Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,557

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

eftaLYa' Alıntı:
Neden içtiğimi anladığım için tekrar sigara içmek için cidden salak olmam lazım :D
Bu seminer bu lafı söyletebiliyorsa,
Sigara içen arkadaşlar kesin katılın çünküü böyle düşünen birisi bir daha bu zıkkımı yakmaz.
Esra hanım kutluyorum sizi ;)

Etiketler

benim için irademi zorlamadan sigarayı bırakmak gibi bi ihtimal yok, sigarayı neden içmemem gerektiğini ve aslında neden içtiğimi tam olarak anlamadan, sadece bağımlılığımla inatlaşarak bırakabilmek zaten imkansız, dervişin fikri neyse zikri de o misali..
o zaman olayı önce ben kendi kafamda bitirmeliyim diye düşündüm, bunun için seminerlere katılmak, nikotin sakızı kullanmak, akupunktur yaptırmak vs bana göre kendimi kandırmak olur, ha bu şekilde bırakan insanlar yok mu var tabii, anlattığınız kadarıyla bir örnek de sizsiniz zaten. neyse kendi kafamda bitirebilmek içinde dedim ki böyle bir ihtiyaç normal insanın doğasında var mı acaba? yok.. bu kadar keyfi bir bağımlılık için hayat kalitemi düşürmeme, sağlığımı bozmama değer mi peki ? hayır değmez.. niye yapıyorum öyleyse ben bunu ? elimin altında olmadı mı huzursuz oluyorum, çabuk sinirleniyorum, içemediğim zaman hiçbir şeye konsantre olamıyorum, zehiri alınca rahatlıyorum, ele geçirmiş gibi beni yani, trajikomik bi durum, saçmalık.. bunları düşününce kendime saygım azaldı, nefret ettim.. psikolojik bağımlılığı o an yendim zaten..
vücudumun nikotin ihtiyacından dolayı ara ara beynime yollanan sinyalleri önemsememek için gerekli irade dediğim şey, o nedenle yazdım irade gerekli diye aslında, evet kafanızdan inanırsanız silersiniz, ama vücudunuzun zehri atması, normale dönmesi, onsuz yapmaya alışması zaman alır biraz, normal.. ki kendimde görüyorum, gitgide daha az aramaya başlıyorum, dediğim gibi artık sadece yemeklerden sonra içimde bi boşluk hissediyorum, onun dışında problem olmaktan çıkarttım, bir süre sonra o da geçip gidicek, irade o ihtiyacı o an tolere edebilmek için gerekli olan şey bana.. yoksa haklısınız

Vücudun nikotin araması 72 saatte sona eriyor bilimsel olarak :smiley:
Vücudumuz nikotin depolayabilen bir yapıya sahip değil. Son nikotinden 72 saat (yani 3 güncük ;D ) sonra nikotin aramıyor vücut.
Psikolojik bağımlılık arıyor ne arıyorsa.

Seminer bana göre değil dediniz ya :smiley: Aslında herkese göre. Babamın oğlu değiller, ortak değiliz, kazandıkları paradan pay da almıyorum. Ama tekrar diyorum.. Sigara içen ve bırakmış ama azda olsa zorlanan herkes katılmalı.

İrade varsa birşeyde aslında vazgeçilmemiştir zorla terkediliyordur ve bu terkedişde iradenizden destek alma mecburiyeti hissediyorsunuzdur.
Ama seminerde anlatılanlardan sonra İçmek istemiyorsunuz ki iradeye ihtiyaç olsun
;D ;D ;D

Sizde benim gibi neden bırakmanız gerektiğini değil de neden içtiğinizi kavrasaydınız yukarıda saydığınız zorlukların hiçbirini çekmezdiniz.
Gezilere katılan pek çok gezenbilirci benim nasıl bir tiryaki olduğumu yakinen görmüştür. Canımı al, sigarama dokunma mantığı ile yaşardım. Tüm gün sigara içtikten sonra küt diye bıraktım. Ve hiç aramadım! Darısı sigarayı seven ama bırakması gerektiğini bilen her bağımlının başına ;D ;D

Allen Carr yöntemi ile sigarayı bırakan kişilerin bazılarının yorumları:

Merhaba Allen Carr ekibi,
Yaklaşık 8 ay evvel tamamen annesinin zoru ile onu kırmamak adına tanıştığımızı hatırlıyorum.
Bana kırılmasını istemedim,6 saat sonra bir işe yaramadı halen içiyorum demek için geldiğimi biliyorum.
Nerden bilebilirdim bu kadar doğru bir iletişim ile karşılaşabileceğimi?
Kim düşünebilirdiki yalnızca 1 seanstan sonra sigaradan kurtulabileceğimi,hatta aylarca insanları sizlerle tanıştırmak adına çırpınabileceğimi...!!(ömrüm olduğu sürece bu devam edecektir)
Sigara genç yaşıma rağmen uzun süredir içmekten usanmadığım,benim için en büyük haz ve keyifti.Emre hoca bu cümleye okuyunca kızacak:smiley: Allen Carr metodu ile tanışmadan önceki fikirlerimdi bunlar.Günlük ortalama 2 paket ve üzeri içen biri olarak,onun ne HAZ nede KEYİF olmadığını anlamama emek veren,beni gerçekten DÜNYANIN EN MUTLU SİGARA İÇMEYEN BİREYİ HALİNE GETİREN,Başta Emre ÜSTÜNUÇAR olmak üzere tüm ALLEN CARR ekibine minnettarım.
Bugün içilen ortamda durmak bile beni içenler adına çok üzüyor.
Altını çizerek söylemeliyim ki sigara bırakma amacı ile orda bulunmadım!!
Sigaradan kurtulmamı sağlayan 3 faktör şunlar olmuştur;
Sadece samimi olarak orda bulunmak,beynimize yerleşmiş beyaz yalanların çürütülmesine izin vermek ve en önemlisi Allen CARR hizmetinde bulunanlara 72 saat süre vermek.
Üzerinden aylar geçmesine rağmen,bugünkü keyifim ve rahatlığım 4.günün aynısıdır...
Gelelim Allen Carr ın bana kazandırdıklarının birkaçına,
1-Sinirli bir insan olmadığımı öğrendim.
2-5 saat uykunun insana yetebildiğini gördüm.
3-Sigara kullanmadığım sürece beni hiçbişeyin mutsuz edemeyeceğini biliyorum.
4-10 yıldır şeker atmadığım çayın acı olduğunu farkettim :smiley: ...............vb
Son olarak sigara içen bir insanın hayatı boyunca,kendisine yapabileceği en büyük maddi ve manevi yatırımın SİGARA İÇMEMEK OLDUĞUNU düşünüyorum.Bu bilinci bana aşılayan sizlere yani ALLEN CARR ekibine destek olmak benim için her zaman keyif olacaktır.

Saygılarımla
Cihan MUT

Merhaba,
27 yaşında olmama rağmen, beni ‘Kaç yıldır sigara içiyorsun?’ sorusuna ‘13 yıl’ cevabı verirken hissettiklerimden kurtardığınız ve bugün gururla ‘13 yıl içtim ama Allen Carr semineriyle bıraktım ve artık içmiyorum’ demenin mutluluğunu yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Hala inanamıyorum 13 sene boyunca her saat başı vücudumu zehirlediğime. Seminer sonunda ki son sigara ritüelinde içtiğim o sigarayı da asla unutmayacağım. Bir yandan 13 sene boyunca vücuduma verdiğim zararları düşünüp halime acıyorum, bir yandan da en azından 13 sene boyunca kullandığım bu illetten kurtulduğum için seviniyorum. Sigarasız yaşayabilmenin ve kurtulmanın mümkün olmadığına kendimi inandırmışken; 6 saatte sigarasız yaşamın daha keyifli, daha rahat, daha stressiz olduğu gerçeğine aklımı ikna ettiğiniz için çok çok teşekkürler. Artık ÖZEL SİGARA ANLAR’ım sigarasız geçen her anıma dönüştü. Darısı bütün tiryakilerin başına.

Hüseyin OK
Müfettiş Yardımcısı / Yapı Kredi Yatırım

Mektupların devamı için : http://www.sigarabirakmakicin.com/SigarayiBirakanlar/genel.asp?menu=4

:smiley:

sisdagili61' Alıntı:
Evet arkadaşlar çığ gibi oluyoruz.Ben becerememde yapabilen arkadaşımız 41.kişi katıldığında 41 tane nazarboncuğu yapabilirmi?Yapılırsa sanırım güzel olur.
Kalın sağlıcakla.

tü tü tü 41 kere maşallah... ;D ;)

[attachment=1]

41....gif

VAVVV Gif resmine bakarmısınız harika vallahi ellerinize sağlık Fatoş hanım. Bu ne jest böyle.
Sigaraya karşı kalkan gibi gögüs geren ve o illeti terk eden bütün arkadaşlarımızı tebriklerle kutluyor kendilerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.Yapmamın çok zor olduğunu bildiğim halde içimden geçeni yazmak istiyorum. Yani bu 41 kişinin hepsine nefis bir sofra hazırlıyor çeşitli meyva suları eşliğinde ikramlarda bulunuyorum.

eftaLYa' Alıntı:
Vücudun nikotin araması 72 saatte sona eriyor bilimsel olarak :smiley:
Vücudumuz nikotin depolayabilen bir yapıya sahip değil. Son nikotinden 72 saat (yani 3 güncük ;D ) sonra nikotin aramıyor vücut.
Psikolojik bağımlılık arıyor ne arıyorsa.

Seminer bana göre değil dediniz ya :smiley: Aslında herkese göre. Babamın oğlu değiller, ortak değiliz, kazandıkları paradan pay da almıyorum. Ama tekrar diyorum.. Sigara içen ve bırakmış ama azda olsa zorlanan herkes katılmalı.

İrade varsa birşeyde aslında vazgeçilmemiştir zorla terkediliyordur ve bu terkedişde iradenizden destek alma mecburiyeti hissediyorsunuzdur.
Ama seminerde anlatılanlardan sonra İçmek istemiyorsunuz ki iradeye ihtiyaç olsun
;D ;D ;D

Sizde benim gibi neden bırakmanız gerektiğini değil de neden içtiğinizi kavrasaydınız yukarıda saydığınız zorlukların hiçbirini çekmezdiniz.
Gezilere katılan pek çok gezenbilirci benim nasıl bir tiryaki olduğumu yakinen görmüştür. Canımı al, sigarama dokunma mantığı ile yaşardım. Tüm gün sigara içtikten sonra küt diye bıraktım. Ve hiç aramadım! Darısı sigarayı seven ama bırakması gerektiğini bilen her bağımlının başına ;D ;D

neden içiyorsunuz.. karmaşık soru.. neden içtiğimi birinin bana söylemesine ihtiyacım var mı ?

sizinki aniden aydınlanma gibi olmuş, vahiy gelmiş gibi, bırakmışsınız.. umarım ilerde iradenize hiç ihtiyaç duymazsınız, çok güzel..

dinlemediğim konuda ahkam kesmek istemem, ama seminer gerçekten bana göre değil diyesim var, çünkü seminere giderek, sakız çiğneyerek falan olayı kafamda daha da büyütmüş gibi olurum, kendi açımdan.. oysa bitti diyip atmak daha güzel, daha sağlam, daha karizmatik ;D ;D şaka bi yana ben vücudun kan değerleri vs gibi olaylarının ancak birkaç hafta sonra normale döndüğünü biliyorum.. yanlış biliyo da olabilirim tabii..

irade meselesi.. şöyle söyleyeyim, bir neticeye iradenizle hakim olabilmek demek, her zaman birşeylerden zorla vazgeçilmesi gerektiği anlamına gelmeyebilir.. başka tartışma konusu, burda felsefik açıklamalar yapmama gerek yok, ama yinede kendi fikrimi belirteyim dedim, çatlarım yoksa :D konuyla alakalı olan kısmıysa sigara kullanmak bağımlılık yapar, uzun süre kullanırsanız bağımlı olursunuz, hem fizyolojik hem psikolojik olarak bağımlı olduğunuz maddeden kurtulabilmeniz için de yukarıda yaptığım latife gibi vahiy falan gelmemişse iradeniz en önemli kozunuzdur, en büyük silahınızdır, emin olun böyledir ;)

konu sıkıntılı konu, hakkında sayfalarca yazılıp çizilebilir, bu illeti bi gün aniden bırakırsınız hatta zamanla unutursunuz falan, ama yıllar sonra gelir kendini öyle bi hatırlatır ki ''aaa sen burdamıydın hep'' demek zorunda kalırsınız :smiley: o zaman nerdesin çelik irade, gel kurtar beni, mazallah :smiley:

saygılar
sevgiler

Önemli olan sigara içmiyor olmamız aslında. Gerisi teferruat. Siz öyle bırakmışsınız, milyonlarca kişi benim gibi (10 milyonun üzerinde başarıları ;D )
İradeye hiç gerek yok. Siz kendinizi zorlarsınız ben lay lay gezerim. Elbet akla gelir. Lisede kavga ettiğim ve nefret ettiğim bir arkadaşım da aklıma gelebiliyor arada :D ama ona karşı bir özlemim bir hissim olmadığı için iradeye ihtiyaç duyup bastırmıyorum yokluğunu ;D
Fark burada.

sigarayı bırakmaya calışan arkadaşlara başarılar diliyorum. Sigarayı bırakmak zor irade işi der bırakmak içinde bin türlü yol dener sakız cigner cekirdek vs. ile avunmaya calışırız bir kac gün böyle devam edr sonundada tekrar yakarız bir cigara tüh be gene iradeye kabahat buluruz bu böyle devam edr gider profesyonel destek alınır yine bir mütdet sigaradan kurtulursunuz lakın o hep aklınızda dır ilk fırsatta tekrar ucunu kızartırsınız yine sonuc hüsran. Ben sigarayı 7 sene önce bırakan biriyim 20 sene civarı sigara tükettim bunun son 15 yılı bırakmama yakın günde 4 paket uzun filitreli sigara tüketirken bir sabah yarım paket sigara içtim yeni pakettende bir iki dal içtikten sonra agzımdan toplum içinde oldukca yüksek sesle ben bir daha bu sigarayı içersem ........,,,,,,,,,....... diye uzunca bir kelam ettikten sonra yollarımızı ayırdık arkadaşlar bırakana kadar cok zordu bırakmak daha zor oldu bıraktıktan sonra bu kadar kolay oldugunu bilseydim daha önce bırakırdım oldu darısı tüm sigarayı bırakmaya calışanların başına

Gezenbilir de gezinirken kahvemi alıyorum
Bi tane de yakıyorum
Zaten günde 2 tane içiyorum.
Bu aralar azaltmaya çalışıyorum
1 e düşüreceğim :D

altı ay içmemiştim yeniden başladım

Arkadaş keşke başlamasaydın.Hiçbirşey sigaraya başlamak için sebep olamaz.

Gezenbilir de gezinirken kahvemi alıyorum
Bi tane de yakıyorum
Zaten günde 2 tane içiyorum.
Bu aralar azaltmaya çalışıyorum
1 e düşüreceğim

Kahveni sigarasız iç tadına bak nasıl,1 e düşürmeyi geç tamamıyla hayatından çıkar farkı gör.Ben günde 3 paket içerken bıraktım.
Kalın sağlıcakla,herkese sigarasız günler diliyorum.

Merhabalar,
Başta ülkemin kadınları olmak üzere tüm dünya kadınlarının kadınlar gününü kutluyorum.
Onlar bizim baştacımız,varlığımızın nedeni.Bigün değil hergün ellerini öpüyorum.
Kalın sağlıcakla.

eftaLYa' Alıntı:
Meğer 20 senedir sözde insanı, doğayı , tüm canlıları seven ben sevdiğimi söylediğim herşeyi herkesi zehirliyormuşum.

Çok güzel söylemişsin eftalya. Ben de gezenbilir ailesindeki insanların neden sigara içtiğini düşünüyorum zaman zaman. Sigarayı bırakabildiğin için de ayrıca tebrik ederim ;)

İlahi adalet tecelli ediyor ;D

Sokakta, yolda, parkta.. her nerede bir kişi bile sigara içiyorsa dumanı dönüp dolaşıp benim burnuma giriyor. Ve inanın kabus gibi :( dönüp birşey demeye de hakkım yok. 20 senedir bende öyle idim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.