Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,557

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

Merhaba ferah,sigarayı bırakanlar arasına hoşgeldin.Kişi istedimi neler yapıyormuş değilmi.Ben günde 3 paket içiyorken ve mutlaka ev ve arabada stoklarım,şahane çakmaklarım da vardı (yurt dışına gidip gelen dostlarım bana çakmak ve çakı hediye ederlerdi)bırakıyorum dedim ve çebimde 2 paket tam birde yarım paket vardı ve ben bıraktım.Anında değişiyorsunuz nefes,tat vs.Ben zaten kilolu idim şimdi zayıfladım.Sigarayı bırakmanın adama kilo aldırmadığını ispat ettim.
Sizi tekrar kutlarım.Kalın sağlıcakla.

Etiketler

01. ekiNoks
02. cenkcc
03. seyyah-34
04. feroza34
05. byseyyah
06. oğlak
07. zigana78
08. Felice
09. Kasif
10. melinda
11. reis28
12. 2fast4u
13. züğürt gezençi
14. lokosit
15. ekinox
16. nitroces
17. Parodi (Fatih Aydoğdu)
18. gezent-i
19. Clk PART-Business CARCARE
20. orsa
21. Hayko
22. zoraki
23. ecirman (1997)
24. gastumanna
25. Amaç
26. Zakof (2006)
27. CİNCİN (3 Mart 2006)
28. sisdagili61
29. zaferbager41
30. Hayaxi (26.01.2010)
31. SEN (15.01.2007)
32. sebiha33
33. 34 STE 1961
34. VARHUB
35. Şadiye...(züğürt gezençi'nin Eşi)
36. Ozyvet (01.02.20
37. mdy (Şubat 2007)
38. erhan
39. ferah

01. ekiNoks
02. cenkcc
03. seyyah-34
04. feroza34
05. byseyyah
06. oğlak
07. zigana78
08. Felice
09. Kasif
10. melinda
11. reis28
12. 2fast4u
13. züğürt gezençi
14. lokosit
15. ekinox
16. nitroces
17. Parodi (Fatih Aydoğdu)
18. gezent-i
19. Clk PART-Business CARCARE
20. orsa
21. Hayko
22. zoraki
23. ecirman (1997)
24. gastumanna
25. Amaç
26. Zakof (2006)
27. CİNCİN (3 Mart 2006)
28. sisdagili61
29. zaferbager41
30. Hayaxi (26.01.2010)
31. SEN (15.01.2007)
32. sebiha33
33. 34 STE 1961
34. VARHUB
35. Şadiye...(züğürt gezençi'nin Eşi)
36. Ozyvet (01.02.20
37. mdy (Şubat 2007)
38. erhan
39. ferah
40. memorian

gördüğüm en dramatik liste.. bi umutla girenler, girip geri çıkanlar, başlayıp geri çıkması gerektiği halde ismini silmeye kıyamayanlar, bi gün mutlaka girmek isteyenler, girince inat edip sonuna kadar sadık kalanlar, sadık kalacağını zannedenler..

bende ekledim kendimi, bırakalı 3 haftaya yakın oldu, yemek sonraları krizlerim hariç şimdilik gayet iyiyim.. devamı da gelse bari :smiley:

loganrory' Alıntı:
Haklisiniz valla:smiley: konuya abone oldugumdan yazilan her mesaji okuyorum,okudukca huzunleniyorum:smiley: yok ama hic israr etmeyin gelmem bir daha yaniniza. :smiley:

aaa ama olur mu gelin yanımıza falan diyebilmek isterdim size :D ama daha ben yeni girdiğimden o kadar sahiplenemedim bile listeyi, kendim bile geri çıkmaktan korkuyorum allah muhafaza ;D ;D

neyse irade herşeydir diyip konuyu bağlıyayım bari

Ama ya cikarsaniz listeden:smiley: ya cikipta adinizi silmeyi unutursaniz:smiley: ne kadar dramatik olur :p Neyse sabir diliyorum umarim kalan tum liste sadik kalanlardan olur.

Sigara ısrar etmeyle, zorlamayla bırakılmaz. Israra dayanamayıp veya birisinin zorlamasıyla bırakmaya kalktığınız zaman aklınız sigarada kalır, hiç unutamazsınız, yakmak için fırsat kollarsınız. Tüm bunları ben yaşadım,arkadaşlarımda da gördüm.
Sigarayı bırakabilmek için sigarayı kafanızdan silmelisiniz, KARAR vermelisiniz.Buda birden olmuyor.Ben eşimin zoruyla bıraktığım zamanlar en fazla 45 gün sonra yaktım ve bu 45 gün eziyetten başka birşey değildi. Ama eşime dahi söylemeden kendi kararımla bıraktığım zaman eziyet 3-4 gün sürdü. 2 yıl 2 aydır içmiyorum ve bitti artık, kendimi hiç içmemiş gibi hissediyorum. Lütfen kesin kararınızı verdiyseniz, ve kendinizi hazırladıysanız bırakın, aksi takdirde yeniden yakma ihtimali artıyor.

Memorian kardeş yemek sonrası krizleride kısa zamanda azalarak bitiyor. Gayret 3 haftanı ziyan etme.pasif olarak yada nikotin sakızı..vs ile nikotin alırsan bu krizler hiç azalmıyor bilesin. Aman buna dikkat.
Nikotinden her şekilde uzak durmak = KESİN RAHATLIK

Sigarayı bırakan arkadaşlar; ıraktıktan sonra meydana gelen değişiklikleri yazalımmı?

1-Nefesim açıldı
2-İçimden koşmak geliyor.
3-burnum sürekli tıkalıydı, devamlı bir sekresyon vardı, burnumu kuru hatırlamıyordum. Şimdi burnum kupkuru ve sekresyon yok, daha rahat nefes alıyorum.
4-Kilo aldım, 15kg ama 10kg geri gitti, fazla kilo bel ağrısı yaptı (çok hızlı aldığım için)

lütfen ilaveleri yapıp devam edelim

Merhabalalar,

Bugün benim sigarayı bırakılşımın 4. yılı Sanırım 3 veya -4 mart günüydü, yıllar geçmiş, unutmuşum valla :smiley: 4yıldır bir nefes bile sigara içmedim :smiley: Neler değişti, çoook şey değişti çok.

Nefesim hırıldamıyor ve ciğerlerimi tamamen havayla doldurabiliyorum
Nefes kokusu olmuyor, sosyal ortamlarda kendime daha güveniyorum.
Sigara içme ihtiyacından kaynaklanan huzursuzluk ve gerginlik yaşamıyorum
Tat ve koku alma duyularım gelişti, yediklerimin gerçek tatlarını ve kokularını alabiliyorum

1-Nefesim açıldı
2-İçimden koşmak geliyor.
3-burnum sürekli tıkalıydı, devamlı bir sekresyon vardı, burnumu kuru hatırlamıyordum. Şimdi burnum kupkuru ve sekresyon yok, daha rahat nefes alıyorum.
4-Kilo aldım, 15kg ama 10kg geri gitti, fazla kilo bel ağrısı yaptı (çok hızlı aldığım için)
5-Nefesim hırıldamıyor ve ciğerlerimi tamamen havayla doldurabiliyorum
6-Nefes kokusu olmuyor, sosyal ortamlarda kendime daha güveniyorum.
7-Sigara içme ihtiyacından kaynaklanan huzursuzluk ve gerginlik yaşamıyorum
8-Tat ve koku alma duyularım gelişti, yediklerimin gerçek tatlarını ve kokularını alabiliyorum

CİNCİN sende yılbaşı gecesi bıraksaydın yıldönümünü unutmazdın ;D ;D

lokosit' Alıntı:
CİNCİN sende yılbaşı gecesi bıraksaydın yıldönümünü unutmazdın ;D ;D
Hayatımdan öyle bir silinmiş ki, sigara içtiğim zamanları bile hatırlamıyorum artık :smiley: Ben hafta içi bir günde sigara almaya üşendiğim için işyerindeki arkadaşların 'bütün gün içmeden duramazsın' iddiaları üzerine bırakmıştım. Yani o sabah uyandığımda sigarayı bıracağım aklımın ucundan bile geçmiyordu. Ama takvime baktım, 4 mart 2006 olamaz, Cumartesiye geliyor. 7-8 Mart falan da olabilir :smiley:

memorian' Alıntı:
neyse irade herşeydir diyip konuyu bağlıyayım bari

İrade ile sigara bırakmanın insanın kendisini mutsuz etmekten başka birşey olmadığını öğrendim.

2009 ağustos civarı idi sanırım sigarayı ilk bırakma denemem. nikotin sakızı + irade ile. Hayat çin işkencesi gibiydi. Hiçbirşeyin tadı yoktu. Mutsuzdum. Yemek sonraları işkenceydi. Güzel bir manzaranın karşısında oturmak işkenceydi. Rakı ve balık sigarasız tatsız tutsuzdu :smiley: bende geri döndüm ekim gibi :smiley:

sonra bu sayfalarda Hayaxi arkadaşımızın yazısından Allen Carr yöntemi diye birşey okudum. Nedir ki diye araştırdım. sitesini buldum.

http://www.sigarabirakmakicin.com/

Sitede yazılanları okudum birbir. Videoları izledim (sizde izleyin).. Videolarda sigarayı bıraktırma seminerlerinde ne yapmadıklarını anlatıyorlar :smiley:

http://www.sigarabirakmakicin.com/SigaraNasilBirakilir/SigaraNasilBirakilir.asp

Sigaranın sağlığa zararlarından bahsetmiyorlar.. Yada sigarayı neden bırakmamız gerektiğinden.. Yaptıkları sigarayı neden içtiğimizi anlamamızı sağlamak. Anlayınca zaten sigara içmek istemiyorsunuz / içmiyorsunuz..

1 ay oldu sigara içmeyen olalı. Aklıma gelmedi dersem yalan olur. Elbette geldi. 20 senedir günde en az 30-40 defa yaptığım şeydi. Ama aklıma geliyor demek canım istiyor demek değildi :smiley:
Hiç zorlanmadım.
Yemeklerden sonra kriz geçirmedim :smiley: Rakı ve balık sigarasızda gayet lezzetliymiş. Manzaralar dumansız çok daha netmiş ;D
Sigara içmeyen arkadaşlarım çok mutlu.
Sigara içen arkadaşlarım beni görüp şokta! Çünkü sigarayı bırakmamdan kaynaklanan ne bir stres, ne bir mutsuzluk, ne gerginlik yok hayatımda. Seminerde o kadar güzel anlatmışlar ki sigarayı bize çıktığımda içmek istemiyordum. İçmek istemediğiniz birşeyin yokluğunu da hissetmiyorsunuz ;D

Ha bu arada... Seminere telefondaki bayana "Ben sigara içmeyi seviyorum.. Ama her aklı 3 gram çalışan insan gibi bırakmam gerektiğini de biliyorum... Ben sigarayı bırakabilirmiyim ki?" diyerek kayıt yaptırdım :smiley:

Sigara içenler ve sigarayı bırakırken zorluk yaşayanlar ; Sigara için ne düşünüyor olursanız olun lütfen bu seminere katılın.
Ucuz değil evet.
Bıraktıramazlarsa sigarayı aldıkları parayı geri ödüyorlar. :smiley:
Ama ya bıraktırabilirlerse?
Benim 2 aylık sigara param :smiley: 1 ayı geçti.. yarısını amorti ettim yani paranın ;D

Kolay gelsin :smiley: Ertelemeyin!

esracım sen zaten bunları dert etme ben birkaç kişininde yerine sigara içiyorum alkolün yanında da yemeklerlede canım sıkılıncada kısacası sigara yakmak için bircok bahanem var :smiley:)) hele hele sinirler tavan yaptığında bir sigara yakıpda çiğerlerimin dumanla dolup o hazzı eminimki bircok kişinin yerinede yaşıyorum :smiley:) şeytanın avukatlığı gibi olmasın ama bence madem sigarayı bırakmışsınız bu kadar kötü illetin konusunu bile yapmayın tamamen hayatınızdan cıkarın derim :smiley: ve umarım bir daha elinde sigara görmem e sra yoksa bittiğin an o an olur :smiley:)

NOT- sigara içiyoruz diye içmeyenlerden az yaşayacağız diye genel bir kanı varya yada öksürerek ölüceğiz gibi şeyler sigara içenlere iyi davranın lütfen .)) hoş trafik kazası doğal afet terör gibi nedenler sigaradan cok öldürsede sigara içenlere anlayışlı olalım :smiley:

eftaLYa' Alıntı:
2009 ağustos civarı idi sanırım sigarayı ilk bırakma denemem.

Ben de sana uydum takıldım peşine, o gün bu gündür de sigara kullanmıyorum... ;D ;D ;D

Her işte bir hayır vardır dememişler boşuna. Demek ki benim bırakmama da sen vesile olacakmışsın... ;)

Teşekkürler Esracım... :smiley:

Ünal merak etme görmezsin elimde sigara :D
Neden içtiğimi anladığım için tekrar sigara içmek için cidden salak olmam lazım :D
Sigara içenlerin en büyük korkusu sende var :smiley: "Bırakırsam ne yaparım"
Bende sevdiğimi sanıyordum. Karşılıklı da gayet şahane tüttürüyorduk şekerim :D Senden yada sigara içen birinden daha uzun yaşayacağımı iddia edemem. Yada daha sağlıklı yaşayacağımı.
Bunların garantisi yok tabiki.
Ama mesela Face daha sağlıklı olacak. avuç kadar ciğeri evde benim bencilliğim yüzünden dumanla dolmayacak. Sırf o hayvana sevgimden bıraktığıma değer.
Yanımda sigara içildiğinde çektiğim işkenceyi anlatamam sana.
Meğer 20 senedir sözde insanı, doğayı , tüm canlıları seven ben sevdiğimi söylediğim herşeyi herkesi zehirliyormuşum.
Sigarayı bıraktı havaları değil bu inan. Daha önce bırakmayı denediğimde "ulen biri sigara içse de bende dibinde dumanından faydalansam" diyordum ;D Şimdi duman olan yerde nefes alamıyorum.
Sigarayı bıraksamda evde serbest olacak demiştim. Malesef olamıyor. Çünkü ben nefes alamıyorum sonra. O yüzden sadece bahçede sigara içilebiliyor artık.. Annem de dahil :D ki bu gidişle o da bırakır. Babam günde 3 paket maltepe içiyordu. 3 sene önce küt diye bıraktı. ben 20 senelik bağımlı 1 ay önce bıraktım.. Kardeşim 10-15 senedir içiyor. O da 1 hafta oldu bırakalı :D Sıra annemde. Ki aslında ona tiryaki demek bile fazla. 25 senedir günde max. 3 dal sigara içen biri ;D onu da bıraksın nolcak :D

Velhasıl kuzum. Gel seni seminere götüreyim ben. Bırakmak istemen gerekmiyor :smiley: Ya bıraktırırlarsa diye şansını dene. Sigara içmezsen hayatında eksik hiçbirşey olmuyor inan. Günde net 40 sigara içen biri olarak bunu ben söylüyorsam biraz güvenman lazım şekerparem :D
Ha baktın bırakamıyorsun.. Yine bir kaybın yok. tek kaybın seminerde geçirdiğin 6 saat.. Paranı da geri ödüyorlar. sigarana da devam ediyorsun :smiley:
"Ben önyargılı değilim, her türlü bilgiye açığım" diyebiliyorsan buyur seminere ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.