Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moonwalker_arc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 197
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,863
Ynt: Sis Farları Yüzünden Arabayı Bağlıyorlardı.

bu ve buna benzer konular aslında ülkemizde bence özellikle bence diyorumki kendi şahsi fikrlerimi yazıyorum şimdi celik tamponla bir araca vurduğunuzda vereceğiniz hasarı sakın görmeyin benim başıma geldi gördüm cünki allahdan arac boştu yada tepelere sisleri dolduruyolar otobanda özellikle kendi şeritlerinde yakıyorlar sanki ışık öteki tarafa geçmiyor adı üzerinde sis farı sisde yakılsın diyeki aslında sisde sarı sis farı lazım beyaz dahada kör yapar farzedinki ondada yayıcı değilde delici kullandığınızı 4 tane deliciyi acın bakalım karşıdaki adam nasıl kör oluyo üzerinize geliyo gibi bircok detayın olduğu bir konudur bu ve buna benzer konular ama nedense insanlar 1 kez bile yahu bunların kullanım amacı ne nerde nasıl kullanılır diye düşünmüyor önüne gelen siren takıyo önüne gelen ne bulursa takıyo ya sonra ??????

işde mesele burda başlıyo amaç dışı kullanım ego tatmini başka ? başka bişe yok neyse daha fazla yazmamak lazım sanırım :smiley:)) bircok konuda olduğu gibi bu konuda şapkayı önümüze koyup düşünmek gerek bence

Etiketler

Ahh ahh her bir masraf yaptığımda bu son bunu da yapınca bitecek diye kendimi kandıra kandıra çok şükür %90 oranında işlerimi bitirdim.Şimdi geldi çattı resmi evrak işi bir de ordan sıkıntı.Bugün anladım ki satıp da taksi almadığımız sürece bu işi sonu yok masrafların, dertlerin tasaların sonu yok.

En basit örneği ön lastikleri tam turda çamurluğa sürtüyordu, ne yaptık ettik arabayı en sonunda biraz daha yükseltmeyi başardık (önler torsiyonlu olduğu için ayarı sonuna gelmişti zaten) ohh dedim tekerlerim sürtmüyor artık bunu da hallettik derken bugün arabaya uzaktan biraz baktım dedim yükselince sanki daha büyük teker istiyor.Yok abicim yok bu işin sonu yok.

Açıkcası kendi adıma trafikte sis farı yakmıyorum-uz Troff olarak araziden asfalta indiğimiz anda sisleri söndürüyoruz.Karşıdan gelen araçları rahatsız ediyor.Ama şu xenon olayına ne demeli peki ? En ayarlısı, en düzgünü bile gece vakti hele ki uzun yolda adamı mahvediyor.Satışının bile yasaklanması lazım bence.

zamanla herşey bilinçlenecek ama son 2 yıldız özellikle arazi araçlarında acaip merak oldu ekipmanlar araçlar farklılıklar göstermeye başladı bence bir anda düzelecek işler değil bunlar ama zamanla rayına oturacakdır

unal' Alıntı:
zamanla herşey bilinçlenecek ama son 2 yıldız özellikle arazi araçlarında acaip merak oldu ekipmanlar araçlar farklılıklar göstermeye başladı bence bir anda düzelecek işler değil bunlar ama zamanla rayına oturacakdır
kesınlıkle unal abı son 4-5 yılda turkıyede arazı aracı modıfıye etme modası basladı ofroada gırecek arkadaslarda gırmeyecek lerde modıfıye edıyor ve bılıncsız sonuclar dogması normal

Arkadaşlar vinç ve çeki demiri hariç hiçbişeyi ruhsata işletemezsiniz öyle bir prosedür yok. Port bagaj da işletemezsiniz. Trafik polisinin bunlar için araba bağlama yetkisi var çünkü kanunlar güncellenmemiş. Oysa TUV türk e gidip aracınız muayenedne kusursuz geçiyorsa trafikde de bağlanamsı için bir neden yoktur. Binek otomobilde yasak olan bir çok şey ARAZİ ARACI sınıfına girince kullanılabilir aksesuar haline geliyor. Tuv türk de mühendisin bana söylediği bu.

Kanunda boşluklar var işletmek istiyorsunuz işletemezsin böyle bir prosedür yok diyorlar, Tuv türk de bunları kullanabilirsina razi aracı diyor, ama polis çevirip yasak diyor. Benzer durumda kalan bir arkadaşımız bunları söyleyince polis tuv ile biz farklı bakanlıklara bağlıyız ilgilendirmez bizi gibi saçma bir cevapda vermiş :smiley:

polise çok ters gitmeyin ama hakkınızıda arayın tuv de arazi aracı ve kullanbilirsin dediler sordum diyin vs .

Bu arada gündüz ve gece aracındaki tüm sis farlarını yakıp şehirde dolaşan , gündüz bile ışıkları ile gözümü alabilen sözde off road araçlarına rasladım. bu tip kötü örnekler oluncada polisde halkda tepki gösteriyor.

Tempus' Alıntı:
Arkadaşlar vinç ve çeki demiri hariç hiçbişeyi ruhsata işletemezsiniz öyle bir prosedür yok. Port bagaj da işletemezsiniz. Trafik polisinin bunlar için araba bağlama yetkisi var çünkü kanunlar güncellenmemiş. Oysa TUV türk e gidip aracınız muayenedne kusursuz geçiyorsa trafikde de bağlanamsı için bir neden yoktur. Binek otomobilde yasak olan bir çok şey ARAZİ ARACI sınıfına girince kullanılabilir aksesuar haline geliyor. Tuv türk de mühendisin bana söylediği bu.

Kanunda boşluklar var işletmek istiyorsunuz işletemezsin böyle bir prosedür yok diyorlar, Tuv türk de bunları kullanabilirsina razi aracı diyor, ama polis çevirip yasak diyor. Benzer durumda kalan bir arkadaşımız bunları söyleyince polis tuv ile biz farklı bakanlıklara bağlıyız ilgilendirmez bizi gibi saçma bir cevapda vermiş :smiley:

polise çok ters gitmeyin ama hakkınızıda arayın tuv de arazi aracı ve kullanbilirsin dediler sordum diyin vs .
abı ısletılıyor bılıyorum enson ufuk sarıahmetgolu abımızın xj sı (ates parcasının) tum aksesuarlarıyla beraber caglar arkadasımız (4l)proje cızdırdı ve suan hepsuı ruhsata ıslı

peki polis aracı bağlayıpda tüvdeki arkadaş gelsin alsın derse ne olacak :smiley:)))))) o arkadaş gelecekmi :smiley:)

unal' Alıntı:
peki polis aracı bağlayıpda tüvdeki arkadaş gelsin alsın derse ne olacak :smiley:)))))) o arkadaş gelecekmi :smiley:)
abı trafık kanununda cazası var tuvde de yerıne gore trafık kanundakı gıbı yerıne gre avrupa normlarını kullanıyolar yanı ıkılem var heralde buyuklerımız bu olayı ya kanunda duzeltmeyle yada tuvdekı olayı bır turlu hallederler

gokhan5234' Alıntı:
yani ruhsatın açıklama kısmında
lpg+portbagaj+sis farları+vinç+demir tampon şeklinde mi yazıyor?
bende geçen hafta ruhsatı yolladım proje cizildi vinç ve tampon içn şu anda onayda eli kulağinda haber gelince araçla birlikte muayeneye gideceğim ve ruhsat değişecek. Ama proje çizenlere sorduğumda sis farı tavan sepeti port bagaj için proje yok dediler bana.
Diğer taraftan şu yapı marketlerde büyük mağazalarda satılan fiber kapaklı aerodinamik port bagajlar var.250 tlden başlıyor fiyatları. Bence bu bagajlar işletiliyor olsa fiyatların yanında kocaman uyarı levhası koyarlardı '' dikkat bu portbagajı 300 tl ye alırsanız proje çizdirip muayene girecek ruhsata işeteceksiniz 1000 tl daha vereceksiniz diye....bu uyarı olmadığına göre bende portbagaj işletilmiyor diye düşünüyorum ama net bilmiyorum.. Proje için 950 tl para verdim proje istanbulda çizilmiyormuş istanbul dışında çizildi geldi birez çetrefilli oldu bakalım sonuç ne olacak.

gokhan5234' Alıntı:
abı ısletılıyor bılıyorum enson ufuk sarıahmetgolu abımızın xj sı (ates parcasının) tum aksesuarlarıyla beraber caglar arkadasımız (4l)proje cızdırdı ve suan hepsuı ruhsata ıslı

vallahi ben bu işleri yapan muameleciye gidip, para önemli değil hepsini işlet herşey kanuni olsun dedim. Araştırdı ve bana sadece çeki demiri ve vinç işlenebiliyor prosedürleride bunlar bunlar dedi.

Port bagaj , demir tampon vs yi işleyemiyorlar öyle bir prosedür yok çünkü diye biliyorum

pandipieri' Alıntı:
arac muayeneden gectikten sonra baglama yetkisi yok diye biliyorum...
ben muayeneye girmeden çalışan arkadaşın ağzını yokladım demir tamponum için.
abi o polisi ilgilendirir,biz aracın eksiğine,bozuğuna bakarız dedi.ve muayeneden demir tamponla geçtim.

aslında tüv ve türkde şu var alır yerden yukarı en fazla 75 cm olması gerekir vinç yada demir tamponun aynısını polisde yapar alır mezrayo yere değdirir bakarki 1 mt yükseklik anında otoparka ceker aracı gerisi hikaye

yazilanlardan Kürşad bey ve Ünal beyin yazdıkları genellikle doğru belki bir iki nokta eklemekte fayda var.
Aracın orijinalinde bulunan sis farları için kapatma yada ruhsata işletme gibi bir durum söz konusu olamaz.Ancak siz extra sis farları eklemiş iseniz yada off road araçlarında çokça bulunan projektörler eklemiş iseniz ( tamponda yada üstte farketmez ) ve aracınızda ruhatında arazi aracı olarak geçiyor ise bu farların hem TUV de hemde polislerle karşılaşmanızda bir sorun oluşturmamasının iki şartı var.
Birincisi bu farların anahtarları mutlaka aracın mevcut far anahtarlarından ( yani aracın orijinal kısa-uzun-sis farları ) bağımsız olmalı.
ikinciside arazi dışında ( şehir içi yada dışı ) bu farların mutlaka kapakları olmalı ve kapalı olmalı.
Bu konuyu muayeneye gitmeden önce bizzat TUV le yaptığım yazışma ve telefon konuşmalarıyla teyid ettim.Bu konuda bu şartlara uyduğu halde pois ile ceza sorunu olan arkadaşlar bu bilgiyi kullanabilirler hatta gerekirse mahkemeye gidebilirler.

Port bagaj konusuna gelince çok extrem bir konstrüksiyon değil ise TUV sorun çıkartmıyor ancak aracın orijinalinde yok ise kanunen proje yaptırılarak ruhsata işletilmesi gerekir.Bu konunun özellikle binek araçlarda, trafikte nasıl suistimal edilerek kullanıldığını herkes görüyordur yani bana göre haklı bir gerekçe.Vinç ve çeki demiri konusundaki şartlarda geçerli ve bilindiği üzere güvenli kullanım içinde doğru bir uygulama.

Muayenede ilk zamanlar ağır kusur sayılarak yüzlerce aracın geri gönderildiği 2 uygulamada ise eskiye göre çok daha esnek davranıyorlar.ilki far ayarsızlığı ağır kusur olmaktan çıkarılmış ( piyasadaki ayar standlarıyla TUV dekilere uyum sağlanamaması nedeniyle ).
Diğeride bazı markaların (Defender gibi ) fabrika çıkışı bulunduğu vinçler için projeye işlenme şartı aramamaları.(bu konuyu da TUV merkezden yazılı olmadan teyid etmiştim)

Her nerede olursa olsun görev başındaki kişilerle muhattap olurken o size kaba davransa bile sükunetinizi koruyup sakin olmak zorundasınız deneyin ibrenin lehinize döndüğünü göreceksiniz ankara,da dayınız yoksa hele hiç efelenmeyin derim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR