Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan irmscher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,548

irmscher

Kamp II
Mesajlar
433
Tepkime Puanı
110
Yer
İstanbul-Ataşehir
Forum da takip ettiğim kadarıyla , giden arkadaşlar tarafından verilmiş çok detaylı bir Belgrad yada Sırbistan bilgisine rastlamadım. Genelde herkesin geçiş rotasında olmuş ve tek tük kısa bilgiler verilmiş . Geçen ay yaptığımız 3 günlük Belgrad gezimiz ile ilgili bilgilerin forumdaki arkadaşlara faydalı olacağını düşünüyorum . Genel kültür , tarih ile ilgili bilgileri , meraklı olanlar , gidecek olanlar zaten araştıracaktır . Ben kısa kısa gezi ile ilgili faydalı olacak bilgileri paylaşmak istiyorum .

Öncelikle , Belgrad a gidişimizden önce , bana , bilgi olarak yardımcı olan Zafer Abi ye (Seyr-ü Zafer) burdan da çok teşekkür ederim.


Öncelikle Sırbistan ve Belgrad ile ilgili belirtebileceğim genel izlenimler :

- Daha önce gittiğim İsrail de yaşadıklarımın aynısını burda da yaşamam en önemlisiydi . Türkiye de 90 larda yaşanan savaştan gelen genel bir önyargı vardır . Sırplar düşman , soğuk , türk düşmanı , müslüman düşmanı vs. gibi , malesef , bazen , bazı durumlarda bir iki gözü dönmüş politikacının emelleri , bütün bir ülke insanının , halkların üzerinde önyargılar oluşturuyor . Tamamen yanlış bir önyargı , acayip derecede Türkleri seviyorlar , çok yardımseverler , kibarlar , zaten tarih olarak da Türklerden etkileşim var. Tanıştığımız insanlar çok iyi izlenimler bıraktı bizde . Bununla ilgili 1-2 örnekde anlatacağım . Sonuç , Sırbistan her türk ün korkmadan , çekinmeden rahatlıkla gidebileceği , gezebileceği bir ülke , en azından bizim gördüğümüz yerler bu şekildeydi.

- Sırbistan çok ucuz bir ülke . Yeme-içme , taksi vs. çok çok ucuz .

- Belgrad güzel bir şehir , fakat gezen bir turist için max. 2 gun , fazlası sıkabilir .

- Şayet Belgrad a gidiyorsanız , benim tavsiyem mutlaka Novi Sad şehrine de gidip gezin . Hem bizim Osmanlı tarihimiz açısından çok önemi olan Petrovaradin Kalesi ve müzesini görürsünüz , hem de Novi Sad görebileciğiniz dünyadaki en güzel , şirin şehirlerden bir tanesi diye düşünüyorum . Karlofça da aynı şekilde görülmeli , meşhur ant nın imzalandığı kasaba , Sırbistan tarihinin ilk lisesi ve ilk eczanesi de bu kasabada ve hala hayatta , bunlarıda gezip görebilir ayrıca ünlü Karlofça şaraplarından da tadabilirsiniz . Ayrıca fotoğraf çekenler için Karlofça harika bir kasaba .

-Biz Novi Sad a yerel bir tur şirketiyle gittik. Belgrad a gitmeden önce internet den araştırıp , fiyat aldık . Sabahtan akşama günübirlik tur toplam 2kişi için 130€ ya anlaştık. Adam başı 75€ . Turumuz Fruska Gora-Krusedol Manastırı-Karlofça-Petrovaradin Kalesi-Novi Sad şeklindeydi. Bir şöför ve tercüman eşliğinde gezdik . Tercümanımız aynı zamanda anlaştığımız tur şirketinin de sahibi Zlatan , çok kibar , türk dostu ve çok bilgili . Çok memnun kaldık . Şiddetle tavsiye ederim , Zlatan eşiyle beraber karı-koca bu butik tarzda tur şirketini kurmuşlar ve o bölgede her yere kendi paket turlarını yada kişiye özel turlar düzenleyebiliyorlar. Verdiğiniz paraya kesinlikle fazlasıyla değiyor , sizin memnun kalmanıza çok çok önem veriyorlar.
Şirketin web adresi : http://www.tours2serbia.com/index.html

- Uçak için Pegasus Havayolları nı takip ederseniz 150-200 tl arasında gidiş-dönüş bilet yakalayabilirsiniz.

- Belgrad Havalimanı ndan merkeze taksi ücreti max. 800 dinar (8 euro) , fazlasını vermeyin .

Şimdilik ilk aklıma gelenler . Fotoğraflarla da Belgrad hakkında daha detay vereceğim ...
 

Etiketler
Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Belgrad da mutlaka gorulmesi gereken bolge Kalemegdan ; sehir kalesinin harika bir Tuna nehri manzarasi var . Kale genis bir alana yayilmis , icinde bir cok kompleks mevcut , muzeler , hayvanat bahcesi bunlardan bazilari , Osmanli nin buyuk etkisi var bu topraklarda , Kalemegdan icinde Damat Ali Pasa nin turbesi de var.

DSC 1230 001


DSC 1232 001


DSC 1235 001


DSC 1241 001


DSC 1246 001
 

Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Kale alani icinde kortlar dahi var . Bu kortlarin yapiminda ve ulkede tenis sporunun gelisiminde Novak DJOKOVIC in katkisi cok buyuk ...

DSC 1233 001
 









Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Knez Mihailova Caddesi , Belgrad in en populer , trafige kapali , alisveris caddesi , guzel cafe ve restorantlar , magazalar vs....

Cadde ye cok yakin mesafede de Hotel Moskva var . Belgrad i ziyaret eden bir cok unlu , buyuk isim bu otelde konaklamis .

DSC 0173 001


DSC 0178 001


DSC 0184 001
 





Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Yugoslavya Savunma Bakanligi binalari 1999 yilinda NATO tarafindan bombalanmisti . Binalar ayni sekilde hala duruyor
Knezia Milosa Caddesi

DSC 0325 001


DSC 0337 001


DSC 0347 001


DSC 0367 2 001
 


Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Belgrad - Hotel Exelcior , kaldigimiz otel , herkese tavsiye ederim , merkezde , heryere yakin , gecelik 50 dolar odedik .

DSC 0768 001
 



Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

House of Flowers ; Yugoslavya nin efsane lideri Tito nun mezarinin bulundugu yer , yine Tito nun anisina yapilan cok guzel bir muzesi var . Ayrica giriste cok guzel heykellerin bulundugu bir bahcenin icinden gecerek merdivenlerden yukari dogru ilerliyorsunuz . Belgrad a giden herkesin gormesini mutlaka tavsiye ederim . Giris ucreti olarak cok kucuk bir rakam aliyorlar . Cok karmasik bir nufus yapisi bulunan eski Yugoslavya yi dagilmadan , bir arada tutan efsane lider Tito dur . Tito nun olumunden sonra bu dagilma sureci baslamistir . Bugun hala dagilan 7 ulkenin vatandaslarinin hepsi Tito ya buyuk saygi duyarlar .

DSC 0845 001


DSC 0817 001


DSC 0859


DSC 0889 001


DSC 0795
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,508
Mesajlar
1,519,021
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst