Ynt: Sigarayı Bırakanlar Listesi
Tüm kötülüklerini biliyoruz ama yinede içiyoruz.
~10 sene evvel çalıştığım işletme sigara karşıtı çalışmalar yapmaya karar verdi,
zaman zaman sigarayı bırakma teşebbüsünde bulunduğumdan olsa gerek görev de bana tevdi edildi,
sigaranın kötü etkilerinin anlatıldığı bir seminerde babasını sigara yüzünden kaybeden bir arkadaşım ''insan başına gelmeden anlamıyor'' diye bir kelam etti, o gün bugün hiç aklımdan çıkmaz, çünkü ben de anlamadım, insanlara sigaranın kötülüklerini anlatıyor ama sonrasında onlardan gizli gizli sigara içiyordum,
taki doktor 2006 kasımında babam için ''akciğerinde tümör oluşmuş, tedaviye başlamazsak ömrü max. 3 ay'' diyene kadar, kaldıki babam da doktor bu lafı ettiği tarihten 10 yıl önce sigarayı bırakmıştı.
Bu süreyi babamla birlikte bire bir yaşadım, artık sigara içmiyorum, içemiyorum, daha doğrusu korkudan içemiyorum,
bugün sigara içenler, yarın doktor kendilerine akciğerinizde tümör oluşmuş, bunun sebebi de sigaradır ve max 3 aylık ömrünüz kaldı dediğinde o 3 ayı 13 aya çıkarabilmek (nihai sonu sadece 10 ay ötelemek) için nasıl bir tedavi yöntemine katlanmak zorunda olacaklarını bilseler eminim bırakın sigara içmeyi onu görmek bile istemez içtikleri günlere lanet ederlerdi, (o gün geldiğinde amaaaan canım ne olacak, atın ölümü arpadan olmuş diyebileceklere herşeye rağmen sözüm yok, buyrun için, ama en azından bir defa doktorun bu sözleri size söylediğini düşünün!)
sigara içenin etrafındakilere ve cebine verdiği/vereceği zararları dile getirmiyorum çünkü kendi hayatını önemsemeyen birisi bunları ne kadar önemseyebilirki!
sigara içen arkadaşlarım;
kendinizi öldürüyorsunuz!
ailenizi öldürüyorsunuz!
ve çocuklarınız sizden öğreniyor!
Son bir önerim de katıldığım bir seminerden;
Sigarayı bırakmak için onun kötü etkilerini biliyor olmamız onu bırakmamız için yeterli olmuyorsa birde onu neden içtiğinizi düşünün ve o nedenleri yok etmeye çalışın,
Keyif alıyorum, benim en iyi arkadaşım, bağımlıyım, çok stresliyim iyi geliyor, kilo almamı engelliyor, vs......göreceksinizki hepsi boş nedenler,
Başınıza gelmeden anlamanız dileğiyle dumansız günler dilerim,
http://www.metacafe.com/watch/398563/quit_smoking/