Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan irmscher Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,814
Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

House of Flowers ...

DSC 0771 001


DSC 0777 001


DSC 0802 001


DSC 0811 001


DSC 0899 001
 

Etiketler



Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Belgrad caddeleri ve Sehirin iki buyuk futbol takimindan biri ( digeri Red Star Belgrade ) Partizan in maclarini yaptigi stadi

DSC 0958 001


DSC 0986 001


DSC 0995 001


DSC 0992 001


DSC 0951 001
 



Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Partizan Stadyumu ndan , Sirbistan in en buyuk ortodoks kilisesi St. Sava Kilisesi ni gormek icin yurumeye karar verdik . 10-15 dk yurudukten sonra elimizdeki haritayla ilgili ufak bi yanilma yasadik . Arabasina binmek uzere olan genc bir cocuga kilisenin yerini sordum , fakat kiliseyi bilmedigini soyledi . Tam kendi kendime nasil bilmez diye sasirmisken , tamam anladim biliyorum dedi ve tarif etmeye calisti fakat onuda beceremedi :smiley: Tamam sorun degil baskasina sorariz dedigimde , okey gelin lutfen ben sizi arabayla birakirim diye teklif edince kabul ettik .

Cocuk , arabada , elimdeki Partizan magazasindan aldiklarimi poseti gorunce , Partizan taraftarimisiniz diye sordu

Yok dedim biz Galatasaray liyiz :smiley: hediye olarak aldim , cocuk ben futbolcuyum Partizan da oynuyorum , Fenerbahce den de teklif aldim demezmi , bizde tabi aman dedik yakma kendini Turkiye ye gelirsen sadece Galatasaray a gel dedik , gulustuk . Ben yine pek inanmadim nedense Paf genc takim oyuncusudur vs. diye dusundum . En son inerkende bir fotografini cektim , sagolsun bizi kilisenin onunde birakti.
Adini sordum , Lasar dedi !
Otele gittigimizde merakla internet den hemen arastirdim ve bakinca gozlerime inanamadim :smiley:))
Cocuk gelecegin buyuk yildizlarindan Lasar MArkovic ! Partizan da bir cok golu var 'milli takimda da oynuyor ve gelecek sezon icin Fc Chelsea ile on sozlesme yapmis :smiley:)
Gercekten kuzenimle daha sonra bu olaya cok gulduk ve cocugun mutevaziligine cok sasirdik gercekten ve cok hosumuza gitti .
Dusunun Turkiye de bu kadar unlu bir futbolcu bir turiste boyle bir yaklasim ve yardim icinde olur mu acaba , pek sanmiyorum
Bu da bizim cektigimiz Lasar in fotografi , ve internet den bir alinti ekliyorum

DSC 1002 001


Lazarmarkovic
 




Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Bu arada aklima gelmisken ; gece hayati ile ilgili merak edenler icin , biz sabahlari erken kalkip gunu full degerlendirmek istedigimizden hep cok gec uyumadik , disko yada gece klubu tarzi bir yere gitmedik . Fakat oradaki insanlardan ogrendigimize gore her turlu amaca yonelik gece klubu , disko tarzi eglence yerleri fazlasiyla var ...
 



Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

FRUSKA GORA : Belgrad in kuzeyinde , Sirbistan in en yuksek bolgesi , bu bolgenin diger bir ozelligi , bir cok onemli ve tarihi manastirlarin bu bolgede olmasi . Manastirlarin bu bolgede toplanmasinin en onemli nedenlerinden biriside Osmanli korkusu . Biz de bu bolgede bulunan manastirlarin en onemlilerinden birisi olan Krusedol Manastiri ni ziyaret ettik . Bu manastirda ayrica gecmis donemde yasamis Sirp Kralliginin onemli uyelerinin mezarlari da var . Dini ve tarihi yerlere cok ilgisi olmayan kisilerin Fruska Gora gezilerine katilmasini ONERMIYORUM .

DSC 0354 001


DSC 0358 001


DSC 0395 001


DSC 0412 001


DSC 0414 001
 



Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Manastirin din gorevlisi bizim turk ve musluman oldugumuzu ogrenince bize daha da bi sicak yaklasti . Manastir in tarihi ile ilgili butun detayli bilgileri bize anlatti ve diger bildigimiz klasik , ciddi , sizden nefret eder gibi bakan papazlara gore cok daha samimi , guleryuzlu hatta espriler yapan bir insan , bize icecek birseylerde ikram etti . En guzeli de aslinda Avrupa tarihinde cogunlukla barbar bir toplum olarak anlatilan Osmanli dan bize cok uygar bir toplum olarak bahsetmesiydi . Osmanli nin bu topraklara geldikten sonra hristiyanlara taninan haklarla ilgili vs. Sona dogruda agzindaki baklayi cikardi ; Dmitri cocuk yasta anne babasini kaybetmis ve onu musluman bir bosnak aile buyutmus , herseyiyle ilgilenmisler . Burda bir kez daha kendim sunu anladimki , iyilik her zaman kazaniyor . Onyargili olarak birbirini dusman gibi dusunen Sirplar ve muslumanlar , ve bir Sirp , hemde ustelik din adami . Ama gelin gorunki o Bosnak aile sayesinde bu insan da muslumanlari en buyuk dost bilmis , eminimki bunu herkesede bu sekilde anlatiyor . Hayatta hic bir insana , tanimadan onyargiyla yaklasmamak lazim diye dusunuyorum . Dini , dili , irki , rengi ne olursa olsun , hatta adam oldurmus olsa bile , en buyuk suclari islemis olsa bile , ikili iliskilerde her zaman once tanimak lazim . Iste bu da sevgili Dmitri ile cektirdigimiz bir fotograf .

DSC 0394 001
 




Ynt: Sırbistan ( Belgrad - Vojvodina Bölgesı - Novi Sad - Karlofça - Fruska Gora )

Sremski Karlovci , yani Karlofça ; Sırbistan ın kuzeyinde , Vojvodina bölgesi nde bulunan çok şirin bir kasaba . Küçük bir masal kasabası gibi fotoğraf çekmeye doyamazsınız . Sırbistan a gidenlerin Karlofça ya günübirlik bir gezi yapmasını kesinlikle tavsiye ediyorum.
Karlofça da ayrıca Sırbistan tarihinin en eski lisesi var. Bu lise hala hayatta , girişte danışma bölümünde duran öğrencilerle konuşursanız size cüzi bir miktar karşılığında turistik ve tanıtıcı ufak bir okul turu yapıyorlar . Okulda ki öğrenciler seçmeli olarak dünyadaki hemen hemen her türlü dili öğrenebiliyorlar . Okulun gerçekten çok güzel bir ortamı var .
Yine Sırbistan tarihinin en eski eczanesi de bu kasabada ve hala hazırda hayatta , eczane de çok eski dönemden kalma eşyalar da var eski antika yazarkasalar gibi , bu bölgenin şarapları da çok meşhur , Karlofça da şaraplarını tatmanızı öneririm , fiyatlarıda çok ucuz , hediye olarak da alabilirsiniz .

VOJVODİNA bölgesi Sırbistan ın kuzey bölümünü tamamen kapsayan bölüm . Bu bölgenin en önemli şehiri Novi Sad . Karlofca da Vojvodina sınırları içerisinde , yönetim olarak şu anda bir özerk yönetim söz konusu ve Vojvodina halkının büyük çoğunluğu Sırbistan dan ayrılmak ve ayrı bir ülke olmak istiyorlar . Bunun aslında en büyük sebebi de bu bölgedeki nüfusun Macar kökenli ve etkileşimli olması , hatta Romen ve Avusturya kokenli olan nüfus sayısıda az değil . Zaten Novi Sad şehrine giderseniz buranın Belgrad dan ne kadar farklı oldugunu hissedersiniz.
Belgrad tam anlamıyla , binalar , mimari yapı , sosyal yasam vs. ile size o eski komünizm havasını hissettirirken , Novi Sad tam bir batı avrupa şehri havasında herşeyiyle , yada Orta Avrupa dan bir Prag havası var şehirde
Novi Sad şehride mutlaka görülmesi gereken kendine has çok özel bir yer ...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,623
Mesajlar
1,521,225
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst