Sigarayı Bırakanlar Listesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gatto Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 965
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 151,560

Sigara kullanıyormusunuz?

• Evet kullanıyorum

Kullanılan: 64 33.3%
  • Hayır kullanmıyorum

Kullanılan: 128 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    192
Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi

Merhaba Esra hanım,
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Hani eskiden işyerlerinde bir fotoğraf olurdu peşin satan veresiye sayan diye veresiye satan kısmında perişan bir esnaf kasadan fareler dökülüyor üştü başı param parça,diğeri malum çevremizde çokca bulunan yeni zenginlerimiz gibi hani tek ulaşım araçları dolmuş veya belediye otobüsü olup şimdi jeep leri bile beğenmeyenler varya aynen onlar gibi.O fotoğraf sanki o kişilerin eski ve yeni hallerini gösteriyorgibi ne dersiniz.
Akıl vermek gibi olmasında o fotoğrafın altına sigara içen sigara içmeyen diye yazıp sizin tasarımınızın altına eklense ne dersiniz.Sakın bana tamam sen ekle demeyin ben daha fotoğraf yüklemeyi bile becerebilen biri değilim,
Sigarasız günlerde bir ömür sevdiklerinizle sağlıkla kalın.

Etiketler

Niyazi bey, ben insanların içinin bulandırılarak sigaradan kurtarılabileceklerine inanmıyorum. Öyle olsa Cerrahlar'ın hiçbiri sigara içmezdi. :smiley:

-----------------

Satmak için yapmadım Ömer bey :smiley:
Rottder (Rottweiler Irk Derneği) Kurucusu ve Başkanıyım. Madem sigarayı ben bile bırakabildim insanlara dernekle ilgili bir sticker magnet vs vereceksem birazda anlamlı olsun dedim.Bunlardan yaptırıp yanımda, aracımda taşıyıp ilgili insanlara hediye etmek düşüncem.
ticari bir amacım yok.
Yılbaşında da tüm dernek üyelerime hediye yollarım sanırım ;)

Esra hanım,
İçen herkesi anlıyorum da içtiğim dönemde bana sigaranın zararlarını anlatan ve ısrarla içmemem yönünde telkinde bulunup benden ateş isteyen hekim arkadaşları anlıyamıyordum.
Sanki imam cemaat işi gibi,hani imamın dediğini yap yaptığını yapma derler ya.
Dumansız günlerde sağlıkla kalın.

sisdagili61' Alıntı:
Esra hanım,
İçen herkesi anlıyorum da içtiğim dönemde bana sigaranın zararlarını anlatan ve ısrarla içmemem yönünde telkinde bulunup benden ateş isteyen hekim arkadaşları anlıyamıyordum.
Sanki imam cemaat işi gibi,hani imamın dediğini yap yaptığını yapma derler ya.
Dumansız günlerde sağlıkla kalın.
25 yıl bu zıkkımı içen bir hekim olarak, sigara yakmadan otopsi yapamazdım çünkü kokuyu en iyi sigara kokusu bastırıyordu.
Defalarca sigaradan kömürleşmiş akciğeri ve hiç sigara içmemiş pespembe akciğeri bizzat yakından gördüm, dokundum. İşin en kötü yanıda bu işte; kendi akciğerinizin ne durumda olduğunu bilerek içmek.
Maalesef BAĞIMLILIK bu işte, insan bağımlı oldumu dr falan dinlemiyor.

Merhaba Mete bey,
O illet'ten kurtulduk ya temennim harkesinde kurtulması.Beni üzen gencecik orta okul çağındaki çocukları sokaklarda tiryaki gibi içmeleri.Onlarki bu vatana hizmet edecekler ana baba olup çocuk yetiştirecekler,bir özentiyle başladıkları bu illet'ten daha fazla zarar görmeden kurtulmaları en büyük dileklerimden.
Hep birlikte sigarasız sağlıklı günlere.

40 Yıla yakın bir zamandır Mersedes,Bmw başta olmak üzre yüzlerce lüx araç onardım bunların sahipleri içinde ünlü ünsüz vede bir çok doktorlarda vardı.Yine böyle bir gün aracı ile gelmiş sorununu gideriyoruz sadece gençliğinde bir paket kadar içen ben yıllardır sigaraya karşı olmam sebebi ile bakıyorum doktor beyin aracının onarımı esnasında doktor bey çoktaaannn tütürmüş bile.Hemen kendisini yakalıyor ve diyorum inanmıyorum nasıl oluyor ben bir oto tamircisi olarak insanları bu illetten vazgeçirmeye çalşıyorumda siz bunu yani bu illetin içindeki tüm mikropları gören birisi bu illetin bütün zararlarını en yakından bilen birisi olarak bunu nasıl içebiliyorsunuz.
Yanıt: Kemal ustacığım bilmek başka şey uygulamak başka şey.Lütfen bazı şeyleri görme görüyorsun işte kendimize hakim olamıyoruz bu iş irade işi ama bağımlığıda unutma umarım bende bırakırım sen şimdi beni rahat bırak rahat rahat şunu içeyim.
Bende kendilerini rahat bıraktım ve rahat bıraktıklarımdan 2 si şimdi uzun ve çok rahat hiç uyanmacak bir halde yatıyorlar diğer birisi ise şuanda sona doğru geri sayımda.
Onların adına üzgünüm ama çokta fazla bir şey elimden gelmiyor.
2 Arkadaşımıza Allahtan rahmet diğer yaşam mücadelesi veren arkadaşımıza (bu zaten mecburen çoktan bıraktıda) ve bırakmaya çalışan bütün insanlarada kolaylıklar,tiksintiler temenni ediyorum.
Saygılarımla

Şimdi derlerki raki içen öldüde su içen ölmedimi?
Olay öyle değil işte!!
Sigara içiyorsanız ölümünüz geç olabilir ama kalitesiz bir bekleyiş olacaktır, ölsemde kurtulsam denecektir, çünkü ani bir ölüm gerçekleşmiyor.
Sigara içilmiyorsa ve altta yatan başka bir hastalık yoksa yaşam kalitesi yükselecek ve performans %100 üzeri artacaktır ;) Altta yatan hastalık varsa o hastalığın belirtilerini dahi rahatlatacaktır.

Siz sigarayı bırakmazsanız,

Bir süre o da sizi bırakmaz,

Sonunda sigara sizi bıraktığında ise,
(Artık keyif verici bir durumunuz kalmamıştır)

İş işten geçmiştir.

Sigaraya devam ederek torunlarınızı görme şansınızı ciddi olarak azalttığınızdan emin olabilirsiniz.
Görme şansına erişenleri de torunları görmezden gelecektir; pis kokan, öksüren ve balgam çıkaran soluk yüzlü bronşitli bir ihtiyar
hiç de sevimli bir dede veya nine modeli değildir zira.

Hayatınızdaki önemli değişimler; evlilik, iş değişikliği, ev değişikliği, düzenli spora başlamak, çocuğunuzun olması vb (örnekleri çoğaltmak mümkün) sigarayı bırakmak için iyi birer vesile olabilir.

sevgiler

Ha bu arada

yukarda 7 günde sigarayı bıraktıran,
bitki çayı yanında CD ve ansiklopedi hediye eden arkadaşla hiç bir yakınlığım yoktur... ;D
Reklam nası oraya denk geldi ??? hayret....
Nası kızdım bak

Yakıcam şimdi bi tane ;)

Arkadaşlar öyle veya böyle sigarayı en sonunda bırakıyoruz.Önemli olan en kısa zamanda bırakıp daha sağlıklı bir yaşama adım atmak ben bıraktım ve mutluyum.Arada bir aramıyor değilim ama yakmıyorum.Dediğim gibi beynimizde sonlandırmak.Sigarasız bir ortamda çalışmak,oturmak ,sohbet etmek bu kadar güzel oalacağını hiç düşünmezdim.Dilerim sigara içenler bir an önce bir adım atarak aramızda olurlar.

ferah' Alıntı:
Sigarasız bir ortamda çalışmak,oturmak ,sohbet etmek bu kadar güzel oalacağını hiç düşünmezdim..

Al benden de o kadar! İnanamıyorum yıllarca ( tam tamına 20 yıl) o pis kokuların içinde nasıl oturmuşum :'( sokakta yanımda sigara içtiklerinde beynim acıyor sanki pis kokusundan.. Bu kadar bilinçlenmemi ben neden içtiğimi anlayarak bırakmama bağlıyorum..

Sigaradan kurtulma sonrası Allen Carr yönteminde söylenen bir söz var.. "Aklıma geliyor demek, canım istiyor demek değil!!!"

:D

selimsarper' Alıntı:
Ha bu arada

yukarda 7 günde sigarayı bıraktıran,
bitki çayı yanında CD ve ansiklopedi hediye eden arkadaşla hiç bir yakınlığım yoktur... ;D
Reklam nası oraya denk geldi ??? hayret....
Nası kızdım bak

Yakıcam şimdi bi tane ;)
Korkulur bu Googleden vallahi!! Milyonlarca web sayfasının içinde milyarlarca sayfa ve forum var. oraya bu reklamları nasıl yetiştiriyorsun. Hadi yetiştirdin reklamı verenler bu reklamlarının yayınlandığından nasıl emin olabiliyor veya nasıl takip edipte haa evet yayınlamış al parasını sayın Google diyebiliyor.Aslında birazcıcık anlıyorumda ama hayret etmedenden duramıyorum.Burada hiç bir bilgi kaçmazken ya diğer tarafta halimiz nicedir!! umarım iyice olur.

Merhaba,

Aranıza yeni katıldım, pek gezgin değilim, eskiden biri hadi şuraya gidelim dediğinde "ya ne işimiz var otur oturduğun yerde" derdim. Buna rağmen yurt içinde ve yurt dışında mecburiyetten bir çok yeri gezdim :smiley:. Şimdilerde bir merak saldı fırsatını bulduğumda kaçıyorum bir taraflara.

Geçen sene 7 ay bıraktım, 10 gün önce tekrar bıraktım bu sefer kararlıyım. Bıraktıktan sonra bir sigaradan bir şey olmaz heralde demenin büyük zayıflık olduğunu anladım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR