Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,560

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

eftaLYa' Alıntı:
İlahi adalet tecelli ediyor ;D

Sokakta, yolda, parkta.. her nerede bir kişi bile sigara içiyorsa dumanı dönüp dolaşıp benim burnuma giriyor. Ve inanın kabus gibi :( dönüp birşey demeye de hakkım yok. 20 senedir bende öyle idim..
Tebrikler Eftalya hanım kardeşim.
İnanın benim böyle iyi niyetle yapılan özeleştilerde gözlerim nemleniyor.Ben artık bundan sonra çok çok daha önem raz eden öz eleştirilerin geleceğini hasretle bekliyorum,bekliyorum çünkü zaman doğru aklın yolu bir olanı haklı çıkaracaktır.
Mesela bakın size az yukarıdaki bir tezattan söz edeyim. smlhyk nikli kardeşimizin kucağında masum iki minik kardeşimiz bulunmakta ve kullandığı kelime "altı ay içmemiştim yeniden başladım " ile nasıl çelişkili değilmi? Şimdi o kardeşimize sormak isterim ! Onların kılına zarar gelmesini istemez onları çok sevdiğinizi söylersiniz.Peki sigara sebebi ile size bir şey olsa nasıl onlara veda edeceksiniz. Elbette hepimiz bir gün hayata veda edeceğiz ama neden neden bu sebeb dumandan bir sebeb olsun ki neden. Diyor sözün özü kısa olandır diyerek bitirirken şu illetten herkesin acilen kurtulması için dualararıma ekliyor ,terk edenleride tek tek tebrik ediyor,saygılar sunuyorum.

Etiketler

Kemal abicim. Kimisine komik geliyor ama siz hayvansever biri olarak beni anlarsınız.
Benim sigarayı bırakmamdaki en büyük etken köpeğimdir.
Haydi yazın açık hava, bahçe, cam - kapı açık vs .. Ama kışın.. Aynı odada kendim ne kadar zehirleniyorsam benden bir adım ötede yaşamayı sevmeyen oğulcanım da aynı derecede zehirleniyor..Hatta daha da fazla :( Allah'ım ona zaten kısacık bir ömür vermiş. O kısa ömrün bir kısmını da benim almaya ne hakkım var.
Kendime yaptığım her eziyette bu dünyada da diğer tarafta da cezası sadece beni ilgilendirir. Ama kendimden başkalarına yaptığım eziyet?? Birde sözde çok seviyorum köpeğimi , canım gibi..
Daha önce de denemiştim sigarayı bırakmayı. (Yine istemeyerek...) olmadı.. Bu sefer Face'in doğum gününde bıraktım.. Bırakmak istemiyorum diye katıldığım sigarayı bırakarak ayrıldığım bir seminerle ;D
Umarım herkes sebebini bulur :smiley:

Esra hanım siz sigarayı bıraktıktan son ra Face'de huzursuzluk, sinirlilik gibi değişiklikler oldumu? Muhtemelen pasif içicilikten dolayı bağımlı olmuştur.

Rahmetli dedemin yıllar önce bir boğası varmış. Bu boğa, sigara içen birini gördüğü zaman koşar sıkıştırırmış adamı. Kurtulabilmek için boğanın yüzüne sigara dumanı üflemek gerekirmiş:D

Hay Allah nede güzel espiriler çıkıyor ya. Hem hüzün hemde sevinç dolu sohbetleriniz için hepinize teşekküler ediyorum.Eksik olmayın daha nice yıllar şurada sohbet etmek kim istemezki kim istemez......
Kemal

Kemal bey vallahi espri değil :D gerçekmiş.
Boğayı bağımlı yapmışlar, yanına sigarasız gidemezlermiş.
Benim köyümde bunu tüm eskiler bilir.:smiley:)

esra hanım sizin adınıza sevindim ilk başlarda verdiğiniz çelişkili yazılar beni tedirgin etmişti :smiley:
ve bu yöntemden benim sayemde haberiniz olması inanın bir dağcının zirveye bayrağı taşıma heycanı ile aynı
son yazılarınızda gördümki sizde başkalarını haberdar edip bırakmanın kolay olduğunu anlatmaya çalışıyorsunuz
ve yazı biçiminiz anlaşılır ve akıcı aynen bir köşe yazarı gibi :smiley:
ama hayal kırıklığına uğramayın !!!! Çünkü Biliyorum sevdiğiniz insanlara söyliyeceksiniz birçoğu aldırmayacak.Birçok kişiye ısrar edeceksiniz, en ufak ısrarınızı yerine getiren kişiler geçiştirecek.forumda paylaşım sitelerinde bilgi alabilecekleri linkleri vereceksiniz ne kadar yayrarlı olduğunu ve kolay olduğunu söyleyeceksiniz
ama tek bir sigara tiryakisi dahi bakmayacak.Dikkat ederseniz ben sadece yöntemin ismini söyledim ne link verdim nede adres hatta yöntem hakkında bilgi dahi vermedim birisi yöntemi merak eder araştırır be sayede belki bakar diye. Ben ortak değilim bir çıkarım yok hatta ben seminere katılmadım kitabını okudum ve video sunu seyrederek bıraktım ama ne kimseye okutabildim nede izletebildim. Ben gerçekten hayal kırıklığına uğradım Bukadar etkili ve kolay bir yöntemi keşfedip kimseye anlatamamak insanı üzüyor.
Tiryakiler hemen video ve kitap hakkında kesin önyargıyla bakıyor söylemenize rağmen sanki ben izlemememişim gibi konusunu bana anlatıyor trajedi:D
Muhtemelen sizde semineri adres gösterdiğinizde çürümüş ciger, kesilmiş parmak resimleri gösterecekleri fikrindedirler bunun aksini söylemenize rağmen bu önyargıyı değiştiremessiniz çünkü denmemeleri için tek bu bahane kalıyor ve ne kadar doğru fikirde oldukları pek önemli değil çünkü onlar korkuyorlar.
Bence herkezin bağımlılıktan kurtulması gerekmiyor. Tekrar bağımlı olamamak ve olmamanız temennisi ile ....

30 senedir sigara içen çok yakın arkadaşım Ayten ben seminere katıldıktan 6 gün sonra beni dinleyerek ve kirabını okuyarak sigarayı bıraktı. Günde yaklaşık 2,5-3 paket içiyordu :smiley:

Sağlığı geçtik, maddi kısmında çok eğleniyoruz. Ayda 300 tl civarı sigara parası veriyordu. Şimdi vermiyor. Taksitle salon takımı aldı. ayda 100 -100 ödeyecek ;D Hala harcayacak 200 tl si var sigara karından her ay ;D ;D

eftaLYa' Alıntı:
30 senedir sigara içen çok yakın arkadaşım Ayten ben seminere katıldıktan 6 gün sonra beni dinleyerek ve kirabını okuyarak sigarayı bıraktı. Günde yaklaşık 2,5-3 paket içiyordu :smiley:

Sağlığı geçtik, maddi kısmında çok eğleniyoruz. Ayda 300 tl civarı sigara parası veriyordu. Şimdi vermiyor. Taksitle salon takımı aldı. ayda 100 -100 ödeyecek ;D Hala harcayacak 200 tl si var sigara karından her ay ;D ;D
Yaşasın tatil paraları çıktı işte. ;) :D :D :D

walla o zaman bizim haytalar baya inatcı videoyu seyrederken sigaralar benden dedim gene izletemedim
Benle birlikte izleyene paket alacağım dedim yok kendi aralarında and içmişler sanki izlemiyeceğiz diye
Neyse sesimi en azından size duyurmuş oldum arkadaşınızda eşantiyon olmuş oldu :D
ayrıca arkadaşınızın para yı değerlendirmesi iyi olmuş akıllıca
walla ben paranın keyfini çıkarıyorum sigaraya verilen para göze gözükmüyormuş maaşıa zam almış gibiyim

yaw başka bu yöntemle bırakan yokmu huuuuuu :S

ah bi bırakabilsem diyeceğim ama biz aslında bırakmak değilde bırakmamak için çaba sarfediyoruz.bırakmak yerine içmek daha cazip geldiği için yok bırakamıyorum yok bayağı azalttım yok bırakmıştım tekrar başladım yok birşeye moralim çok bozuldu ondan yaktım bir tane vs vs vs.hepizin kullandığı bahaneler aynı değilmi bırakmak istemeyen kaç kişi var acaba içimizde?

kumruhuseyin' Alıntı:
ah bi bırakabilsem diyeceğim ama biz aslında bırakmak değilde bırakmamak için çaba sarfediyoruz.bırakmak yerine içmek daha cazip geldiği için yok bırakamıyorum yok bayağı azalttım yok bırakmıştım tekrar başladım yok birşeye moralim çok bozuldu ondan yaktım bir tane vs vs vs.hepizin kullandığı bahaneler aynı değilmi bırakmak istemeyen kaç kişi var acaba içimizde?
Ne güzel bir özeleştiri örneği.
Hüseyin kardeşim teşekkürler ayrıca yaşadığın yerede baktım birde oralarda sigara içemese insan işte sağlık,işte uzun ömür.

Merhabalar arkadaşlar,
Başta Esra hanım olmak üzere sigarayı bırakan herkesi kutluyorum.Eğer istenilirse nelerin olabileceğini herkes görmeli.Zaten Esra hanım hayvan dostu,hayvanları seven herşeyi sever onlara zarar gelmesini istemez.Kendisini tekrar kutluyorum.
Kalın sağlıcakla.

Az evvel kendime evde kullanmak üzere Sigara içilmez tabelası tasarlarken bu fikir geldi aklıma :smiley:

2rhtdhc.jpg

Dileyen çıktı alıp kullanabilir. daha büyük boyutu bu linkten indirebilirsiniz.

http://i42.tinypic.com/n1azx3.jpg

Dumansız günler dilerim sevdiklerinizle :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR