiyor, siz sadece 154'e ihbar edin yeter ;) Zaten trafikte ceza veremek ne görevimiz ne de haddimiz

Kalın sağlıcakla

Cihat

moonwalker_arc' Alıntı:
Tam olarak neyi ima etmek istiyorsunuz ? Açıklar mısınız ?

Merhabalar demem oki öfkeyle kalkanlar hep zararla oturur sakin ve sabırlı olmak lazım direksiyon başında azıcık tolerans bir çok musibeti savuşturur kazasız belasız günler dilerim

CİNCİN' Alıntı:
Tarzım için kusura bakmayın lütfen. Kimseyi iğnelemek gibi niyetim yok.
Benim şansım araç kullanmaya başladığımda trafikteki araç sayısı bu kadar fazla değildi, daha kolay şartlarda araç kullanmarak acemiliği attım. Kuralları bilmek ve bunlara uymak herkesin sorumluluğudur size katılıyorum. Aslına bakarsanız bende de bir derviş sabrı yoktur ama bu aracı aldıktan sonra hem yakıtı hem de zaten aracın ağırbaşlı bir araç olmasından dolayı daha sabırlı bir insan haline geldim. Ayrıca artık daha yaşlı bir babam ve acemi bir eşim var trafikte. Biraz da onların gözüyle trafik olayına yaklaşır oldum son günlerde.

İçinde bulunduğunuz durumda haklı veya haksız olun farketmez, trafikte daha sabırlı ve hoşgörülü olunmalıdır. Öfkenin sizden başkasına bir zararı yoktur. Zaten artık neredeyse hemen heryerde kameralar, hız sensörleri var artık polis her yerde olayı tespit edip cezayı kesiyor, siz sadece 154'e ihbar edin yeter ;) Zaten trafikte ceza veremek ne görevimiz ne de haddimiz

Kalın sağlıcakla

Cihat

Cihat bey kesinlikle haklısınız, keşke her zaman söylediğiniz kadar sabırlı olabilsek.O zaman hem trafikte hem de günlük yaşantımızda birçok sorunun üstesinden gelebiliriz.Otomobil kullanırken daha agresif sürüp süratli gitmeme rağmen, jip sürerken genelde sakin ve sağ şeritten giderim.Aracın eski ruhu taşıyor olması diyin, içindeki atmosferi diyin yada cüzdanı yakması diyin :D artık ne derseniz hiç basmak gibi bir niyet içerisine girmiyorum zaten.

Ancak bazen oluyor ya, bir yere yetişeceksiniz, zaten o günün aksi gitmiş olayları ve siniri üzerinizde bir de trafikte CİNS'lere rastlayınca sinirinize hakim olamıyorsunuz.Ben yaptığım doğrudur demiyorum, yanlışa yanlışla karşılık vermenin savunması da olamaz.Sis farı ile yol istediğim 2-3 vaka oldu.Ha sorarsanız yine öyle bir psikolojide ve öyle bir durumda yine yaparım.

Yanlışlığın asıl sebebi herkesin ehliyet alabilmesi.Araba sürmeden haberi olmayan ablamın/annemin ehliyeti var.Yasal olarak trafiğe çıkma hakları var.Suç şimdi kimde ? bu ehliyeti alanlarda mı onlara veren kurumda mı ? Zamanında ehliyet alınırken dönen olayları hepimiz biliyoruz.Çok şükür şimdi nispeten biraz sıkılaştırdılar işi ama yeterli değil.Hele ki bir avrupada ehliyet almak ne demek, sınavları nasıl bilen bilir.

Neyse asıl konumuz bu değil, bu konu altında sizi kıracak bir imada bulunduysam özür dilerim.Niyetim hiçbir şekilde buradaki şahıslara değildir.Bazı olaylar hepimizin sinirini bozuyor ama doğru ama yanlış.

Bir diğer konuda bu ekipmanlarla TÜV'den geçiş alındığını ve sorun çıkmadığını okudum.Anladığım kadarıyla tek sıkıntı çevirmedeki polis memurlarının niyetine/anlayışına kalmış.Eğer ceza kesmeye niyeti varsa ve bizde bu işletme işlerini yapmadıysak vay halimize araç bağlanacak.

Ancak burda üzücü olan bir konu da devletin yetki verip araç muayene işlerini yapan bir kurumun onay verdiği aracın yine devletin yetki verdiği memurun bağlatabilmesidir.İki kanun ve yürütmede bu kadar açıklık bu kadar tezatlık olmaması gerekir.Sanki muayeneyi başka bir devlette yaptırıyoruz.

nordic1903' Alıntı:
Uğur Bey ;

Kaç gündür tırsak tavşanlara döndüm valla :smiley: Otobanda polisi gördüğüm anda kanım donuyo :smiley:

Cenk

Cenk bey işin komik tarafıda Trabzonda gece vakti 2 yere çevirme koyarlar biri şehir girişine diğeri de çıkışına.Normal şartlar altında ikisine de yolum düşmez ama şans o ki dün akşam bir arkadaşı evine bırakacaktım ve yolumuz da oraya düştü.

Tam arabayı bitirdim sıkıntılardan kurtardım derken ayağım çekmiyor şimdi arabaya bir gecede soğuttular beni.İşin yoksa 1000 lira masraf et şimdi işlettir ruhsata. Yani para verip kağıda yazı yazdırdın mı yasal oluyor.Vermedin mi yasak oluyor.Para verince güvenli vermeyince tehlikeli :smiley:

dopamin' Alıntı:
Merhabalar demem oki öfkeyle kalkanlar hep zararla oturur sakin ve sabırlı olmak lazım direksiyon başında azıcık tolerans bir çok musibeti savuşturur kazasız belasız günler dilerim

Haklısınız, ancak bizim yörenin insanı biraz agresif oluyor.İklimden mi dersiniz yoksa karakterden mi bilinmez.Bende çok çabuk sinirlenebilen bir yapıdayım.Bunun bir faydasını gördün mü diye sorarsanız hayır görmedim aksine zararı var.Elimizden geldiğince kendi nefsimizi baskılamaya çalışıyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR