Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 716,560
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp Bülent ,
Fuar alanını da Behçet UZ belediye başkanı iken oluşturulmuştu.
13 Eylül 1922 büyük İzmir yangınından geriye harabe bir alan kalmış. Belediye başkanı bu alanda Rumların altın gömdüğü yalanını uydurmuş. bunu duyan herkes alanı kazmaya başlamış.
Böylece kısa sürede yanmış moloz yığınlarından kurtulmuşlar.
Böyle bir hikaye okumuştum gazetede yıllar önce.

Etiketler

Fuarın yapılış süreçlerini bende daha önce okumuştum. Hatta daha sonraki yıllarda Behçet beye açılış için davetiye göndermeyen yerel yönetimlere inat fuara bakan balkondan o yılki açılışı esefle izlediğini bir yakın akrabamdan duymuştum. Aile dostuymuş. Ben açılışı Fevzi Paşanın yaptığını bilmiyordum?

Bu sene hiç fuara gitmedim.
Kuru kalabalıklardan hiç hoşlanmam.
İpini koparan fuara gidiyor zaten.

biz küçükken Fotoromanlarda gördüğümüz kahramanlarda gelirdi oradaki gazinolara onu hatırlıyorum. gündüz matinelerine giderdi bizimkiler. bir çok sanatçıyı ben orada görüştüm. dolmalar, sarmalar yapılır. köfteler kızarılırdı.
Fuara gittiğinde harçlığı olsun diye hiç tarlaya inmemiş kız ve oğlanların fuar hatırına tarlaya gidip çalışıp para biriktirdiiğini hatırlarım. Para kazanmak için fazla seçeneğimiz yoktu. O dönemde İzmir'deki akrabaların yerinde olmak istemezdim. Bir ev dolusu insan erkenden kalk yemek telaşı, yol telaşı, gece geç saatte dön ertesi gün yine aynı maraton.
Bizim küçüklüğümüzde şimdilerdeki arkadaşların anlayamıyacağı bzı kuyruklarda geçerdi günümüzün bir kısmı. Şaka gibi geliyor şimdi bile yazınca banada. Şeker, margarin, tüp kuyruğu bunlardan bazıları haliyle sıkıcı oluyor. Fakat ben sigara kuyruğunu severdim. Gazoz avantası vardı. Fuardan dönen erkek oradan aldığı Fuar sigarasından anlaşılırdı. Galiba kahve ahalisi içinde muteber bir statüde edinilirdi bu sayede. Dağıttığı sigaralarla ::smiley:

:smiley:
Fuar çocukluğumun geçtiği ve annemin hala yaşadığı semtte (Ballıkuyu) 15 dk mesafede olduğu için kısa sürede Fuara gidip gelirdik.
Tabii götürecek büyüğümüz olduğunda.
;D

Bana müsade Bülent.
Kalkıyorum.
İyi akşamlar.

gunaydin4ps0.png

Hoşgeldin Fatih ,
Keyifler gıcır.
Yarın akşam İstanbul'a gidiyorum. Cuma gecesi yapılacak olan iftar yemeğine katılmak için.
Bekleriz sizleri de.

Ankara grubunu toplamaya çalışsanıza Zerrin ile beraber.

Üstadım hayırlı yolculuklar dilerim. Bilenlere tanıyanlara selamlar. Mesai dolayısıyla katılamıycam. Tatilde baya açılmışım toplamaya çalışıyorum :smiley:

Üstadım biliyorsun yeni gelenler kaçıyor. Bende ankaradan sadece zerrin hanımı tanıyorum. Zerrin hanımlada Konuşamıyorumki foruma girmesse. Uzundurda gimiyor nerdeyse 1,5 ay olucak. Birde görüş ve fikir telakkisi için elbette bir çalışma yapılması lazım. Yoksa Gezenbilir Ankara grubu artmak yerine şu an için azalmak yönünde bir gidiş söz konusu :smiley:

Evet sana katılıyorum.
Özel mesaj yazarak Ankaralıların üzerinde ki toprağı biraz silkelemek lazım.
Özel mesaj atma işini ben Zerrin'e vermiştim.
Malum hem moderatör hem de Ankara'da.

Kişilerin doğa sporlarına ilgisine, ben İzmir'de sabun köpüğü ilgisi diyorum.
Bizim sudan ucuz (2,7 Liraya Doğa Yürüyüşü yapacağız bu sezon) etkinliklerimize geleceğiz geleceğiz diyenler sürekli bahaneler buluyorlarda.
O nedenle Ekim - Aralık programımızı yollayacağım İzmir'li arkadaşlara
(zaten imza bölümünde ki link doğrudan yürüyüş programıma çıkıyor. ;D )
daha sonra da geliyor musunuz diye hiç bir mesaj atmayacağım Fatih.
Her koyun kendi bacağından asılır.

Hayırlısı olsun üstadım ne yapalım. Gelende gelmeyende sağolsun. Ben çıkıyorum dönüş uzun olucak herkese şimdiden iyi öğleler.

Hoşgeldin Esra,
Yarın sabah alacağım bileti.
Rezervasyon yaptım da k.kart hesap kesim tarihi bugün. Yarın almam daha avantajlı. :smiley:
Hazırlıklarımı planladım ama daha tamamlamadım.
Bir sırt çantası ile gideceğim. İstanbul'da gezerken lazım olacak malzemeler ve de akşam için yedek kıyafet.
ha birde makyaj çantası pardon yemek çantası ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Çevrimiçi üyeler

Geri