Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15,984
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 708,400
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Trekking)

Merhaba,
Treeking bir doğa sporu mudur yoksa sosyalleşme aracı mıdır? :smiley: evet cevabını bekliyorum şimdi de :smiley:

Etiketler

@NEHİR

Tekrar merhaba,
(Umarım yanlış anlaşılmadım, biraz samimi bir giriş olmuş olabilir, kusura bakmayın :smiley: )

ben spor olarak görmüyorum, Spor olarak kabul etmem için antrenman, yarışma/yarış, skor, yarışmacı, hakem/denetleyici, vs. gerekir gibi geliyor... (Kişisel fikir)

Ancak sosyalleşme aracı da diyemem, zira bir neden değil, bir sonuç bence bu. Eğer neden ise, bu fazla faydacı bir yaklaşım olur ki, bunca yürüyüşte 2-3 yürüyüş üstüste birlikte gittiğim hiç kimsede böyle bir tavır görmedim. (Gerçi sadece yaklaşım değil, ayıp olarak bile değerlendirebilirim :smiley: ) Ama sonuç olduğuna katılabilirim.

Etkinlik desek? Çok mu TDK bir yaklaşım olur? (veya yürüngeçligezengeç diyelim, tam TDK olsun :smiley: )

Ulaş'cığım haddim olmayarak muadil olmak isterim.
Kamp ve treeking öncelikle bir doğa sporudur. kamp esnasında keşif yürüyüşleri olur, yada bazen kamp yerine kadar sırt çantalarıyla yürünür. biz en son Saroz'da keşif yürüyüşü yaptık. Orman içinden yürürken bazı arkadaşlarımız (bunların içinde bende varım) deniz kenarından yürümeyi tercih etti. Çakıl taşları ve kayaların üzerinden sekerek yürürken yol bitti. kayalık bir yerde idik ve ciddi bir kaya tırmanışı ile yukarı çıkabildik. Diğer arkadaşların bir çoğu dağcı idi ciddiliğini onlar dile getirdi. bana göre zaten zoru başarmıştım. Bazende dere geçişlerimiz yada kanyon yürüyüşlerimiz olur. belimize kadar gelen su içinde kah yürüyerek kah yüzerek ilerleriz.
Sosyalaşme denilirse de hemen hemen aynı dileklerle doğaya kaçmış bir dizi insanla yürürsün bazen de kamp yaparsın. mutlaka eksiklerin olur ve paylaşırsın. ertesi gün kahvaltısı ise muhtemelen toplu yapılır. Etkinlik sonrası fotoğraflar gönderilir mailleşilir. başka guruplarla zaten gidiliyordur. onların mail listelerine eklentiler yapılır. bayramda yada özelgünlerde aranmaya vesile olunur.
Ve sabah arabaya bininceye kadar birbirinden bihaber olan bu insanlar. Eğer başka ortak yönlerde bulmuşlarsa birbirlerinde muhtemelen beşeri ilşkilerini ilerleterek geliştirirler.
Ben 7 bloktan oluşan bir sitede oturuyorum. binamız 11 katlı ve her katta 4 daire var. hesabını sen tut. neredeyse küçük bir nahiye değilmi. bizim siteden tanıdığım ise yaklaşık 4&5 aile ben pek asosyal biriside değilim. teşhisi sen koy. Bazen bir iş için herhangi bir işyerine gittiğimizde bile kat çıkarken bir daha rastlaşmayacağımız insanlar o kısacık zaman diliminde bile bakmamak için türlü yönlere bakıyor.
Sizin fakültede senin ifadenle yürüngeçli bir etkinlik olsa ve bu etkinlikte dinlenme esnasında konuşurken tanıdığını sandığın mesai arkadaşının hiç bilmediğin bir özelliğini öğrensen ona bakışın bile farklı olur sonradan. belki uç örnekler veriyorum. bu yönlerini bunları yapmadan da bulabilirsin. Fakat doğada iken farkında olmadan resmi kimliğimizide bırakıp yalın bir ifadeye bürünüveriyorsun. en azından bende böyle oluyor. ;)

Bülent abi, Merhaba,

Öncelikle ne demek had? Ben sizlerden öğreniyorum. Bunlar da nacizane fikrim, ben yanlış tanımlamak istemem...
Fikrimiz bir tek spor bölümünde uymuyor sanırım. O da benim tanımlamamda bulunan terimler yüzünden. (Tabi spor değilse nedir diyeceksin
o zaman da sonuna yazdım ya, ne desek olmayacak, bari etkinlik diyelim diyorum? ;D ;D )

Sosyalleşme bölümünde de aynı fikirdeyiz gibi geliyor... Tamamen farklı insanlar oluyoruz, o doğru. Ama sonuçta sosyalleşme bir sonuç oluyor, ben de, siz de sanırım yürümeye; "Hadi gidelim de yeni insanlarla tanışalım. İşe yarasın" diye gitmiyoruz. Yürümeye gidiyoruz, bu sırada da yeni insanlarla tanışıyoruz veya bahsettiğiniz gibi eskiden tanıştığımız insanları tanıyoruz :smiley:
Umarım doğru anlamışımdır,abi...

Saygılar,

Ulaş zaten anlaşılamamak problemimiz yok. Kaldıkiben senin dediklerini tamamlamak gibi bir gayede gütmedim haklı olduğunu sende biliyorsun. Baksana etkinlik yapmadanda senin gibi bir kardeşimi tanıdım ve bir çok arkadaşlada belli platformlarda görüşüyor bazende fikir telakkisinde bulunuyoruz. İşlerin biraz hafiflerin senden faha gps ve harita okumayı öğreneceğim. ::smiley:

Tamamlarsan da ancak bundan mutlu olurum abi, çok sağol

Ayrıca, Abi ne desen haklısın, benim de işlerim hafifleyeceğine daha da başım belaya giriyor. :smiley:

Sanırım şu anda internettesin ve bir süre daha olacaksın. Ben de lafı yemişken bari bu durumu kullanayım? :smiley: :smiley: :smiley:

Murat paşam aç kalırsın tehditini ciddiye aldım. neme lazım :mad: Bugün trangia tencere seti aldım ocak ta alacaktım ama istediğim ocağın kafasını bulamdım. arayış içindeyim. ama etkinliğe yetiştirim

Günaydın Arkadaşlar ,

Hoşgeldin Nehir.

Doğa Yürüyüşü kimine göre spor, kimine göre sosyalleşme aracıdır. Her iki seçeneğinde aynı etkinlikte olmamasını dilerim ama. :smiley:

Bülent ,
Malzemelerini rahatça yerleştirebileceğin bir çantan varsa sorun değil. Yalnız Ocak konusunda pek acele etme bence.
Kullanmayı daha rahat bir kampında öğrenirsin.
Çakmağı çakınca ocak yanıyor olsa da optimum verim ve malzeme hazırlama ve yemek yapmayı daha kolay öğrenirsin.
Ocak için Aygaz'ın kamp ocaklarını tavsiye ederim.
Hem ucuz hem kartuşları kolay bulunabiliyor.

Günaydınn,
Dileğin konusunda hemfikirim :smiley: güzel bir hafta diliyorum...

Günaydın.

Haklısın ama daha önceki kamplardan almak istediğim takip ettiğim bir kamp ocağı var. MSR alacağım. hem her tip (vidalı) kartuşla çalışıyor. hemde katlanabiliyor. Aygazlar ise vidasız olduğu için iğneyle deliniyor ve bitinceye kadar kafa ve kartuş birbirinden ayrılamıyor. Çantam var. (50+10) Tavsiyelerin için sağol.

Hoşgeldin Nehir ,
İyi Dileklerin için Teşekkürler.

MSR ?? Şimdiden kolaylıklar diliyorum. :smiley:

Aygaz konusunda haklısın Bülent. Ama arabadan inip kamp atacağın basit kamplariçin yine de biçilimiş kaftan diyorum.
MSR ocak alamazsan haber verde benim Aygaz ocağımı da yanıma alayım.
Bende ayrıca Primus multi-fuel var.
Herm benzin hemde kartuş ile çalışıyor.

Etkinlikler bu yıl için artık hemen hemen bitti diye önemsemiyordum. uzun zamandır bir gps cihazı almak istiyordum. Dün akşam google eartı indirdim biraz kullanmasını öğrendim. Ulaş'tan destek aldım. Yakında bilişim fuarı var. Bu hafta üstatlar orada olacak Sedat, ufuk birde Murat Tezmertek ne menem şeymiş öğreneyimde en azından gelecek aktivitelerde kullanabileyim istiyorum. Başkaca bir eksiğim kalmadı galiba. ::smiley:

GPS lüks ama Bülent.
:smiley:
Tabii 150-200 liralık ufak birşey alacaksan no problem.

galiba bu hafta alırım. kartuş olarakta primusun kartuşunu alırım herhalde (450 gr) pompalı olanları özellikle tercih etmedim. Yüksek irtifada kamp yapmayacağım için. kamp yaptığım bazı arkadaşlarki bazısı dağcı. onlar bile bunu rahatça kullanabiliyormuş. pompalının bakımı da var. Nihayetinde ben olsa olsa en fazla bir kaç günlük kamp yapıyorum. Mutfak setini (harici) tutacaklı aldımki. Kampta ateş yakılırsa kullanabileyim diye. ;)

zaten şimdilerde telefonlara bile yüklenebilenleri varmış galiba o yüzden keyfe keder araştırıyorum. rota kaydı yapabilsem bile yeter gibi geliyor.

Evet Sadece kartuşlu senin için yeterli.

GPS konusun için forumdan Reha ya danışmalısın.
Benim ki haylü üst düzey.
Magallen Explorist 500L -

biliyorum. Aslında sitemizdeki esas pir o. dedimya şimdilik sadece rota için lazım. O yüzden bizim site için yapılan indirimli gps cihazını bile pek incelemedim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR