Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )
*
Halklar arasında düşmanlıklar yoktur. Egemenler, iktidarlarını sürdürebilmek için, ırkçılık yapar ve iç&dış düşman yaratırlar.
Ezberlerle yetişen insanlar/halklar da, düşman(!)ları bir şekilde tanıyınca şaşırıp kalır, kafaları karışır....
*
Acaba yalnızca bizim futbolcularımızda mı acaba kusur; onları bu yola iten halkımızda hiç mi kusur yok?..
Fenerbahçe'nin son yıllarda "scout" konusunda doğru işler yaptığının doğrulaması bu bilgi... ;D
*Değerli gözlem, çözümleme, değerlendirme ve fotoğraflar için teşekkürler.
Cavid Sezen
*
irmscher' Alıntı:- Daha önce gittiğim İsrail de yaşadıklarımın aynısını burda da yaşamam en önemlisiydi . Türkiye de 90 larda yaşanan savaştan gelen genel bir önyargı vardır . Sırplar düşman , soğuk , türk düşmanı , müslüman düşmanı vs. gibi , malesef , bazen , bazı durumlarda bir iki gözü dönmüş politikacının emelleri , bütün bir ülke insanının , halkların üzerinde önyargılar oluşturuyor . Tamamen yanlış bir önyargı , acayip derecede Türkleri seviyorlar , çok yardımseverler , kibarlar , zaten tarih olarak da Türklerden etkileşim var. Tanıştığımız insanlar çok iyi izlenimler bıraktı bizde . Bununla ilgili 1-2 örnekde anlatacağım . Sonuç , Sırbistan her türk ün korkmadan , çekinmeden rahatlıkla gidebileceği , gezebileceği bir ülke , en azından bizim gördüğümüz yerler bu şekildeydi.
Halklar arasında düşmanlıklar yoktur. Egemenler, iktidarlarını sürdürebilmek için, ırkçılık yapar ve iç&dış düşman yaratırlar.
*
irmscher' Alıntı:Partizan Stadyumu ndan , Sirbistan in en buyuk ortodoks kilisesi St. Sava Kilisesi ni gormek icin yurumeye karar verdik . 10-15 dk yurudukten sonra elimizdeki haritayla ilgili ufak bi yanilma yasadik . Arabasina binmek uzere olan genc bir cocuga kilisenin yerini sordum , fakat kiliseyi bilmedigini soyledi . Tam kendi kendime nasil bilmez diye sasirmisken , tamam anladim biliyorum dedi ve tarif etmeye calisti fakat onuda beceremediTamam sorun degil baskasina sorariz dedigimde , okey gelin lutfen ben sizi arabayla birakirim diye teklif edince kabul ettik .
Cocuk , arabada , elimdeki Partizan magazasindan aldiklarimi poseti gorunce , Partizan taraftarimisiniz diye sordu
Yok dedim biz Galatasaray liyizhediye olarak aldim , cocuk ben futbolcuyum Partizan da oynuyorum , Fenerbahce den de teklif aldim demezmi , bizde tabi aman dedik yakma kendini Turkiye ye gelirsen sadece Galatasaray a gel dedik , gulustuk . Ben yine pek inanmadim nedense Paf genc takim oyuncusudur vs. diye dusundum . En son inerkende bir fotografini cektim , sagolsun bizi kilisenin onunde birakti.
Adini sordum , Lasar dedi !
Otele gittigimizde merakla internet den hemen arastirdim ve bakinca gozlerime inanamadim))
Cocuk gelecegin buyuk yildizlarindan Lasar MArkovic ! Partizan da bir cok golu var 'milli takimda da oynuyor ve gelecek sezon icin Fc Chelsea ile on sozlesme yapmis)
Gercekten kuzenimle daha sonra bu olaya cok gulduk ve cocugun mutevaziligine cok sasirdik gercekten ve cok hosumuza gitti .
Dusunun Turkiye de bu kadar unlu bir futbolcu bir turiste boyle bir yaklasim ve yardim icinde olur mu acaba , pek sanmiyorum
Bu da bizim cektigimiz Lasar in fotografi , ve internet den bir alinti ekliyorum
Acaba yalnızca bizim futbolcularımızda mı acaba kusur; onları bu yola iten halkımızda hiç mi kusur yok?..
Fenerbahçe'nin son yıllarda "scout" konusunda doğru işler yaptığının doğrulaması bu bilgi... ;D
*Değerli gözlem, çözümleme, değerlendirme ve fotoğraflar için teşekkürler.
Cavid Sezen